ΗΠΑ:-Στο-2,7%-ο-πληθωρισμός-βάσει-δείκτη-pce-όπως-αναμενόταν
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Στο 2,7% ο πληθωρισμός βάσει δείκτη PCE όπως αναμενόταν

Σχεδόν πλήρως εναρμονισμένη με τις προβλέψεις ήταν η μέτρηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ βάση του δείκτη PCE (δαπανών ατομικής κατανάλωσης) που θεωρεί πιο κατατοπιστικό η Fed, με μία οριακά χαμηλότερη των εκτιμήσεων τάση σε μηνιαίο επίπεδο.

Ειδικότερα, ο δομικός (πλην τροφίμων και ενέργειας) δείκτης PCE (Personal Consumption Expenditures) που βρίσκεται στο “μικροσκόπιο” της κεντρικής τράπεζες των ΗΠΑ διατηρήθηκε τον Απρίλιο στο 2,8% ετησίως, όπως προέβλεπε και η μέση εκτίμηση των αναλυτών.

Στη μηνιαία σύγκριση Απριλίου – Μαρτίου ο δείκτες έδειξε μικρή αύξηση 0,2%, ελαφρώς χαμηλότερα τόσο από τον περασμένο μήνα στο 0,3% όσο και από την εκτίμηση των αναλυτών που περίμεναν να τρέξει και τώρα με 0,3%.

Στο γενικό μέτρο του δείκτη, ο PCE παρέμεινε επίσης αμετάβλητος στο 2,7% ετησίως τον Απρίλιο όπως και ένα μήνα πριν, ενώ σε επίπεδο μήνα σημείωσε εκ νέου αύξηση 0,3% όπως και τον Μάρτιο και όπως περίμεναν οι αναλυτές.

Related posts

Νιγηρία: Δεκάδες μαθητές απήχθησαν από ενόπλους

timesadmin

Εξαπλώνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις στην Ευρώπη

timesadmin

Ο Νετανιάχου αναμένεται να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο την τρίτη

James Rollner

Η Πολωνία απαιτεί εξηγήσεις από τη Γερμανία μετά την εγκατάλειψη μεταναστών από τη γερμανική αστυνομία σε πολωνικό χωριό

wp-needuser

Χαμάς: Ανακοίνωσε ότι έχασε την επικοινωνία με μία ομάδα που ήταν υπεύθυνη για πέντε Ισραηλινούς ομήρους, μετά από βομβαρδισμό

timesadmin

Το Ισραήλ θα δώσει “μια τελευταία ευκαιρία” για συμφωνία στη Χαμάς, πριν επιτεθεί στη Ράφα

protothema.gr