Η-Αλβανία-“έσωσε”-το-Κόσοβο-από-τις-προγραμματισμένες-διακοπές-ρεύματος
ΚΟΣΜΟΣ

Η Αλβανία “έσωσε” το Κόσοβο από τις προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος

Το Κόσοβο ανέστειλε τις προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος με τις οποίες σκόπευε να αντιμετωπίσει την ενεργειακή κρίση, καθώς οι παραγωγοί ενέργειας της γειτονικής Αλβανίας προσφέρθηκαν να παράσχουν τις απαραίτητες ενεργειακές προμήθειες προκειμένου η αποσχισθείσα σερβική επαρχία να καλύψει τις ανάγκες της.

Η αλβανική KESH παρείχε αρωγή στην κοσοβαρική Kosovo Energy Corp. (KEK), επιτρέποντας στις αρχές το Κοσόβου να μην προχωρήσουν στις περικοπές στην κατανάλωση που ήταν προγραμματισμένο να αρχίσουν τη Δευτέρα το απόγευμα, ανέφερε το κοσοβαρικό Υπουργείο Οικονομίας.

“Οι διάφοροι οργανισμοί μας θα συνεχίσουν να πραγματοποιούν το μάξιμουν των προσπαθειών για να διατηρήσουν σε κανονικά επίπεδα τις προμήθειες ηλεκτρικής ενέργειας τις επόμενες ημέρες”, ανέφερε το υπουργείο, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Κάλεσε ωστόσο πολίτες και επιχειρήσεις να δείξουν τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση το επόμενο διάστημα στη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας.

Το Κόσοβο, χωρίς έξοδο στη θάλασσα και μια από τις πιο φτωχές επαρχίες – χώρες στην Ευρώπη, βασίζεται κυρίως σε εργοστάσια άνθρακα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, ωστόσο οι γηράσκουσες μονάδες του αδυνατούν να καλύψουν τη ζήτηση. Οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας είχαν ανακοινώσει τη Δευτέρα ότι θα αρχίσουν τις δίωρες διακοπές παροχής, καθώς αδυνατούν να καλύψουν το κόστος των εισαγωγών.

Related posts

Raytheon: Υπερδιπλασιασμός κερδοφορίας στο δ΄ τρίμηνο 2022

timesadmin

Στην Ιαπωνία ο Σολτς στις 27-29 Απριλίου

timesadmin

Ερντογάν: Ο Μακρόν δεν έχει τα προσόντα για αρχηγός κράτους

timesadmin

Γερμανία-Δημοσκόπηση: Η κυβέρνηση χάνει την πλειοψηφία ένα χρόνο μετά το σχηματισμό της

timesadmin

Κ. Μητσοτάκης: Στρατηγική επιλογή η ενίσχυση της ελληνικής παρουσίας στην Υποσαχάρια Αφρική

timesadmin

Στο Φανάρι ο Ελπιδοφόρος για την πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής αναθεώρησης του Συντάγματος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής

timesadmin