Η-Αν.-Στάμου-νέα-πρόεδρος-του-Συνεγγυητικού-Κεφαλαίου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Αν. Στάμου νέα πρόεδρος του Συνεγγυητικού Κεφαλαίου

Με ομόφωνη απόφαση, η β’ αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κυρία Αναστασία (Νατάσα) Στάμου, εκλέχθηκε πρόεδρος του Συνεγγυητικού Κεφαλαίου, θέση την οποία κατείχε μέχρι χθες η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κυρία Βασιλική Λαζαράκου.

Σημειώνεται ότι παραδοσιακά, πρόεδρος του Συνεγγυητικού Κεφαλαίου είναι ο εκάστοτε πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυρία Λαζαράκου επικαλέστηκε φόρτο εργασίας λόγω και της συμμετοχής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση Κεφαλαιαγορών.

Επίσης, κατά τη διαδικασία, εκλέχθηκαν τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. του Συνεγγυητικού, για τα οποία η τελική απόφαση και ο ορισμός τους προκύπτουν από το υπουργείο Οικονομικών. Από τις διαδικασίες εκλέχθηκαν οι εξής: Σπύρος Κυρίτσης (από την Ελληνοαμερικανική), Νίκος Ανδριανόπουλος (Eurobank Equities), Νίκος Πετροπουλάκης (Merit). Σημειώνεται ότι ο κ. Πετρουλάκης ισοψήφησε με τους κυρίους Αλέξανδρο Μωραϊτάκη (Nuntius) και Παναγιώτη Ταναμπασίδη (Triple A Experts). Ακόμη, εκλέχθηκαν η κυρία Ελένη Κορίτσα (Eurobank ΑΕΔΑΚ) και ο κ. Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος (Athos ΑΕΔΑΚ).

Η κυρία Στάμου, είναι δικηγόρος (Νομική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών (1990) και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου LL.M του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον (LL.M. Sotón 1995). Έχει μακροχρόνια εμπειρία σε θέματα χρηματοδότησης εταιρειών μέσω IPOs, νέων εισαγωγών, υλοποίησης εταιρικών συναλλαγών εισηγμένων εταιριών και δημιουργίας νέων αγορών και προϊόντων. Ασχολείται ενεργά με την εταιρική διακυβέρνηση και την αξιοποίηση του πλέγματος “περιβάλλον, κοινωνία και εταιρική διακυβέρνηση” (“ESG”) για την βιώσιμη ανάπτυξη των επιχειρήσεων. Είναι μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Ελληνικού Συμβουλίου Εταιρικής Διακυβέρνησης (ΕΣΕΔ) και της μη κερδοσκοπικής Ένωσης για την Εταιρική Διακυβέρνηση 2020 – (Corporate Governance Hub 2020).

Εργάστηκε για είκοσι χρόνια στο Χρηματιστήριο Αθηνών, αρχικά ως νομική σύμβουλος και μετέπειτα ως  Επικεφαλής Κανονιστικής Συμμόρφωσης του Ομίλου του Χρηματιστηρίου Αθηνών και Υπεύθυνη Προστασίας Δεδομένων του Ομίλου. Είχε συμμετοχή σε Επιτροπές του Ομίλου του Χρηματιστηρίου (Επιτροπή Εισήγησης Πολιτικών, Επιτροπή Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών, Επιτροπή Αξιολόγησης της Εναλλακτικής Αγοράς) και, ex officio, στην Εκτελεστική Επιτροπή του Χρηματιστηρίου.

Έχει διατελέσει εμπειρογνώμων διεθνών και ευρωπαϊκών οργανισμών, σε θέματα ελληνικού εταιρικού δικαίου, δικαίου κεφαλαιαγοράς και εταιρικής διακυβέρνησης.

Συμμετέχει σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές και λαμβάνει μέρος σε διαπραγματεύσεις με κυβερνητικούς και εποπτικούς φορείς με σκοπό την προώθηση θέσεων για την ανάπτυξη της κεφαλαιαγοράς. Συμμετέχει επίσης σε νομικά  και οικονομικά συνέδρια με ομιλίες και εισηγήσεις. Επίσης, Παρέχει εθελοντική εργασία, σε μη κερδοσκοπικές και μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Ο ρόλος του Συνεγγυητικού Κεφαλαίου είναι η καταβολή αποζημιώσεων σε εντολείς σε περίπτωση διαπιστωμένης οριστικής ή μη αναστρέψιμης αδυναμίας Α.Ε.Π.Ε.Υ. να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από την παροχή των καλυπτόμενων επενδυτικών υπηρεσιών και η χρησιμοποίηση από την Αρχή Εξυγίανσης του Σκέλους Εξυγίανσης του άρθρου 73Α για τις επιχειρήσεις επενδύσεων για την εξασφάλιση της αποτελεσματικής εφαρμογής των μέτρων εξυγίανσης που προβλέπονται στο νόμο ενσωμάτωσης της Οδηγίας 2014/59/ΕΕ.

Related posts

Χρ. Σταϊκούρας: στοχευμένες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, με εκσυγχρονιστικό πρόσημο

timesadmin

Μέτρα στήριξης για τις εμπορικές επιχειρήσεις ζητά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών

timesadmin

Αδ. Γεωργιάδης: Οι τιμές στις λαϊκές αγορές είναι πραγματικά καλές. Οι παραγωγοί δίνουν μάχη να τις κρατούν χαμηλά

timesadmin

Πτώση στη διακίνηση containers στο λιμάνι του Πειραιά

timesadmin

Ξεκινά η λειτουργία της Εταιρείας Ειδικού Σκοπού για την αξιοποίηση της Ακίνητης Περιουσίας του e-ΕΦΚΑ

timesadmin

Χρ. Σταϊκούρας: Στους πιστωτές πλέον η επιτυχία του νέου πτωχευτικού

timesadmin