ΗΠΑ:-Παλαιστινιακό κράτος-μέσω-απευθείας-διαπραγματεύσεων-και-όχι-στον-ΟΗΕ
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Παλαιστινιακό κράτος μέσω απευθείας διαπραγματεύσεων και όχι στον ΟΗΕ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτιμούν ότι ένα παλαιστινιακό κράτος πρέπει να δημιουργηθεί μέσω των απευθείας διαπραγματεύσεων με το Ισραήλ και όχι στο πλαίσιο του ΟΗΕ, ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

“Αυτό είναι κάτι που πρέπει να γίνει μέσα από απευθείας διαπραγματεύσεις μεταξύ των πλευρών, αυτό εξετάζουμε επί του παρόντος, και όχι στα Ηνωμένα Έθνη”, δήλωσε στον Τύπο ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ, χωρίς να διευκρινίσει εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ασκούσαν βέτο σε μια τέτοια πρόταση.

Όταν ρωτήθηκε για το γεγονός ότι οι Παλαιστίνιοι ξεκίνησαν επισήμως την Τρίτη τη διαδικασία για να γίνουν πλήρες κράτος μέλος του ΟΗΕ, μια διαδικασία με αβέβαιη έκβαση την οποία όμως θεωρούν απαραίτητη απέναντι στην ισραηλινή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος υπογράμμισε ακόμη ότι η Ουάσινγκτον έχει “δεσμευτεί ενεργά”, παρά τον πόλεμο στη Γάζα, υπέρ της ίδρυσης παλαιστινιακού κράτους συνοδευόμενου από “εγγυήσεις ασφαλείας” για το Ισραήλ.

Σε επιστολή που περιήλθε σε γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου, η οποία απευθυνόταν στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ και διαβιβάστηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας, ο Παλαιστίνιος πρεσβευτής στον ΟΗΕ Ριάντ Μανσούρ ανακοινώνει, “έπειτα από αίτημα των Παλαιστινίων ηγετών” ότι επαναλαμβάνει το αίτημα αυτό που χρονολογείται από το 2011 και καλεί το Συμβούλιο να το εξετάσει “τον Απρίλιο του 2024”.

Οι Παλαιστίνιοι έχουν καθεστώς παρατηρητή στον ΟΗΕ από το 2012, αλλά προσδοκούν να γίνουν πραγματικό κράτος μέλος του ΟΗΕ.

Related posts

Η Ρωσία αποχώρησε επισήμως από τη συνθήκη για τον περιορισμό των συμβατικών δυνάμεων στην Ευρώπη

timesadmin

Η Νορβηγία προειδοποιεί κατά μιας ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης στη Ράφα

timesadmin

Νέα πυραυλική επίθεση Χούθι κατά εμπορικού πλοίου στην Ερυθρά Θάλασσα

timesadmin

Ο Ερντογάν βλέπει την Τουρκία ως ειρηνοποιό δύναμη

timesadmin

Ρωσία: Φυλακή στην Τσετσενία για 20χρονο Ρώσο που έκαψε το Κοράνι και ξυλοκοπήθηκε από τον γιο του Καντίροφ

timesadmin

ΗΠΑ: Από τους 99 δημοσιογράφους που σκοτώθηκαν παγκοσμίως το 2023, οι 72 έχασαν τη ζωή τους στη Γάζα

timesadmin