Η-Γέλεν-συναντά-την-Τρίτη-τον-πρόεδρο-της-Νότιας-Κορέας
ΚΟΣΜΟΣ

Η Γέλεν συναντά την Τρίτη τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν θα συναντήσει την Τρίτη τον πρόεδρο της Νοτίου Κορέας Γιουν Σουκ-γέολ και κορυφαίους αξιωματούχους της νοτιοκορεατικής κυβέρνησης, καθώς ολοκληρώνει την πρώτη της επίσκεψη της ως υπουργός στην περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού, όπως έγινε γνωστό από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.

Στη διάρκεια των επαφών της στη Σεούλ, η Γέλεν θα εξακολουθήσει να πιέζει για ένα προτεινόμενο ανώτατο όριο στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου και θα συζητήσει τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση των διαταραχών στην εφοδιαστική αλυσίδα μέσω της ενίσχυσης των εμπορικών δεσμών με αξιόπιστους οικονομικούς εταίρους, όπως η Νότια Κορέα.

Εκτός από τον πρόεδρο Γιουν, η Γέλεν θα συναντήσει τον διοικητή της Τράπεζας της Νοτίου Κορέας Ρι Τσανγκ-γιονγκ και τον νοτιοκορεάτη υπουργό Οικονομικών Τσου Κιουνγκ-χο.

Θα έχει συνομιλίες με κορυφαίες οικονομολόγους και επιχειρηματίες της Νοτίου Κορέας για το πώς η αυξημένη συμμετοχή των γυναικών στο εργατικό δυναμικό μπορεί να τονώσει την οικονομική ανάπτυξη, όπως αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.

Θα επισκεφθεί επίσης τις εγκαταστάσεις μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Νοτίου Κορέας, της LG Corp, η οποία πρόσφατα ανακοίνωσε επενδύσεις στην κατασκευή μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Κατά την ομιλία της εκεί, αναμένεται να εστιάσει στη σπουδαιότητα της συνεργασίας με συμμάχους όπως η Νότια Κορέα για την οικοδόμηση πιο ανθεκτικών εφοδιαστικών αλυσίδων, τη χαλάρωση των πληθωριστικών πιέσεων και τη μείωση του κόστους για τους αμερικανούς καταναλωτές.

Η Τζάνετ Γέλεν επισκέφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα την Ιαπωνία προτού ταξιδέψει στο Μπαλί της Ινδονησίας για να συμμετάσχει στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της G20.

Πηγή: Α-

Related posts

Ουκρανία: Στη Ζάμπια επαναπατρίζεται η σορός φοιτητή που έπεσε στο μέτωπο

timesadmin

Η Κρατική Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας διαψεύδει τις αναφορές για ρωσική επίθεση στο Λβιβ

timesadmin

Στο Κίεβο ο Αυστριακός Καγκελάριος για συνάντηση με τον Ζελένσκι

timesadmin

Οι “Πολίτες του Ράιχ” είχαν στόχο να δημιουργήσουν νέο γερμανικό στρατό – Τα σχέδια για πραξικόπημα

timesadmin

Ουκρανία: Η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης θα μπορούσε να επιβάλει περιορισμούς στις μετακινήσεις και τις πληροφορίες

timesadmin

Μόσχα: Οι επικεφαλής των αμερικανικών και των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών συζήτησαν “ευαίσθητα” θέματα

timesadmin