Η-Άγκυρα-πυροδοτεί-και-εξουδετερώνει-αδέσποτη-νάρκη-στα-χωρικά-της-ύδατα-στη-Μαύρη-Θάλασσα
ΚΟΣΜΟΣ

Η Άγκυρα πυροδοτεί και εξουδετερώνει αδέσποτη νάρκη στα χωρικά της ύδατα στη Μαύρη Θάλασσα

Τουρκικές στρατιωτικές ομάδες καταδύσεων πυροδότησαν με ασφάλεια μια πλωτή θαλάσσια νάρκη στη Μαύρη Θάλασσα, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας, η τρίτη τέτοια νάρκη που βρέθηκε στα ύδατά της μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η Ουκρανία και η Ρωσία έχουν αλληλοκατηγορηθεί για ναρκοθέτηση στη Μαύρη Θάλασσα και στα τέλη Μαρτίου, τουρκικές και ρουμανικές στρατιωτικές ομάδες καταδύσεων εξουδετέρωσαν αδέσποτες νάρκες στα ύδατά τους.

Η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, βρέχεται από τη Μαύρη Θάλασσα, όπως και η Ρωσία και η Ουκρανία, στην οποία η Μόσχα εισέβαλε στις 24 Φεβρουαρίου σε αυτό που περιγράφει ως “ειδική στρατιωτική επιχείρηση”.

Η Μαύρη Θάλασσα χρησιμοποιείται για τη ναυτιλία σιτηρών, πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου. Τα χωρικά της ύδατα μοιράζονται η Βουλγαρία, η Γεωργία, η Ρουμανία και η Τουρκία, καθώς και η Ουκρανία και η Ρωσία.

Η Μαύρη Θάλασσα συνδέεται με την Θάλασσα του Μαρμαρά και τη Μεσόγειο μέσω των στενών του Βοσπόρου, που διασχίζει την καρδιά της Κωνσταντινούπολης.

Οι αδέσποτες νάρκες ενέχουν κινδύνους για τα πλοία που διέρχονται από τον Βόσπορο και θα μπορούσαν να προκαλέσουν ζημιές εάν χτυπήσουν πλοία, ειδικά πλοία για μεταφορά αργού πετρελαίου.

Ναυτικοί αξιωματούχοι λένε ότι ο κίνδυνος για πλωτές νάρκες στη μεγάλη ναυτιλιακή διαδρομή της Μαύρης Θάλασσας αυξάνει τους κινδύνους για τα εμπορικά πλοία στην περιοχή και οι κυβερνήσεις πρέπει να εξασφαλίσουν ασφαλή διέλευση για να διατηρήσουν τη λειτουργία των αλυσίδων εφοδιασμού.

- Α-

Related posts

Γερμανία: Στο 69% η πληρότητα των αποθεμάτων φυσικού αερίου

timesadmin

Ευρωζώνη: Μικρή επιβράδυνση του PMI μεταποίησης τον Φεβρουάριο

timesadmin

Ρωσία: Κατασκευαστές μικροτσίπ στην Κίνα για τις τραπεζικές κάρτες της αναζητά η Ρωσία

timesadmin

Οι 10 κορυφαίες εταιρείες του S&P 500 έχασαν 1 τρισ. δολάρια σε 4 ημέρες

timesadmin

ΟΟΣΑ: Ο πληθωρισμός ο βασικός κίνδυνος για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας

timesadmin

Υεμένη: Πάνω από 157 αντάρτες νεκροί σε επιδρομές του υπό το Ριάντ συνασπισμού

timesadmin