Η-ζήτηση-φυσικού-αερίου-στην-Ευρώπη-ανοίγει-το-δρόμο-για-νέες-εξαγωγές-από-Δυτική-Αφρική
ΚΟΣΜΟΣ

Η ζήτηση φυσικού αερίου στην Ευρώπη ανοίγει το δρόμο για νέες εξαγωγές από Δυτική Αφρική

Η απομάκρυνση της Ευρώπης από το ρωσικό φυσικό αέριο παρέχει μια έτοιμη αγορά για ένα τεράστιο έργο που αναπτύσσεται στη Δυτική Αφρική, δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Πετρελαίου της Μαυριτανίας.

“Σε αυτήν τη δεκαετή περίοδο από τώρα έως το 2030, δίνεται προτεραιότητα στην εκμετάλλευση όλων των δυνατοτήτων της χώρας όσον αφορά το φυσικό αέριο”, δήλωσε ο Abd Esselam Ould Mohamed Salah στο Αφρικανικό Ενεργειακό Φόρουμ στις Βρυξέλλες.

“Οι πρόσφατες τιμές άνοιξαν την ευκαιρία για τη Μαυριτανία, τη Σενεγάλη καθώς και άλλες αφρικανικές χώρες να εξάγουν περισσότερο φυσικό αέριο στην Ευρώπη”, είπε.

“Η Ευρώπη πρέπει να διαφοροποιήσει τους πόρους εφοδιασμού της, έτσι ώστε αυτή η φανταστική ευκαιρία – δεν χρειάζεται να τη χάσουμε”.

Η BP που διαχειρίζεται το έργο φυσικού αερίου Greater Tortue Ahmeyim που καλύπτει τη Μαυριτανία και τη Σενεγάλη πρόκειται να ξεκινήσει την παραγωγή έως τον Δεκέμβριο του 2023, είπε.

Related posts

ΗΠΑ: Περίπου δέκα τραυματίες από πυρά στο Άρκανσο

timesadmin

Royal Philips: Μειώθηκαν πωλήσεις και κέρδη στο τρίμηνο

timesadmin

ΟΗΕ: Η Ύπατη Αρμοστείας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα παρότρυνε το Πεκίνο να επανεξετάσει τις πολιτικές κατά της τρομοκρατίας

timesadmin

Τουρκικοί στόχοι: Αγωγός από Ισραήλ και μόνιμη θέση στο Συμβούλιο Ασφαλείας

timesadmin

Δανία: Η πρωθυπουργός ζήτησε συγγνώμη, αφότου ο φακός την κατέγραψε να μην φοράει μάσκα

timesadmin

Οι χώρες της Βαλτικής προετοιμάζονται για πιθανή διακοπή ροής φυσικού αερίου από τη Ρωσία

timesadmin