ΗΠΑ:-Σε-υψηλό-3-και-πλέον-μηνών-οι-νέες-αιτήσεις-επιδομάτων-ανεργίας
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Σε υψηλό 3 και πλέον μηνών οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας

Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2021 ανήλθε ο αριθμός των νέων αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, υποδηλώνοντας ότι η έξαρση της πανδημίας λόγω της Όμικρον έχει επηρεάσει την αμερικανική αγορά εργασίας. 

Συγκεκριμένα, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν την εβδομάδα που έληξε στις 15 Ιανουαρίου κατά 55.000, σκαρφαλώνοντας στις 286.000 αιτήσεις, από τις 231.000 που ήταν μια εβδομάδα νωρίτερα. Σημειώνεται ότι είναι ο υψηλότερο αριθμός νέων αιτήσεων από τις 16 Οκτωβρίου 2021, οπότε είχαν διαμορφωθεί στο χαμηλότερο επίπεδο 50 και πλέον ετών.

Οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Dow Jones περίμεναν ότι οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας θα διαμορφωθούν στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 225.000 αιτήσεων.

Ο αριθμός των ατόμων που ήδη λαμβάνουν επιδόματα ανεργίας, εν τω μεταξύ, αυξήθηκε επίσης κατά 84.000 και ανήλθε στο 1,64 εκατομμύρια Αμερικανούς, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίαςτων ΗΠΑ, επιστρέφοντας στα προ πανδημίας επίπεδα.

Τα τελευταία αυτά στοιχεία υποδηλώνουν ότι το κύμα κρουσμάτων που προκαλεί η παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού αύξησε τον αριθμό των Αμερικανών που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας.

Παρ’ όλα αυτά, ο αριθμός των ανθρώπων που χάνουν τη δουλειά τους είναι ακόμη εξαιρετικά χαμηλός και πιθανόν να παραμείνει έτσι, καθώς οι επιχειρήσεις δυσκολεύονται να βρουν εργαζομένους εν μέσω της χειρότερης έλλειψης εργατικού δυναμικού των τελευταίων δεκαετιών και του σκληρού ανταγωνισμού για την προσέλκυση προσωπικού. 

Related posts

Offshore καταθέσεις $216 δισ. δολαρίων έχουν οι Ρώσοι στις ελβετικές τράπεζες

timesadmin

Σολτς: Για να λειτουργήσει μια διευρυμένη Ευρώπη χρειάζονται περισσότερες αποφάσεις με πλειοψηφία αντί για ομοφωνία

timesadmin

Ταϊβάν: Σε μετρό, υπόγεια και εμπορικά κέντρα ετοιμάζονται να καταφύγουν οι πολίτες εάν επιτεθεί η Κίνα

timesadmin

Γερμανία: Μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ αποσύρουν τα ρωσικά προϊόντα από τα ράφια τους

timesadmin

Σουηδία: Οι αρχές βλέπουν τις μολύνσεις να κορυφώνονται στα τέλη Ιανουαρίου

timesadmin

Ινδία: 33.750 νέα κρούσματα κορονοϊού, ο υψηλότερος αριθμός από τον Σεπτέμβριο

timesadmin