ΗΠΑ:-Τον-Νοέμβριο-η-επόμενη-απόπειρα-εκτόξευσης-της-artemis-1-για-την-Σελήνη
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Τον Νοέμβριο η επόμενη απόπειρα εκτόξευσης της Artemis 1 για την Σελήνη

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία (NASA) ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι η επόμενη απόπειρα εκτόξευσης του πυραύλου με προορισμό τη Σελήνη θα γίνει τον Νοέμβριο, χωρίς να καθορίσει ακόμη συγκεκριμένη ημερομηνία για την ήδη καθυστερημένη αποστολή της Artemis 1.

Σύμφωνα με τη NASA, η μη επανδρωμένη διαστημική αποστολή στη Σελήνη εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα 12-27 Νοεμβρίου. Η ακριβής ημερομηνία θα καθοριστεί από τους ειδικούς τις επόμενες ημέρες, ανέφερε η NASA σε διαδικτυακή ανάρτησή της. Μέχρι χθες, παρέμενε ανοικτό το ενδεχόμενο εκτόξευσης τον Οκτώβριο.

Στις αρχές της εβδομάδας, ο διαστημικός πύραυλος SLS (Space Launch System), ο ισχυρότερος που κατασκευάστηκε ποτέ από τη NASA, χρειάστηκε να επιστραφεί στο κτίριο συναρμολόγησης του Διαστημικού Κέντρου Κένεντι για να προστατευτεί από τον κυκλώνα Ίαν που έπληξε τη Φλόριντα.

Ο διαστημικός πύραυλος δεν υπέστη “καμία ζημιά”, υπογράμμισε η NASA.

Προτού μεταφέρουν ξανά τον πύραυλο στην πλατφόρμα εκτόξευσης, οι τεχνικοί της NASA θα χρειαστεί να πραγματοποιήσουν πολυάριθμους ελέγχους.

Η μη επανδρωμένη αποστολή Artemis 1 στη Σελήνη έχει ήδη αναβληθεί δύο φορές, λόγω διαρροής καυσίμων, στα τέλη Αυγούστου και στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Η Artemis είναι το νέο εμβληματικό πρόγραμμα της NASA για την επιστροφή αστροναυτών στη Σελήνη. H αποστολή Artemis 1 δεν θα είναι επανδρωμένη προκειμένου να επαληθευτεί ότι η κάψουλα Orion, στην κορυφή του πυραύλου SLS, είναι ασφαλής για τη μεταφορά πληρώματος στο μέλλον.

Related posts

Σερβία: Ένοπλη σύγκρουση μεταναστών κοντά στα σύνορα με την Ουγγαρία

timesadmin

Γερμανία:Προς υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του κορονοϊού για τους άνω των 50 ετών

timesadmin

Welt: Ποιο είναι το νέο Διαστημικό μαχητικό αεροσκάφος της Κίνας

timesadmin

Ολλανδία: Ανώτατο Δικαστήριο δικαίωσε την Μόσχα για την υπόθεση της πετρελαϊκή εταιρείας Yukos

timesadmin

Γερμανία: Φόβοι για διείσδυση τρομοκρατών στις προσφυγικές ροές από την Ουκρανία

timesadmin

Βρετανία-Covid-19: Η χώρα ξεκινά τον εμβολιασμό ευάλωτων παιδιών 5-11 ετών

timesadmin