ΗΠΑ-για-χάρτη-Μπαχτσελί:-Η-κυριαρχία-και-η-εδαφική-ακεραιότητα-της-Ελλάδας-δεν-αμφισβητούνται
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ για χάρτη Μπαχτσελί: Η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας δεν αμφισβητούνται

“Η θέση μας στο θέμα είναι ξεκάθαρη, η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας δεν αμφισβητούνται”, ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχολιάζοντας τον τουρκικό χάρτη που απεικονίζει πολλά νησιά του Αιγαίου αλλά και την Κρήτη ως τουρκικά εδάφη από τον κυβερνητικό εταίρο του Ταγίπ Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, είχε φωτογραφηθεί με τον συγκεκριμένο χάρτη κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα γραφεία των Γκρίζων Λύκων, οι οποίοι είναι παρακλάδι του κόμματός του.

Απαντώντας σήμερα σε ερώτηση που έθεσαν Έλληνες ανταποκριτές για το εάν  οι ΗΠΑ ανησυχούν για την εμπέδωση ενός εθνικιστικού και αναθεωρητικού κλίματος στη γειτονική χώρα, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ξεκαθάρισε με τον πιο σαφή τρόπο ότι για τις ΗΠΑ η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας δεν αμφισβητούνται.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ άδειασε τον “Γκρίζο Λύκο” Μπαχτσελί απαντώντας σε συγκεκριμένες ερωτήσεις των συναδέλφων @lenaargiri και @PetrosKas για τον παράνομο “χάρτη”.

“Η θέση μας σε αυτό το θέμα είναι ξεκάθαρη, η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας δεν αμφισβητούνται”. pic.twitter.com/9V5XONoxtm

— Michail Ignatiou (@mignatiou) July 12, 2022

Ακολούθως, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ επανέλαβε την πάγια θέση της Ουάσιγκτον, που καλεί τους δύο νατοϊκούς συμμάχους να εργαστούν με διπλωματικό τρόπο για την επίλυση των διαφορών τους και να απέχουν από ρητορική που μπορεί να οδηγήσει στην αναζωπύρωση των εντάσεων.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως “συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, την Ελλάδα και την Τουρκία, να συνεργαστούν για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή και για την επίλυση των διαφορών με διπλωματικό τρόπο. Προτρέπουμε τους συμμάχους μας να αποφύγουν τη ρητορική και τις ενέργειες που θα μπορούσαν να αυξήσουν περαιτέρω την ένταση”.

Related posts

Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ρωσίας και οι σύλλογοι της χώρας αποκλείστηκαν από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

timesadmin

Αντιμέτωπη με τα “φαντάσματα” της Κορσικής και των Ερυθρών Ταξιαρχιών η Γαλλία

timesadmin

Bloomberg: Η ενεργειακή κρίση που διαπερνά τις αγορές αφήνει ίχνη χαμένων

timesadmin

WSJ:Γερμανία, Γαλλία και Βρετανία προτρέπουν την Ουκρανία να εξετάσει το ενδεχόμενο έναρξης ειρηνευτικών συνομιλιών

timesadmin

Η Σουηδία αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ για το πρώτο εξάμηνο του 2023

timesadmin

Εννέα φόνοι με πυροβόλα σε τρεις αμερικανικές πόλεις

timesadmin