thetimes.gr
Η-ανακοίνωση-του-Νοσοκομείου-«Παπανικολάου»-για-το-δυστύχημα-στην-κλινική-covid-–-Κάηκε-ζωντανός-ένας-ασθενής
ΕΛΛΑΔΑ

Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» για το δυστύχημα στην κλινική Covid – Κάηκε ζωντανός ένας ασθενής

Ανακοίνωση για τη φωτιά που ξέσπασε στην κλινική Covid, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ασθενή και τον τραυματισμό άλλων δύο εξέδωσε το νοσοκομείο Παπανικολάου.

Σύμφωνα με το νοσοκομείο, η φωτιά εκδηλώθηκε στις 8:50 το πρωί σε θάλαμο νοσηλείας, ενώ άμεσα ενημερώθηκαν οι αρχές. «Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε με μεγάλη δύναμη και ειδικά οχήματα, και κατορθώθηκε σε πολύ σύντομο χρόνο να τεθεί σε έλεγχο και να κατασβεστεί η πυρκαγιά», αναφέρει η διοίκηση.

Το νοσοκομείο επισημαίνει ότι η αντίδραση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού ήταν άμεση, ενώ σε ελάχιστο χρόνο διεκόπη η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και ιατρικών αερίων στην κλινική για να μην υπάρξει επέκταση της πυρκαγιάς. Οι ασθενείς μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε άλλους χώρους με κατάλληλες συνθήκες για την αναπνευστική υποστήριξη.

«Κατά τον αρχικό χρόνο εκδήλωσης της πυρκαγιάς και πριν ακόμη καταφθάσει η Πυροσβεστική υπέστησαν εγκαύματα δύο νοσηλευόμενοι, οι οποίοι χάρη στην παρέμβαση ιατρών και νοσηλευτών απομακρύνθηκαν από τον χώρο. Η κατάσταση του ενός εξ αυτών είναι βαρύτερη και εισήχθη στο χειρουργείο. Δυστυχώς, στον ίδιο θάλαμο νοσηλευόταν και τρίτος ασθενής, ο οποίος εξαιτίας των απολύτως επικίνδυνων συνθηκών που είχαν διαμορφωθεί (υψηλό θερμικό φορτίο, πυκνός καπνός κ.λπ.) δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστεί και να διασωθεί από το προσωπικό του Νοσοκομείου, με συνέπεια να χάσει τη ζωή του» επισημαίνει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, δεν υπήρξε κίνδυνος για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, οι οποίοι και εξετάστηκαν στην Κλινική Αναπνευστικής Ανεπάρκειας. Δύο νοσηλεύτριες παρέμειναν νοσηλευόμενες για προληπτικούς λόγους.

«Διενεργείται έρευνα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για τις συνθήκες εκδήλωσης της πυρκαγιάς. Από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου συντονίζονται οι αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να αποκατασταθεί άμεσα η λειτουργικότητα των χώρων της Κλινικής COVID και να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου» καταλήγει η ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ενημέρωση του νοσοκομείου Παπανικολάου

Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα 6 Απριλίου και περί ώρα 08.50 πρωινή εκδηλώθηκε αιφνιδίως φωτιά σε θάλαμο νοσηλείας της κλινικής COVID (Πέτρινο Κτίριο, 2ος όροφος) του Νοσοκομείου. Ενημερώθηκαν άμεσα η Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Αστυνομικό Τμήμα Πυλαίας – Χορτιάτη και το ΕΚΑΒ – ΕΚΕΠΥ Β. Ελλάδος. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε με μεγάλη δύναμη και ειδικά οχήματα, και κατορθώθηκε σε πολύ σύντομο χρόνο να τεθεί σε έλεγχο και να κατασβεστεί η πυρκαγιά. Επίσης, μονάδες του ΕΚΑΒ – ΕΚΕΠΥ προσήλθαν στο Νοσοκομείο για την διαχείριση τυχόν επειγόντων περιστατικών, ενώ από την Αστυνομική Αρχή λήφθηκαν τα απαιτούμενα μέτρα τάξης.

Παράλληλα, από την πρώτη στιγμή ήταν άμεση η αντίδραση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της Κλινικής COVID και των υπηρεσιών του Νοσοκομείου για την αντιμετώπιση του συμβάντος. Κατορθώθηκε να διασφαλιστεί σε ελάχιστο χρόνο η διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και ιατρικών αερίων στο χώρο της Κλινικής, και η μη περαιτέρω επέκταση της πυρκαγιάς. Επίσης, πραγματοποιήθηκε απολύτως ασφαλής μεταφορά όλων των νοσηλευόμενων ασθενών της Κλινικής COVID σε άλλους χώρους νοσηλείας με κατάλληλες συνθήκες αναπνευστικής υποστήριξης.

Κατά τον αρχικό χρόνο εκδήλωσης της πυρκαγιάς και πριν ακόμη καταφθάσει η Πυροσβεστική υπέστησαν εγκαύματα δύο νοσηλευόμενοι, οι οποίοι χάρη στην παρέμβαση ιατρών και νοσηλευτών απομακρύνθηκαν από τον χώρο. Η κατάσταση του ενός εξ αυτών είναι βαρύτερη και εισήχθη στο χειρουργείο. Δυστυχώς, στον ίδιο θάλαμο νοσηλευόταν και τρίτος ασθενής, ο οποίος εξαιτίας των απολύτως επικίνδυνων συνθηκών που είχαν διαμορφωθεί (υψηλό θερμικό φορτίο, πυκνός καπνός κ.λπ.) δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστεί και να διασωθεί από το προσωπικό του Νοσοκομείου, με συνέπεια να χάσει τη ζωή του.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε κίνδυνος για τη ζωή του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της Κλινικής COVID, οι οποίοι εξετάστηκαν στην Κλινική Αναπνευστικής Ανεπάρκειας, ενώ εξ αυτών δύο νοσηλεύτριες παρέμειναν νοσηλευόμενες για προληπτικούς λόγους.

Διενεργείται έρευνα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για τις συνθήκες εκδήλωσης της πυρκαγιάς. Από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου συντονίζονται οι αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να αποκατασταθεί άμεσα η λειτουργικότητα των χώρων της Κλινικής COVID και να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Ειδήσεις σήμερα:

Ξεκινούν οι καταθέσεις μαρτύρων για την Τζωρτζίνα – Στο μικροσκόπιο οι αναζητήσεις της Πισπιρίγκου στο Διαδίκτυο

Ανοιχτό το σενάριο εγκληματικής ενέργειας για την πτώση τρανς γυναίκας στο Αιγάλεω – «Το μυαλό μας πάει παντού» λένε συγγενείς

«Με παρατάει και στρέφεται εναντίον μου»: Απαρηγόρητη για τον Μάνο η Ρούλα Πισπιρίγκου

Related posts

Συνελήφθη 47χρονη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για κλοπές στη Μύκονο

timesadmin

Καταδίωξη στο Πέραμα: Γιατί το Κέντρο της ΕΛ.ΑΣ. έδωσε εντολή «τέλος, απομακρυνθείτε»

timesadmin

Τυφλή ηθοποιός στην Αργεντινή χορεύει και διδάσκει ελληνικούς χορούς «με τα μάτια της ψυχής»

timesadmin

Ξεκίνησε η δίκη Λιγνάδη – Καταθέτει ο πρώτος άνδρας που τον κατήγγειλε για βιασμό

timesadmin

Θέμης Αδαμαντίδης – Κούγιας: Αναληθή όσα στοιχεία διακινούνται – «Αλλος χτυπά την Κίρκη στο βίντεο»

timesadmin

Σαντορίνη: Κατολισθήσεις στο λιμάνι και διακοπές ρεύματος – Άμεση η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

timesadmin