Η-Ιαπωνία-ανακοινώνει-νέες-κυρώσεις-στη-Ρωσία-μετά-την-εισβολή
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ιαπωνία ανακοινώνει νέες κυρώσεις στη Ρωσία μετά την εισβολή

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 04.30

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας ανακοίνωσε σήμερα ότι προχωρά στην επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Ο ιάπωνας πρωθυπουργός Φουμίο Κισίντα εξήγησε πως το νέο πακέτο περιλαμβάνει το πάγωμα τυχόν πόρων ρωσικών χρηματοπιστωτικών οργανισμών στην ιαπωνική δικαιοδοσία, την αναστολή των θεωρήσεων διαβατηρίων για ρωσικά φυσικά πρόσωπα και εκπροσώπους νομικών προσώπων, καθώς και περιορισμό στις εξαγωγές διαφόρων προϊόντων, ιδίως ημιαγωγών.

Η Ιαπωνία είχε ήδη ανακοινώσει ένα πρώτο πακέτο κυρώσεων την Τετάρτη, μετά την αναγνώριση από τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν των αυτοανακηρυγμένων Λαϊκών Δημοκρατιών Λουγκάνσκ και Ντανιέτσκ ως ανεξάρτητων κρατικών οντοτήτων.

Ο ιάπωνας υπουργός Οικονομικών Σουνίτσι Σουζούκι διευκρίνισε ότι ανάμεσα στις ρωσικές τράπεζες οι πόροι των οποίων στην ιαπωνική δικαιοδοσία θα παγώσουν είναι οι VEB, Promsvyazbank και Rossiya Bank.

Ο πρωθυπουργός Κισίντα διαβεβαίωσε εξάλλου ότι η κυβέρνησή του θα λάβει μέτρα για να αμβλύνει το πλήγμα από την άνοδο των τιμών της ενέργειας. Η Ιαπωνία έχει αποθέματα αργού που της αρκούν για 240 ημέρες και αποθέματα υγροποιημένου φυσικού αερίου (ΥΦΑ) που της αρκούν για δύο ως τρεις εβδομάδες, διευκρίνισε ο κ. Κισίντα και διαβεβαίωσε πως “οι κυρώσεις στη Ρωσία δεν θα παρακωλύσουν τον ενεργειακό εφοδιασμό” της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο.

Ο επικεφαλής της ιαπωνικής κυβέρνησης απαίτησε η Ρωσία “να αποσύρει αμέσως τα στρατεύματά της” από την Ουκρανία και να “συμμορφωθεί προς το διεθνές δίκαιο”.

Related posts

Λ. Όστιν: Οι ΗΠΑ θα στείλουν στην Ουκρανία drones με αντιαρματικές κεφαλές

timesadmin

Τέξας: Σχολική περιφέρεια απέσυρε περισσότερα από 400 βιβλία για να εξετάσει αν είναι “κατάλληλα”

timesadmin

Μαφιόζικη απειλή Μπαχτσελί εναντίον του δημάρχου Άγκυρας: Η ανάσα των Γκρίζων Λύκων είναι πάνω του

timesadmin

Η Ρωσία, ελέω κυρώσεων, επιταχύνει το ψηφιακό ρούβλι

timesadmin

Τουρκοκύπριοι ύψωσαν σημαία του ψευδοκράτους σε δημαρχείο του Λονδίνου

timesadmin

Β. Ρηνανία-Βεστφαλία: Καθαρή νίκη με 35% για το CDU δείχνουν τα exit polls

timesadmin