Η-Αίγυπτος-θα-ξεκινήσει-αεροπορική-επιτήρηση-των-συνόρων-με-τη-Λιβύη
ΚΟΣΜΟΣ

Η Αίγυπτος θα ξεκινήσει αεροπορική επιτήρηση των συνόρων με τη Λιβύη

Η Αίγυπτος επιδιώκει να δημιουργήσει στα δυτικά της σύνορα μια εναέρια ζώνη ασφαλείας τουλάχιστον 15 χιλιομέτρων εντός της Λιβύης για να αποτρέψει τη ροή όπλων και να σταματήσει το λαθρεμπόριο εντός του αιγυπτιακού εδάφους, σύμφωνα με το Arabi21.

Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Αντέλ Αμπντέλ Κάφι είπε στον ιστότοπο ότι η νεκρή ζώνη θα κυμαίνεται από 15 έως 20 χιλιόμετρα και εφαρμόζεται μονομερώς χωρίς συντονισμό με τις δυνάμεις του στρατηγού Χαλίφα Χάφταρ, οι δυνάμεις του οποίου ελέγχουν επί του παρόντος τα σύνορα στη Λιβύη.

Ο Αμπντέλ Κάφι είπε ότι η ουδέτερη ζώνη θα διατηρηθεί μέσω συνεχούς αεροπορικής επιτήρησης, έτσι ώστε όποιος εισέρχεται στην περιοχή να μπορεί ενδεχομένως να στοχοποιηθεί από μαχητικά ή ελικόπτερα.

Τα τηλεοπτικά κανάλια και οι ιστότοποι της Λιβύης ισχυρίστηκαν αυτή την εβδομάδα ότι η αιγυπτιακή αεροπορία πραγματοποίησε την Τετάρτη αεροπορικές επιδρομές επτά χιλιόμετρα εντός του λιβυκού εδάφους, με στόχο έξι στρατιωτικά οχήματα και αφήνοντας τέσσερα μέλη της συνοριακής φρουράς του Χάφταρ νεκρά.

-

Διαβάστε ακόμα: 

Related posts

De Guindos: Η αύξηση των επιτοκίων είχε στόχο τον πληθωρισμό

timesadmin

Η Ρωσία έχει ετοιμάσει αντίποινα προς τη Δύση

timesadmin

Εισηγητής για την Τουρκία στο Ευρωκοινοβούλιο: Η τουρκική δικαστική εξουσία έχει εργαλειοποιηθεί κατάφωρα για πολιτικούς σκοπούς

timesadmin

Βουλγαρία: “Κανένα πυρηνικό όπλο στη χώρα”, δηλώνει ο πρόεδρος Ράντεφ

timesadmin

Η Ινδία εκφράζει βαθιά ανησυχία για την κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία

timesadmin

Εκτόξευση κρουσμάτων στην Πορτογαλία: Νέο ρεκόρ με 26.867 μολύνσεις

timesadmin