Η-Ελβετία-προχωρά-σε-άρση-σχεδόν-όλων-των-περιορισμών-της-covid-19
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ελβετία προχωρά σε άρση σχεδόν όλων των περιορισμών της Covid-19

Η Ελβετία θα άρει σχεδόν όλους τους περιορισμούς της πανδημίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση, καθώς περιορίστηκαν οι φόβοι ότι η αύξηση στα κρούσματα που τροφοδότησε η παραλλαγή Όμικρον μπορεί να ασκήσει μεγάλες πιέσεις στο σύστημα υγείας.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι μόνο η υποχρέωση για χρήση μάσκας στις δημόσιες συγκοινωνίες και τις υγειονομικές υποδομές θα παραμείνει σε ισχύ ύστερα από τις αλλαγές, που θα εφαρμοστούν από αύριο, Πέμπτη.

Η υποχρεωτική παραμονή σε πενταήμερη καραντίνα για όσους βρέθηκαν θετικοί σε κορονοϊό επίσης θα παραμείνει σε ισχύ έως τα τέλη Μαρτίου, σύμφωνα με την κυβέρνηση, για να προστατευθούν οι ιδιαίτερα ευπαθείς ομάδες.

Ωστόσο τα καταστήματα, τα εστιατόρια και οι πολιτιστικοί χώροι θα είναι ελεύθερα προσβάσιμοι, σύμφωνα με την ανακοίνωση, με την κυβέρνηση να προχωρά στα μέτρα που προανήγγειλε πριν από δύο εβδομάδες όταν τερμάτισε την καραντίνα για όσους ήλθαν σε επαφή με κρούσμα και μετέτρεψε σε σύσταση την οδηγία για τηλεργασία.

“Η επιδημιολογική κατάσταση συνεχίζει να εξελίσσεται θετικά”, ανέφερε η κυβέρνηση σε ανακοίνωση. “Χάρη στο υψηλό επίπεδο ανοσίας στον πληθυσμό, είναι απίθανο το υγειονομικό σύστημα να υπερφορτωθεί παρά το υψηλό ποσοστό κυκλοφορίας του ιού”.

“Άρα”, σύμφωνα με την κυβέρνηση, “υπάρχουν οι συνθήκες για ταχεία εξομάλυνση της κοινωνικής και οικονομικής ζωής”.

Πάνω από το 90% του πληθυσμού των 8,6 εκατ. κατοίκων της Ελβετίας έχουν εξασφαλίσει προστασία απέναντι στον ιό, είτε γιατί έχουν αναρρώσει από την COVID-19 είτε γιατί έχουν εμβολιαστεί, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Παρά το γεγονός ότι καθημερινά καταγράφονται δεκάδες χιλιάδες νέα κρούσματα, το υγειονομικό σύστημα έχει αντέξει και το ποσοστό κάλυψης σε μονάδες εντατικής θεραπείας έχει μειωθεί.

Πάνω από 2,6 εκατ. κρούσματα έχουν καταγραφεί στην Ελβετία και το γειτονικό πριγκιπάτο του Λιχτενστάιν από την αρχή της κρίσης. Περίπου 12.600 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω επιπλοκών της νόσου.

Πηγή: Α-

Related posts

Ο Μπάιντεν λέει πως τον ανησυχεί το ότι ο Πούτιν δεν έχει τρόπο να βάλει τέλος στον πόλεμο

timesadmin

Ryanair: “Βλέπει” την Ουκρανία ως βάση για έως 20 αεροσκάφη της τα επόμενα 3 χρόνια

timesadmin

Πρώτη συνάντηση Μπάιντεν – Σαουδάραβα διαδόχου Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, πιθανότατα μέσα στον Ιούνιο

timesadmin

Ιταλία: Σταδιακή άρση των περιορισμών και των απαγορεύσεων, προαναγγέλλει ο Ντράγκι

timesadmin

B. Ρηνανία-Βεστφαλία-Δημοσκόπηση: Μικρή διαφορά υπέρ του CDU έναντι του SPD

timesadmin

Στο 6,5%-6,7% εκτιμάται η ανάπτυξη της οικονομίας της Ουγγαρίας

timesadmin