ΗΠΑ:-Ο-Δημοκρατικός-γερουσιαστής-Κρις-Βαν-Χόλεν-ζητεί-να-αναμειχθούν-στις-έρευνες-για-την-πτώχευση-της-svb-το-fbΙ-και-το-υπ.-Δικαιοσύνης
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Κρις Βαν Χόλεν ζητεί να αναμειχθούν στις έρευνες για την πτώχευση της SVB το FBΙ και το υπ. Δικαιοσύνης

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) και το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης θα πρέπει να αναμειχθούν στις έρευνες για την πτώχευση της Silicon Valley Bank, όπως πρότεινε σήμερα ο αμερικανός γερουσιαστής Κρις Βαν Χόλεν.

“Νομίζω ότι θα αναμειχθούν. Δεν νομίζω ότι θα πρέπει να το αφήσουμε αυτό απολύτως στο Ομοσπονδιακό Αποθεματικό Σύστημα”, δήλωσε σήμερα στο δίκτυο Fox News ο Δημοκρατικός Βαν Χόλεν.

Όπως είπε ο ίδιος, οι ρυθμιστικές αρχές και βουλευτές θα πρέπει να συζητήσουν αν και με ποιόν τρόπο θα εγγυηθούν τις καταθέσεις άνω των 250.000 δολαρίων και πρόσθεσε: “Δεν πρόκειται να διασώσουμε καμία τράπεζα”.

Νωρίτερα σήμερα, η εφημερίδα Wall Street Journal έγραψε ότι η αμερικανίδα γερουσιαστής Ελίζαμπεθ Γουόρεν, η οποία ασκεί πιέσεις για την αυστηρότερη κανονιστική ρύθμιση των τραπεζών, ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα για τις πτωχεύσεις της Silicon Valley Bank και της Signature Bank.

Η Γουόρεν έστειλε σήμερα επιστολή στους γενικούς επιθεωρητές του υπουργείου Οικονομικών, την Ομοσπονδιακή Εταιρεία Ασφάλισης Καταθέσεων (FDIC) και την Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα (Federal Reserve) καλώντας τις ρυθμιστικές αρχές να εξετάσουν τη διαχείριση και την εποπτεία των εν λόγω τραπεζών πριν από την κατάρρευσή τους αυτό το μήνα.

Η γερουσιαστής αναφέρει πως τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της έρευνας θα πρέπει να ανακοινωθούν ενός 30 ημερών, προσθέτει η εφημερίδα.

“Οι διευθυντές των τραπεζών, που ανέλαβαν κινδύνους χωρίς να χρειάζεται ή απέτυχαν να αντιμετωπίσουν απολύτως προβλέψιμες απειλές, πρέπει να λογοδοτήσουν γι’ αυτές τις πτωχεύσεις. Όμως αυτή η κακοδιαχείριση επιτράπηκε να συμβεί εξαιτίας σειράς παραλείψεων από νομοθέτες και ρυθμιστικές αρχές”, αναφέρει η Γουόρεν στην επιστολή της, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Πηγή: ---

Related posts

Η Ισπανία δεν θα αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσόβου

timesadmin

Τουλάχιστον 28 παιδιά σκοτώθηκαν, πολλά άλλα συνελήφθησαν στο Ιράν

timesadmin

Π. Τζεντιλόνι για έξοδο της Ελλάδας από την ενισχυμένη εποπτεία: “Η κρίση του δημόσιου χρέους ήταν σκληρό μάθημα”

timesadmin

Ινδία: 68 νεκροί από την κατάρρευση κρεμαστής γέφυρας στο Γκουτζαράτ

timesadmin

Βατικανό: Απεβίωσε ο πρώην πάπας Βενέδικτος ο 16ος

timesadmin

Κίνα: Νέα χείρα βοηθείας από την κεντρική τράπεζα στον κλάδο των ακινήτων

timesadmin