Η-θυγατρική-greenwood-energy-του-libra-group-εγκαινιάζει-το-terra-initiative
ΚΟΣΜΟΣ

Η θυγατρική Greenwood Energy του Libra Group εγκαινιάζει το Terra Initiative

Η Greenwood Energy, η λατινοαμερικανική θυγατρική ανανεώσιμης ενέργειας του Libra Group, και η Confederación Indígena Tayrona (CIT), η οργάνωση των ανθρώπων του Arhuaco από την Κολομβία, ανακοίνωσαν την έναρξη του Terra Initiative, ενός μεγάλης κλίμακας φωτοβολταϊκού έργου στα βουνά Sierra Nevada de Santa Marta της Κολομβίας. Το πρωτότυπο αυτό έργο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον λαό Arhuaco και έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίξει τη διατήρηση και την αναδάσωση της γης που η Διεθνής Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης περιγράφει ως “το πιο αναντικατάστατο φυσικό καταφύγιο στον κόσμο”.

Την Τετάρτη, 6 Απριλίου 2022, ο πρόεδρος της Κολομβίας Iván Duque Márquez ανακοίνωσε το έργο σε μια εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν 600 άνθρωποι του Arhuaco στην πρωτεύουσα των ιθαγενών Nabusimake, μαζί με την Greenwood Energy. Η Πρωτοβουλία βρίσκεται επί του παρόντος σε προκατασκευή και περιλαμβάνει έξι ηλιακές εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας που παρέχουν 144 mega-watt καθαρής ενέργειας τα οποία θα πωληθούν στο Εθνικό Σύστημα Ενέργειας της Κολομβίας. Η Πρωτοβουλία θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και κατάρτιση δεξιοτήτων στον τομέα της πράσινης ενέργειας για τους ανθρώπους του Arhuaco, καθώς και την ανάπτυξη τριών χωριών με συστήματα αποθήκευσης ηλιακής ενέργειας, βιώσιμες γεωργικές εκμεταλλεύσεις, σχολεία και εγκαταστάσεις υγείας.

Επιπλέον, για κάθε κιλοβατώρα που παράγεται από τα ηλιακά εργοστάσια η CIT θα πληρώνεται και τα κεφάλαια θα διατίθενται για τη διατήρηση της γης. Κατά τη διάρκεια ζωής του έργου, οι άνθρωποι του Arhuaco θα μπορούν να προστατεύσουν 119.000 εκτάρια νέας γης στη Σιέρα Νεβάδα ντε Σάντα Μάρτα – μία έκταση μεγαλύτερη από τη Νέα Υόρκη, το Βερολίνο ή τη Σεούλ. Επίσης, θα αντισταθμίσει εκπομπές CO2 άνω του ενός εκατομμυρίου τόνων.

“Το έργο αποτελεί οδικό χάρτη για τη βιώσιμη ανάπτυξη και το μέλλον της πράσινης ενέργειας της Λατινικής Αμερικής. Η Greenwood Energy είναι ήδη ηγέτης στον χώρο της καθαρής τεχνολογίας, διαχειριζόμενη σχεδόν 100 MW κτιριακών εγκαταστάσεων φωτοβολταϊκών συστημάτων για οργανισμούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου έργου μεγάλης κλίμακας στον Παναμά. Αυτή η Πρωτοβουλία διπλασιάζει το χαρτοφυλάκιό μας, αλλά σημαντικότερα, αποδεικνύει ότι η ηλιακή και η πράσινη ενέργεια μπορούν να αξιοποιηθούν για μεγαλύτερο κοινωνικό καλό”, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Greenwood Energy, Guido Patrignani. “Ευχή μας είναι η Terra να  δράσει ως καταλύτης για άλλα παρόμοια έργα και να αποδείξει ότι η Λατινική Αμερική έχει την ευκαιρία να προσδιοριστεί και να διαφοροποιηθεί μέσα από τη στήριξη της πράσινης ενέργειας, η οποία επιπροσθέτως προστατεύει τις πλούσιες πολιτιστικές παραδόσεις και τα οικοσυστήματα μας”.

Η ακεραιότητα και η διαφάνεια θα αποτελέσουν αναπόσπαστα μέρη της Πρωτοβουλίας, όπως η χρήσης της τεχνολογίας Blockchain για την παρακολούθηση και την αναφορά περιβαλλοντικών επιπτώσεων κατά τη διάρκεια ζωής του έργου. Επιπλέον, μετά από 25 χρόνια, η ιδιοκτησία των φωτοβολταϊκών πάρκων θα μεταβιβαστεί στο CIT, κάτι που θα στηρίξει περαιτέρω τις προσπάθειες προστασίας της γης.

“Αυτή η πρωτοβουλία συμβαδίζει με τους στόχους των ανθρώπων του Arhuaco για διατήρηση, προστασία και φροντίδα για τη φύση, ενώ παρέχει επίσης λύσεις στέγασης και βοηθά στη διευκόλυνση της εκπαίδευσης και της διατήρησης του πολιτισμού, χορηγώντας τη συνύπαρξη της σύγχρονης και της αυτόχθονης ζωής”, είπε ο Αρχηγός των Arhuaco, Noel Torres. “Για τους ανθρώπους του Arhuaco, η ανάπτυξη είναι αυτή που εγγυάται τη ζωή σήμερα και στο μέλλον. Χρησιμοποιώντας την ηλιακή ενέργεια με βιώσιμο τρόπο, αποδεικνύουμε ότι η ισορροπία είναι δυνατή και θέτουμε τον πήχη για τους άλλους”.

“Καθώς ο κόσμος μεταβαίνει σε ένα μέλλον καθαρής ενέργειας, είναι ζωτικής σημασίας να ξανασκεφτούμε την ανάπτυξη και να θέσουμε τα θεμέλια για μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα και θετικό κοινωνικό αντίκτυπο. Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι ένας από τους έξι βασικούς τομείς του Ομίλου μας και αντανακλά τη δέσμευσή μας σε υπεύθυνες επιχειρηματικές πρακτικές. Σήμερα, οι θυγατρικές μας στον τομέα της καθαρής ενέργειας στη Λατινική Αμερική, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη θα φτάσουν σύντομα το ένα γιγαβάτ, συμπεριλαμβανομένης της ηλιακής και της αιολικής ενέργειας και της ενέργειας από απόβλητα”, δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Libra Group, Γιώργος Λογοθέτης. “Η δέσμευση για βιωσιμότητα και κοινωνικό καλό βρίσκεται στον πυρήνα του Ομίλου μας και αναζητούμε τρόπους να οικοδομήσουμε συνέργειες και να υποστηρίξουμε το περιβάλλον σε όλο το χαρτοφυλάκιό μας. Είμαστε περήφανοι που στην Greenwood Energy ανατέθηκε η υλοποίηση αυτού του κρίσιμου έργου.

Related posts

Ολλανδός ΥΠΕΞ: Όλες οι εναλλακτικές για τις κυρώσεις βρίσκονται στο τραπέζι, συμπεριλαμβανομένης και της ενέργειας

timesadmin

Κίνα: Κάτοικοι της ηπειρωτικής χώρας σπεύδουν στο Χονγκ Κονγκ για να κάνουν εμβόλια mRNA

timesadmin

Ουκρανία: Η επιβολή νέων κυρώσεων στη Ρωσία στο μενού συνόδου των υπουργών Οικονομικών της G7 στην Ινδία

timesadmin

Σλοβακία: Πλήρωσε σε ευρώ για την εισαγωγή αερίου από τη Ρωσία – Έχει ανοίξει λογαριασμό σε ρούβλια στην Gazprombank

timesadmin

Ρώσικο χτύπημα στο κτίριο που στεγάζει το γερμανικό προξενείο στο Κίεβο

timesadmin

Τουρκία – σεισμός: Κατασβέστηκε η πυρκαγιά στο λιμάνι του Ισκεντερούν

timesadmin