ΗΠΑ:-Αύξηση-1,4%-της-βιομηχανικής-παραγωγής-τον-Ιανουάριο
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Αύξηση 1,4% της βιομηχανικής παραγωγής τον Ιανουάριο

Ενισχύθηκε περαιτέρω τον Ιανουάριο η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ καθώς τα αμερικανικά εργοστάσια και μεταποιητικές επιχειρήσεις σταδιακά ξεπερνούν τα προβλήματα από τις ελλείψεις στις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες.

Ειδικότερα, η μεταποιητική παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,2% μετά την αναθεωρημένη πτώση του Δεκεμβρίου κατά 0,1%, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Federal Reserve. Σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2021 η παραγωγή αυξήθηκε 2,5%.

Η συνολική βιομηχανική παραγωγή, που περιλαμβάνει τον εξορυκτικό κλάδο και την παραγωγή από τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, σκαρφάλωσε 1,4% τον Ιανουάριο μετά την πτώση του προηγούμενου μήνα κατά 0,1%. 

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Bloomberg έκαναν λόγο για αύξηση της μεταποιητικής παραγωγής κατά 0,2% και της συνολικής βιομηχανικής παραγωγής κατά 0,5%.

Η χρησιμοποίηση της παραγωγικής ικανότητας σκαρφάλωσε στο 77,6% τον Ιανουάριο από 76,6% τον προηγούμενο μήνα. Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2019. 

Related posts

Σουηδία: Αιφνιδιαστική αύξηση των επιτοκίων κατά 1% από τη Riksbank

timesadmin

Γερμανία: Παραιτήθηκε η υπουργός Οικογένειας υπό το βάρος αποκαλύψεων για τις διακοπές της

timesadmin

Κολομβία: Η κυβέρνηση ανέστειλε την κατάπαυση του πυρός με τους αντάρτες του ELN

timesadmin

Πώς προχωρά η τουρκο-συριακή επανασυμφιλίωση

timesadmin

Τούρκοι αναλυτές: Ζωτικής σημασίας η προμήθειά των F-16 – Νέες απειλές από τουρκικά ΜΜΕ

timesadmin

Ταϊβάν: Αποκαθίστανται σταδιακά οι πτήσεις καθώς ολοκληρώνονται οι κινεζικές ασκήσεις – Σε ετοιμότητα πλοία και μαχητικά

timesadmin