ΗΠΑ:-Δεν-θεωρεί-ότι-το-Ισραήλ-επιδίδεται-σε-γενοκτονία-στη-Γάζα
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Δεν θεωρεί ότι το Ισραήλ επιδίδεται σε γενοκτονία στη Γάζα

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν δεν θεωρεί ότι το Ισραήλ επιδίδεται σε “γενοκτονία” στη Λωρίδα της Γάζας, ωστόσο καλεί τη σύμμαχο χώρα “να πράξει περισσότερα για να εγγυηθεί την προστασία των (Παλαιστινίων) αθώων πολιτών”.

Η Ουάσινγκτον δεν θεωρεί ότι συνιστούν γενοκτονία οι θάνατοι Παλαιστινίων από τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, ο Σάλιβαν είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να δουν την ήττα της Χαμάς, ότι οι Παλαιστίνιοι που βρέθηκαν στη δίνη του πολέμου είναι στην “κόλαση”, και ότι θα ήταν λάθος μιας ευρείας κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στη Ράφα.

“Θεωρούμε ότι το Ισραήλ μπορεί και πρέπει να κάνει περισσότερα για να εγγυηθεί την προστασία των αθώων πολιτών. Δεν πιστεύουμε ότι αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι γενοκτονία”, δήλωσε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Ο Σάλιβαν δήλωσε ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν προσπαθεί να επιτύχει την επίλυση της σύγκρουσης με τρόπο που “θα εγγυάται την ασφάλεια του Ισραήλ ανοίγοντας παράλληλα τον δρόμο σε ένα μέλλον αξιοπρέπειας και ασφάλειας για τον παλαιστινιακό λαό, αντί να βλέπει το Ισραήλ να εμπλέκεται σε μια εκστρατεία κατά των ανταρτών που δεν έχει τέλος”.

Επανέλαβε ότι η αμερικανική κυβέρνηση θεωρεί πως θα ήταν λάθος μια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση στην καρδιά της Ράφα, η οποία θα έθετε σε κίνδυνο έναν πολύ μεγάλο αριθμό αμάχων, χωρίς σαφές στρατηγικό κέρδος”.

Η στήριξη του προέδρου Μπάιντεν προς το Ισραήλ είναι ακλόνητη αλλά “αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ποτέ διαφωνία” με την ισραηλινή κυβέρνηση, υπογράμμισε ο Σάλιβαν.

πηγη - - 

Related posts

Γαλλία: Άνδρας με “σοβαρή υποθερμία” εντοπίστηκε στο σύστημα προσγείωσης αεροσκάφους στο αεροδρόμιο Ορλί

timesadmin

Η Ουκρανία αυξάνει τις δαπάνες για την απόκτηση drones

protothema.gr

Ζούκερμπεργκ: Ρήξη χιαστού μετά από τραυματισμό σε προπόνηση πολεμικών τεχνών

timesadmin

Πώς η AI… “φρενάρει” την πράσινη μετάβαση

timesadmin

Οχηματοπομπή του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος λεηλατήθηκε από ένα “απεγνωσμένο πλήθος” στην είσοδο της Γάζας

timesadmin

Ουκρανία: Στο Κίεβο ο Άντονι Μπλίνκεν – Γευμάτισε με τον Ουκρανό ΥΠΕΞ

timesadmin