ΗΠΑ:-Η-υπουργός-Οικονομικών-αφήνει-ανοικτό-το-ενδεχόμενο-μείωσης-του-φόρου-στη-βενζίνη
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Η υπουργός Οικονομικών αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο μείωσης του φόρου στη βενζίνη

Η μείωση του φόρου στη βενζίνη είναι μεταξύ των επιλογών που εξετάζονται για την ανακούφιση των καταναλωτών, δήλωσε σήμερα η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία της ότι η αμερικανική οικονομία θα έχει καλή απόδοση φέτος.

“Εξετάζουμε μία σειρά από ενέργειες που θα μπορούσαμε να κάνουμε για να ανακουφίσουμε τους καταναλωτές. Ο φόρος στη βενζίνη είναι κάτι που έχουμε στη λίστα”, είπε η Γέλεν σε δημοσιογράφους στο Ντένβερ του Κολοράντο.

Δεν έκρυψε ωστόσο την ανησυχία της ότι η μείωση του φόρου στη βενζίνη θα μπορούσε να ωφελήσει περισσότερο τις πετρελαϊκές εταιρείες παρά τους καταναλωτές.

Δήλωσε επίσης ότι μια αυστηρότερη νομισματική πολιτική για την καταπολέμηση του πληθωρισμού θα μπορούσε να προκαλέσει ύφεση, αλλά συμπλήρωσε ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) θα μπορούσε βρει την απαιτούμενη ισορροπία για να επιτύχει τη μέγιστη απασχόληση και την σταθεροποίηση των τιμών.

“Έχω εμπιστοσύνη στη Fed ότι θα καταφέρει να θέσει τον πληθωρισμό υπό έλεγχο χωρίς να προκαλέσει ύφεση. Και βλέπω μια καλή και ισχυρή οικονομία η οποία, παρά τον πληθωρισμό και τα προβλήματα που προκαλεί η κατάσταση με Ρωσία-Ουκρανία, πιστεύω ότι θα τα πάει καλά φέτος”, ανέφερε.

Αναφερόμενη στις κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας και στον αντίκτυπο που μπορεί να έχουν για το αμερικανικό δολάριο, εξαιτίας της αναζήτησης εναλλακτικών λύσεων για την επιχειρηματική δραστηριότητα από Ρωσία και Κίνα, η Τζάνετ Γέλεν εξέφρασε τη βεβαιότητα πως το αμερικανικό νόμισμα είναι τόσο ισχυρό στη διεθνή αγορά που κανένα άλλο δεν μπορεί να το ανταγωνιστεί.

Πηγή: Α-

Related posts

Nestle: Οι εναπομείνασες δραστηριότητές μας στη Ρωσία δεν παράγουν κέρδη

timesadmin

Η Ρωσία εκτόξευσε πύραυλο Σογιούζ που μεταφέρει στρατιωτικό δορυφόρο

timesadmin

Twitter: Ο Έλον Μασκ λέει ότι θα δοθεί δυνατότητα απενεργοποίησης του νέου εργαλείου μέτρησης προβολών ενός tweet

timesadmin

Συμφωνία Μπ. Τζόνσον – Σαρλ Μισέλ για συντονισμένη δράση έναντι της Ρωσίας

timesadmin

ΗΠΑ: Αμετάβλητος στο 6,3% ο προτιμώμενος δείκτης της Fed για τον πληθωρισμό, επιβράδυνε ο δομικός δείκτης

timesadmin

Η Ιαπωνία κάνει στροφή προς την “ρεαλιστική διπλωματία”

timesadmin