Η-Γαλλία-επεξεργάζεται-σχέδιο-για-φθηνό-leasing-ηλεκτρικών-αυτοκινήτων
ΚΟΣΜΟΣ

Η Γαλλία επεξεργάζεται σχέδιο για φθηνό leasing ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Η Γαλλία ετοιμάζει σχέδιο επιδότησης μίσθωσης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο πλαίσιο της προεκλογικής δέσμευσης του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να τα καταστήσει πιο προσιτά, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Bloomberg.

Το σχέδιο θα καταστήσει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα διαθέσιμα για 100 ευρώ το μήνα, δήλωσε ο υπουργός Προϋπολογισμού Gabriel Attal την Κυριακή στην τηλεόραση LCI, σημειώνοντας ότι το κόστος είναι μικρότερο από αυτό που πολλοί άνθρωποι ξοδεύουν για βενζίνη. Η κυβέρνηση εργάζεται για το πόσο γρήγορα μπορεί να εφαρμοστεί το μέτρο και τη διαθεσιμότητα των οχημάτων, είπε. 

Ο Μακρόν υποσχέθηκε ένα κρατικά χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα μίσθωσης για νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα για να αντιμετωπίσει την κριτική ότι ακόμη και με τις επιδοτήσεις, τα ηλεκτρικά οχήματα εξακολουθούν να είναι απρόσιτα για πολλούς.

Η γαλλική κυβέρνηση προσφέρει επιδοτήσεις ύψους έως και 6.000 ευρώ για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων που κοστίζουν λιγότερο από 47.000 ευρώ, με πιθανή πρόσθετη βοήθεια στο πλαίσιο ενός προγράμματος “μετρητά για την απόσυρση” για παλιά οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Τα ηλεκτρικά οχήματα αντιπροσώπευαν το 12% των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων στη Γαλλία τους πρώτους επτά μήνες του 2022.

“Γνωρίζουμε ότι για πολλούς Γάλλους παραμένουν πολύ ακριβά”, δήλωσε την Κυριακή ο Attal. 

Το μέτρο της μίσθωσης πρόκειται να ωφελήσει τις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες που λανσάρουν νέα ηλεκτρικά μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων των Renault SA, Volkswagen AG,  Peugeot και την Stellantis NV.

Related posts

Νέα Ζηλανδία: Έκπληκτη η κεντρική τράπεζα από την ισχύ του πληθωρισμού

timesadmin

Διατηρείται το αρνητικό κλίμα στις αγορές ομολόγων καθώς πλησιάζει η νέα αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ

timesadmin

Ο Ζελένσκι προγραμματίζει να παραστεί στη σύνοδο κορυφής του NATO τον Ιούλιο στο Βίλνιους

timesadmin

Συμφωνία ING Groep και SocGen για αποχώρηση της ING από τις δραστηριότητες στη Γαλλία

timesadmin

Ολλανδία: Εξετάζει αποστολή βαρέων όπλων στην Ουκρανία

timesadmin

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις με στόχο έναν χρηματοδότη του Πούτιν και μέλη της ρωσικής ελίτ

timesadmin