Η-Γερμανία-δηλώνει-έτοιμη-να-δεχτεί-Ρώσους-λιποτάκτες
ΚΟΣΜΟΣ

Η Γερμανία δηλώνει έτοιμη να δεχτεί Ρώσους λιποτάκτες

Η Γερμανία είναι έτοιμη να δεχτεί λιποτάκτες του ρωσικού στρατού που “απειλούνται με σοβαρή καταστολή”, δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών σε συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, μία ημέρα μετά τη μερική επιστράτευση που ανακοίνωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

“Αυτός που αντιτίθεται με θάρρος στον Πούτιν και επομένως διακινδυνεύει, μπορεί να ζητήσει πολιτικό άσυλο στη Γερμανία” είπε η Νάνσι Φέζερ σε αυτήν τη συνέντευξη.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μάρκο Μπούσμαν υιοθέτησε την ίδια στάση σε μια ανάρτησή του στο Twitter την Τετάρτη, σημειώνοντας ότι “προφανώς πολλοί Ρώσοι εγκαταλείπουν τη χώρα τους”. “Όλοι εκείνοι που απεχθάνονται την οδό που επέλεξε ο Πούτιν και αγαπούν τη φιλελεύθερη δημοκρατία είναι καλοδεχούμενοι στη Γερμανία”, πρόσθεσε.

Η χορήγηση πολιτικού ασύλου ωστόσο δεν γίνεται αυτόματα, αλλά προηγείται ένας έλεγχος ασφαλείας, υπενθύμισε η υπουργός Εσωτερικών.

Εδώ και πολλούς μήνες η Γερμανία φιλοξενεί 438 αντιφρονούντες που απειλούνται με διώξεις από τις ρωσικές αρχές. Στην πλειονότητά τους είναι δημοσιογράφοι, διευκρίνισε η Φέζερ.

Related posts

Η παραλλαγή Όμικρον μπορεί να “υπερφορτώσει” τα συστήματα υγείας, προειδοποιεί ο ΠΟΥ

timesadmin

Γερμανία: Την επόμενη Πέμπτη η Διάσκεψη της Καγκελαρίου με τους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων

timesadmin

Τουρκία: Οι νεαροί που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά σταθμίζουν κάτι άγνωστο για αυτούς, την χώρα χωρίς τον Ερντογάν

timesadmin

Γερμανία: Ο πρώην καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ μηνύει την Μπούντεσταγκ

timesadmin

Ελλείψεις καυσίμων στη Σρι Λάνκα, ο στρατός αναπτύσσεται στα πρατήρια

timesadmin

Καντίροφ: “Σήμερα θα καταλάβουμε τη χαλυβουργία Azovstal”

timesadmin