Η-ΕΕ-αποφάσισε-την-επιβολή-κυρώσεων-σε-τέσσερα-ρωσικά-μέσα-ενημέρωσης
ΚΟΣΜΟΣ

Η ΕΕ αποφάσισε την επιβολή κυρώσεων σε τέσσερα ρωσικά μέσα ενημέρωσης

Η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις Αξίες και τη Διαφάνεια Βέρα Γιούροβα ανακοίνωσε μέσω του “Χ” ότι οι πρεσβευτές των κρατών μελών στην ΕΕ (Coreper) συμφώνησαν χθες, Τετάρτη, να επιβάλουν κυρώσεις “σε τέσσερα δίκτυα προπαγάνδας που συνδέονται με το Κρεμλίνο”: Voice of Europe, RIA Novosti, Izvestija και Rossiyskaya Gazeta.

Σύμφωνα με τη Γιούροβα, τα κράτη-μέλη αποφάσισαν επίσης να απαγορεύσουν τη ρωσική χρηματοδότηση μέσων ενημέρωσης της ΕΕ, ΜΚΟ και πολιτικών κομμάτων.

Ευρωπαϊκή πηγή επιβεβαίωσε ότι οι κυρώσεις στα τέσσερα ρωσικά μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν εγκριθεί από το Coreper και είναι μέρος του 14ου πακέτου κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας, το οποίο συνολικά βρίσκεται ακόμα υπό επεξεργασία.

Σημειώνεται ότι το δίκτυο “Voice of Europe”, με έδρα την Πράγα, έχει βρεθεί από τον περασμένο Μάρτιο στο επίκεντρο των ερευνών για παρέμβαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πριν από τις ευρωεκλογές, έπειτα από καταγγελίες των υπηρεσιών πληροφοριών της Τσεχίας ότι χρηματοδοτείται από τη Μόσχα για τη διάδοση ρωσικής προπαγάνδας στην Ευρώπη.

Σχεδόν από την αρχή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, η ΕΕ η οποία στοχεύει στη ρωσική μηχανή προπαγάνδας και παραπληροφόρησης, έχει ήδη απαγορεύσει τη μετάδοση αρκετών ρωσικών μέσων ενημέρωσης στις χώρες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένου του Russia Today.

Related posts

“Δεν είναι η ώρα για εκλογές”, δηλώνει ο πρόεδρος Ζελένσκι

timesadmin

Επίθεση δέχθηκε ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος FvD Τιερί Μποντέ, δύο ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές

timesadmin

Συναγερμός στο αεροπλάνο του Σολτς στο Τελ Αβίβ – Έπεσαν όλοι στο έδαφος, τους έσωσε το Iron Dome

timesadmin

Σερβία: Την επόμενη εβδομάδα η ανακοίνωση του νέου πρωθυπουργού

protothema.gr

Κομισιόν: Υπεγράφη μνημόνιο συνεννόησης με την Ινδία για τους ημιαγωγούς

timesadmin

Αγιατολάχ Χαμενεΐ: Τα μουσουλμανικά κράτη να σταματήσουν τις εξαγωγές πετρελαίου και τροφίμων προς το Ισραήλ

timesadmin