Η-Αλβανία-“έσωσε”-το-Κόσοβο-από-τις-προγραμματισμένες-διακοπές-ρεύματος
ΚΟΣΜΟΣ

Η Αλβανία “έσωσε” το Κόσοβο από τις προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος

Το Κόσοβο ανέστειλε τις προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος με τις οποίες σκόπευε να αντιμετωπίσει την ενεργειακή κρίση, καθώς οι παραγωγοί ενέργειας της γειτονικής Αλβανίας προσφέρθηκαν να παράσχουν τις απαραίτητες ενεργειακές προμήθειες προκειμένου η αποσχισθείσα σερβική επαρχία να καλύψει τις ανάγκες της.

Η αλβανική KESH παρείχε αρωγή στην κοσοβαρική Kosovo Energy Corp. (KEK), επιτρέποντας στις αρχές το Κοσόβου να μην προχωρήσουν στις περικοπές στην κατανάλωση που ήταν προγραμματισμένο να αρχίσουν τη Δευτέρα το απόγευμα, ανέφερε το κοσοβαρικό Υπουργείο Οικονομίας.

“Οι διάφοροι οργανισμοί μας θα συνεχίσουν να πραγματοποιούν το μάξιμουν των προσπαθειών για να διατηρήσουν σε κανονικά επίπεδα τις προμήθειες ηλεκτρικής ενέργειας τις επόμενες ημέρες”, ανέφερε το υπουργείο, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Κάλεσε ωστόσο πολίτες και επιχειρήσεις να δείξουν τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση το επόμενο διάστημα στη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας.

Το Κόσοβο, χωρίς έξοδο στη θάλασσα και μια από τις πιο φτωχές επαρχίες – χώρες στην Ευρώπη, βασίζεται κυρίως σε εργοστάσια άνθρακα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, ωστόσο οι γηράσκουσες μονάδες του αδυνατούν να καλύψουν τη ζήτηση. Οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας είχαν ανακοινώσει τη Δευτέρα ότι θα αρχίσουν τις δίωρες διακοπές παροχής, καθώς αδυνατούν να καλύψουν το κόστος των εισαγωγών.

Related posts

Γαλλία: Μηνιαίο επίδομα 100 ευρώ θα δίνεται στις νοσηλεύτριες και τους νοσηλευτές στις ΜΕΘ

timesadmin

Ταϊλάνδη: Απαγόρευσε τη χρήση κρυπτονομισμάτων ως μέσου πληρωμής

timesadmin

Οικογένεια ομοφυλόφιλων με το παιδί της εγκατέλειψε τη Ρωσία μετά από απειλές που δέχθηκε από την αστυνομία

timesadmin

Η Ρωσία απέλασε τον αναπληρωτή πρέσβη των ΗΠΑ στην Μόσχα

timesadmin

Κ. Λάουτερμπαχ: Κορύφωση της “Όμικρον” και εκατοντάδες χιλιάδες κρούσματα σε ένα μήνα

timesadmin

Ολλανδία: Παράταση των μέτρων μέχρι τις 14 Ιανουαρίου

timesadmin