Η-Ελλάδα-προσβλέπει-σε-καλύτερο-καλοκαίρι-καθώς-οι-αεροπορικές-εταιρείες-προσπαθούν-να-προσθέσουν-πτήσεις
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ελλάδα προσβλέπει σε καλύτερο καλοκαίρι καθώς οι αεροπορικές εταιρείες προσπαθούν να προσθέσουν πτήσεις

Η Ελλάδα προετοιμάζεται για μια τουριστική περίοδο σχεδόν πίσω στα επίπεδα πριν από την Covid, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες συσσωρεύονται σε πτήσεις και οι άνθρωποι που πεινάνε για ταξίδια αποφεύγουν τον πληθωρισμό και άλλους αποτρεπτικούς παράγοντες, σύμφωνα με το Bloomberg.


Η ζήτηση είναι ανθεκτική στη Βρετανία και τη Γερμανία, τις μεγαλύτερες αγορές πηγών για επισκέψεις στην Ελλάδα, ενώ οι σκανδιναβικές χώρες θα παράγουν σημαντική κίνηση, δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του στην Αθήνα.

Η British Airways, η Ryanair Holdings Plc, η EasyJet Plc και η Jet2 Plc αναζητούν περισσότερες πτήσεις από ό,τι το 2019, όταν ο αριθμός των τουριστών έφτασε το ρεκόρ των 31 εκατομμυρίων και η Air France και ο κλάδος της Transavia θα έχουν ισχυρή παρουσία, είπε ο Κικίλιας.

Υπάρχει επίσης μια εισροή ταξιδιωτών μεγάλων αποστάσεων, με τις τρεις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ να μεταφέρουν περίπου 3.000 άτομα την εβδομάδα από την Ατλάντα, το Σικάγο, τη Βοστώνη, τη Νέα Υόρκη, τη Φιλαδέλφεια και την Ουάσιγκτον, πολλές με προορισμό τα ελληνικά κρουαζιερόπλοια. Οι απευθείας πτήσεις από τον Καναδά ξεκινούν στις 2 Απριλίου και οι επισκέψεις από την Αυστραλία σημειώνουν ρεκόρ, ενώ η Qatar Airways αναζητά πτήσεις σε νησιά όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη.

Ο τουρισμός αντιπροσώπευε το ένα πέμπτο της ελληνικής οικονομίας πριν από την ανατροπή του Covid-19. Τα έσοδα από τους παραθεριστές πέρυσι ανήλθαν στο 60% των 18 δισεκατομμυρίων ευρώ του 2019 (20 δισεκατομμύρια δολάρια). Η κυβέρνηση εκτίμησε ότι η ανάκαμψη θα μπορούσε να φτάσει το 80% φέτος σε μια πρόβλεψη που εκδόθηκε λίγο πριν από την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ενώ οι νέες πωλήσεις σταμάτησαν αμέσως μετά την εισβολή, δεν υπήρξαν σχεδόν καθόλου ακυρώσεις, εκτός από Ρώσους που αντιπροσώπευαν μικρό αριθμό επισκεπτών, και από τον Απρίλιο και μετά οι κρατήσεις κερδίζουν έδαφος, είπε ο Κικίλιας.

Η διακοπή των κινεζικών ταξιδιών εν μέσω παρατεταμένων περιορισμών πανδημίας θα μπορούσε να χαλαρώσει το δεύτερο εξάμηνο, είπε ο υπουργός, επικαλούμενος πληροφορίες από τον πρεσβευτή της Κίνας στην Ελλάδα.

Η κυβέρνηση ελπίζει ότι η τουριστική περίοδος του 2022 θα βοηθήσει στην προώθηση των προσπαθειών της για την ενίσχυση των δαπανών των επισκεπτών, είπε ο Κικίλιας, μετά την πρόοδο πέρυσι καθώς ο μέσος αριθμός αυξήθηκε στα 600 ευρώ από 520 ευρώ.

“Η στρατηγική μας δεν αφορά πλέον τόσο τον αριθμό των επισκεπτών, αλλά την αναβάθμιση σε ένα υψηλότερης ποιότητας τουριστικό προϊόν που θα αποφέρει περισσότερα έσοδα”, είπε.

Related posts

Οι ανατιμήσεις διατηρούν τους τζίρους στις ηλεκτρικές συσκευές

timesadmin

Ηλ. Σπυρτούνιας (Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο): Έρχεται νέα μεγάλη επένδυση στην αιολική ενέργεια

timesadmin

Ξεκίνησε η διανομή ψηφιακών υπογραφών νέου τύπου μέσω της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος

timesadmin

Τα επόμενα βήματα για το καζίνο του Ελληνικού

timesadmin

Εκτίναξη των τιμών παραγωγού στη βιομηχανία κατά 35,6% ετησίως τον Ιούλιο

timesadmin

Συνεργασία ΑΑΔΕ – IRS για έλεγχο συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα

timesadmin