Η-Γερμανία-βρίσκεται-σε-συζητήσεις-με-τη-shell-για-προμήθειες-lng-προς-αντικατάσταση-ρωσικού-φυσικού-αερίου
ΚΟΣΜΟΣ

Η Γερμανία βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Shell για προμήθειες LNG προς αντικατάσταση ρωσικού φυσικού αερίου

Η Γερμανία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με ορισμένους από τους κορυφαίους προμηθευτές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του ενεργειακού κολοσσού Shell, για την αντικατάσταση των ρωσικών καυσίμων με εναλλακτικές προμήθειες, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg.

Η γερμανική κυβέρνηση, η οποία στοχεύει να αρχίσει να εισάγει LNG αυτόν τον χειμώνα, βρίσκεται σε συνομιλίες με διάφορες εταιρείες για μακροχρόνιες συμβάσεις προμήθειας, ανέφεραν άτομα με γνώσεις του ζητήματος. Εξετάζει επίσης την υπογραφή περισσότερων συμφωνιών με τον αμερικανικό εξαγωγέα Venture Global LNG, δήλωσαν οι πηγές υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Ο Joerg Kukies, ο κορυφαίος οικονομικός σύμβουλος του Γερμανού καγκελάριου Olaf Scholz, δήλωσε ότι πραγματοποίησε συνομιλίες για πιθανές προμήθειες στο Σίδνεϊ κατά τη διάρκεια διήμερου ενεργειακού φόρουμ. Αρνήθηκε να προσδιορίσει τους παραγωγούς με τους οποίους συνομίλησε.

Η Shell και η Venture Global δεν ήταν άμεσα διαθέσιμες για σχολιασμό, σημειώνει το δημοσίευμα.

Η Γερμανία πρόκειται να αποκτήσει σημαντική δυναμική εισαγωγής LNG εντός ενός έτους, καθώς κινείται για να μειώσει την εξάρτησή της από τη ρωσική ενέργεια. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δέχεται πιέσεις για την εξεύρεση εναλλακτικών προμηθειών εν μέσω φόβων ότι η Μόσχα θα διακόψει τις παραδόσεις του φυσικού αερίου σε αντίποινα για τις δυτικές κυρώσεις.

Περισσότερο από το ήμισυ της προμήθειας φυσικού αερίου της Γερμανίας προήλθε από τη Ρωσία πέρυσι και οι παραδόσεις στους τέσσερις προγραμματισμένους τερματικούς σταθμούς θα κάλυπταν περίπου το ένα τρίτο της ετήσιας κατανάλωσής της. Το μεγαλύτερο εμπόδιο είναι η εξεύρεση αρκετών διαθέσιμων προμηθειών για την παράδοση στους νέους τερματικούς σταθμούς.

Η Γερμανία βρίσκεται επίσης σε διαπραγματεύσεις με το Κατάρ, έναν από τους κορυφαίους εξαγωγείς LNG στον κόσμο. Ωστόσο, οι συζητήσεις έχουν βαλτώσει, καθώς η Γερμανία έχει αντιταχθεί στην απαίτηση του Κατάρ για πιο μακροπρόθεσμες συμβάσεις που θα μπορούσαν να περιπλέξουν τους πράσινους στόχους της.

Ήδη, η Γερμανία έχει υπογράψει μερικές συμφωνίες LNG με άλλους προμηθευτές. Η Venture Global LNG υπέγραψε σύμβαση για την προμήθεια της εταιρείας κοινής ωφέλειας EnBW Energie Baden-Wuerttemberg AG τον περασμένο μήνα. Και η Sempra Infrastructure συμφώνησε σε προκαταρκτική συμφωνία τον Μάιο για την παροχή LNG στην RWE AG.

Related posts

Γερμανία: Καραντίνα δύο εβδομάδων για τους ταξιδιώτες από τη Βρετανία

timesadmin

The Times: “Στην πιο επικίνδυνη φάση” του ο Πούτιν καθώς μια πολιτική λύση στην Ουκρανία μοιάζει σχεδόν αδύνατη

timesadmin

Renault: Αναστέλλει τις δραστηριότητες στη Ρωσία

timesadmin

Η Βουλγαρία επιβεβαιώνει ότι δεν δόθηκε άδεια πτήσης στο αεροπλάνο του Λαβρόφ

timesadmin

Αλλαγή στάσης για τη Γερμανία: Θα προμηθεύσει την Ουκρανία με όπλα μέσω τρίτης χώρας

timesadmin

Σαουδική Αραβία: Ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν θα επισκεφθεί την Τουρκία στις 22 Ιουνίου

timesadmin