Η-ΕΕ.-δεν-κατάφερε-να-περάσει-το-πακέτο-για-τον-παγκόσμιο-κατώτατο-φόρο
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ε.Ε. δεν κατάφερε να περάσει το πακέτο για τον παγκόσμιο κατώτατο φόρο

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν κατάφερε να συμφωνήσει στο πώς θα εφαρμόσει τον κατώτατο φόρο για επιχειρήσεις με παγκόσμιες δραστηριότητες, καθώς οι παραχωρήσεις που πρότεινε η Γαλλία δεν κατάφεραν να κερδίσουν την υποστήριξη κάποιων διστακτικών χωρών, όπως μεταδίδει το Bloomberg. 

Στη σημερινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες (Ecofin), η Πολωνία, η Σουηδία και η Μάλτα δεν θέλησαν να στηρίξουν έναν συμβιβασμό, αν και άλλες χώρες, όπως η Ουγγαρία, ήραν την αντίθεση τους, αναφέρει το πρακτορείο. 

Η αποτυχία να επιτευχθεί η απαιτούμενη ομοφωνία αποτελεί ένα πλήγμα για τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν που έχει θέσει βασικό στόχο της εξάμηνης γαλλικής προεδρίας στην Ε.Ε. την υιοθέτηση των νέων κανονισμών. 

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρουνό Λε Μερ θα επιδιώξει και νέες συνομιλίες το επόμενο διάστημα ενόψει της επόμενης συνάντησης των υπουργών Οικονομικών τον Απρίλιο. 

“Είμαστε στην τελική ευθεία των διαπραγματεύσεων που πάντα είναι το δυσκολότερο βήμα που πρέπει να γίνει”, ανέφερε. “Θα πάρουμε άλλες τρεις εβδομάδες και είμαι σίγουρος ότι θα φτάσουμε σε συμφωνία στο επόμενο Ecofin”, πρόσθεσε. 

Η πρώτη παραχώρηση είναι μια καθυστέρηση κατά πέντε χρόνια στην υποχρεωτική εφαρμογή ενός μέρους των κανονισμών για τις χώρες που έχουν λίγες εταιρείες που επηρεάζονται από τον κατώτατο φόρο. Η Γαλλία επίσης υποστήριξε μια πρόταση να καθυστερήσει η εφαρμογή της ευρωπαϊκής οδηγίας στο εθνικό δίκαιο μέχρι το τέλος του 2023 το αργότερο. Ωστόσο, οι ΥΠΟΙΚ δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία. 

Related posts

Η οικονομική βοήθεια για την Ουκρανία βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας της G7

timesadmin

Στα ATM οι Ρώσοι υπό το φόβο των κυρώσεων στη ρωσική οικονομία

timesadmin

ΗΠΑ: Ο Αντονι Μπλίνκεν “ανησυχεί σοβαρά” για τις ενέργειες και την ρητορική της Ρωσίας σχετικά με την Ουκρανία

timesadmin

Γερμανία: 297.845 κρούσματα κορονοϊού και 226 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

timesadmin

ΗΠΑ-Twitter: Πρώην μέτοχοι κατέθεσαν αγωγή κατά του Ίλον Μασκ

timesadmin

Βρετανία: Συντηρητικός βουλευτής κατηγορεί την κυβέρνηση Τζόνσον για εκβιασμό βουλευτών

timesadmin