Η-Δανία-χαλαρώνει-περιορισμούς-κατά-του-κορονοϊού,-παρά-το-νέο-ρεκόρ-κρουσμάτων
ΚΟΣΜΟΣ

Η Δανία χαλαρώνει περιορισμούς κατά του κορονοϊού, παρά το νέο ρεκόρ κρουσμάτων

Η Δανία κατέγραψε έναν αριθμό ρεκόρ μολύνσεων κορονοϊού σήμερα, την ώρα που οι κινηματογράφοι, τα μουσεία και άλλοι πολιτιστικοί χώροι επαναλειτουργούν, έπειτα από ένα λοκντάουν διάρκειας ενός μήνα.

Η χώρα ανακοίνωσε 28.780 νέα κρούσματα σε διάστημα 24 ωρών, με τον αριθμό των νοσηλειών λόγω Covid-19 να έχει αυξηθεί στις 802, ο υψηλότερος σε έναν χρόνο.

Εντούτοις, οι υγειονομικές αρχές είπαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι η κυρίαρχη πλέον παραλλαγή Όμικρον είναι ηπιότερη σε σύγκριση με ό,τι πιστευόταν στην αρχή και ότι περίπου το 29% των ασθενών που νοσηλεύονται έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο για άλλους λόγους εκτός της COVID-19.

Έπειτα από μια κορύφωση με 82 ασθενείς στις 6 Ιανουαρίου, ο αριθμός των εισαχθέντων με κορονοϊό στις ΜΕΘ μειωνόταν σταθερά, φθάνοντας στους 52 σήμερα.

Ως συνέπεια, οι βουλευτές συμφώνησαν την περασμένη εβδομάδα να χαλαρώσουν τους περιορισμούς, μεταξύ άλλων με την επαναλειτουργία των θεάτρων, των κινηματογράφων, των μουσείων, των πάρκων ψυχαγωγίας και των βοτανικών κήπων και να επιτρέψουν περιορισμένο αριθμό θεατών και αθλητικές εκδηλώσεις σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

- ---

Related posts

Ocado: Ανακοίνωσε πτώση 3,9% στα έσοδα του τριμήνου

timesadmin

Ρόμπερτ Ντόουλ: Πέθανε ο πρώην γερουσιαστής και υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ

timesadmin

Gazprom Neft: Εκτιμήσεις για παραγωγή-ρεκόρ στο 2021

timesadmin

Ο Joachim Nagel ο επόμενος πρόεδρος της Bundesbank

timesadmin

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ προσκαλεί ομολόγους του σε βάση στη Γερμανία για το Ουκρανικό

timesadmin

Φινλανδία: Αίρει όλους τους περιορισμούς κατά της πανδημίας έως τις αρχές Μαρτίου

timesadmin