thetimes.gr
Η-Γερμανία-βρίσκεται-σε-συζητήσεις-με-τη-shell-για-προμήθειες-lng-προς-αντικατάσταση-ρωσικού-φυσικού-αερίου
ΚΟΣΜΟΣ

Η Γερμανία βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Shell για προμήθειες LNG προς αντικατάσταση ρωσικού φυσικού αερίου

Η Γερμανία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με ορισμένους από τους κορυφαίους προμηθευτές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του ενεργειακού κολοσσού Shell, για την αντικατάσταση των ρωσικών καυσίμων με εναλλακτικές προμήθειες, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg.

Η γερμανική κυβέρνηση, η οποία στοχεύει να αρχίσει να εισάγει LNG αυτόν τον χειμώνα, βρίσκεται σε συνομιλίες με διάφορες εταιρείες για μακροχρόνιες συμβάσεις προμήθειας, ανέφεραν άτομα με γνώσεις του ζητήματος. Εξετάζει επίσης την υπογραφή περισσότερων συμφωνιών με τον αμερικανικό εξαγωγέα Venture Global LNG, δήλωσαν οι πηγές υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Ο Joerg Kukies, ο κορυφαίος οικονομικός σύμβουλος του Γερμανού καγκελάριου Olaf Scholz, δήλωσε ότι πραγματοποίησε συνομιλίες για πιθανές προμήθειες στο Σίδνεϊ κατά τη διάρκεια διήμερου ενεργειακού φόρουμ. Αρνήθηκε να προσδιορίσει τους παραγωγούς με τους οποίους συνομίλησε.

Η Shell και η Venture Global δεν ήταν άμεσα διαθέσιμες για σχολιασμό, σημειώνει το δημοσίευμα.

Η Γερμανία πρόκειται να αποκτήσει σημαντική δυναμική εισαγωγής LNG εντός ενός έτους, καθώς κινείται για να μειώσει την εξάρτησή της από τη ρωσική ενέργεια. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δέχεται πιέσεις για την εξεύρεση εναλλακτικών προμηθειών εν μέσω φόβων ότι η Μόσχα θα διακόψει τις παραδόσεις του φυσικού αερίου σε αντίποινα για τις δυτικές κυρώσεις.

Περισσότερο από το ήμισυ της προμήθειας φυσικού αερίου της Γερμανίας προήλθε από τη Ρωσία πέρυσι και οι παραδόσεις στους τέσσερις προγραμματισμένους τερματικούς σταθμούς θα κάλυπταν περίπου το ένα τρίτο της ετήσιας κατανάλωσής της. Το μεγαλύτερο εμπόδιο είναι η εξεύρεση αρκετών διαθέσιμων προμηθειών για την παράδοση στους νέους τερματικούς σταθμούς.

Η Γερμανία βρίσκεται επίσης σε διαπραγματεύσεις με το Κατάρ, έναν από τους κορυφαίους εξαγωγείς LNG στον κόσμο. Ωστόσο, οι συζητήσεις έχουν βαλτώσει, καθώς η Γερμανία έχει αντιταχθεί στην απαίτηση του Κατάρ για πιο μακροπρόθεσμες συμβάσεις που θα μπορούσαν να περιπλέξουν τους πράσινους στόχους της.

Ήδη, η Γερμανία έχει υπογράψει μερικές συμφωνίες LNG με άλλους προμηθευτές. Η Venture Global LNG υπέγραψε σύμβαση για την προμήθεια της εταιρείας κοινής ωφέλειας EnBW Energie Baden-Wuerttemberg AG τον περασμένο μήνα. Και η Sempra Infrastructure συμφώνησε σε προκαταρκτική συμφωνία τον Μάιο για την παροχή LNG στην RWE AG.

Related posts

Ρωσία: Η εισαγγελία ζητά να επιβληθεί πρόστιμο στον αντιπολιτευόμενο Ρόιζμαν για “δυσφήμηση” του στρατού

timesadmin

Οι ΗΠΑ επέστησαν την προσοχή του Βερολίνου να μην αποκτήσει η Κίνα ποσοστό ελέγχου σε τερματικό σταθμό του λιμανιού στο Αμβούργο

timesadmin

Ουκρανία: Άμαχοι απομακρύνονται από τη Χερσώνα – 15 νεκροί από ρωσικούς βομβαρδισμούς

timesadmin

Ιαπωνία: Η αεροπορική εταιρία JAL λειτουργεί σε ποσοστό 65% της διεθνούς μεταφορικής ικανότητας επιβατών που διαθέτει

timesadmin

Ιρανικά ΜΜΕ: Οι αρχές της Αργεντινής κατέσχεσαν αεροσκάφος που είχε πουληθεί από το Ιράν σε εταιρεία της Βενεζουέλας

timesadmin

Το Πακιστάν έλαβε συνολικές υποσχέσεις $8,57 δισ. για την ανοικοδόμηση της χώρας από τις καταστροφικές πλημμύρες

timesadmin