thetimes.gr
ΗΠΑ-–-Αρχηγός-ΓΕΣ:-“Ανέφικτη-η-στρατιωτική-επικράτηση-της-Ρωσίας-στην-Ουκρανία”
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ – Αρχηγός ΓΕΣ: “Ανέφικτη η στρατιωτική επικράτηση της Ρωσίας στην Ουκρανία”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 22.45

Η Ρωσία δεν θα κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία με στρατιωτικά μέσα, τόνισε εκ νέου σήμερα ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ, ο στρατηγός Μαρκ Μίλι, προειδοποιώντας όμως ότι θεωρεί απίθανο να καταφέρει το Κίεβο να εκδιώξει γρήγορα τις ρωσικές δυνάμεις από το ουκρανικό έδαφος.

“Αυτός ο πόλεμος δεν θα κερδηθεί με στρατιωτικά μέσα από τη Ρωσία”, είπε ο στρατηγός Μίλι σε δημοσιογράφους ύστερα από τηλεδιάσκεψη της Ομάδας Επαφής για την Ουκρανία, στην οποία εκπροσωπούνται περίπου 50 χώρες που παρέχουν στρατιωτική υποστήριξη στο Κίεβο.

Οι αρχικοί στόχοι της Μόσχας, που περιελάμβαναν την ανατροπή της ουκρανικής κυβέρνησης, “δεν είναι εφικτοί με στρατιωτικά μέσα, δεν πρόκειται να υλοποιηθούν”, σημείωσε ο αμερικανός στρατηγός.

Ωστόσο, η ανάπτυξη εκατοντάδων χιλιάδων ρώσων στρατιωτών στην Ουκρανία καθιστά απίθανο το ενδεχόμενο να επιτευχθεί “στο εγγύς μέλλον” ο στόχος του Κιέβου για απελευθέρωση όλων των κατεχόμενων εδαφών, συμπλήρωσε ο Μίλι.

“Αυτό σημαίνει ότι οι συγκρούσεις θα συνεχιστούν, θα είναι αιματηρές και σφοδρές. Και κάποια στιγμή οι δύο πλευρές είτε θα διαπραγματευτούν μια συμφωνία είτε θα βάλουν ένα τέλος στις εχθροπραξίες”, εκτίμησε.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν δήλωσε σήμερα ότι η εκτιμώμενη αξία της στρατιωτικής βοήθειας της Δύσης προς την Ουκρανία ανέρχεται μέχρι στιγμής σε περίπου 65 δισεκατομμύρια δολάρια.

“Οι Ουκρανοί δεν πρέπει να χρησιμοποιούν στρατιωτικό εξοπλισμό των ΗΠΑ για επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος”

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ζητήσει εδώ και καιρό από την Ουκρανία να μην χρησιμοποιεί αμερικανικό στρατιωτικό εξοπλισμό για να εξαπολύσει επιθέσεις στο ρωσικό έδαφος, τόνισε επίσης ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς ότι Ουκρανοί σαμποτέρ που εισέβαλαν πρόσφατα στην περιοχή του Μπέλγκοροντ επέβαιναν σε αμερικανικά θωρακισμένα οχήματα.

Ο στρατηγός Μαρκ Μίλι δήλωσε ότι το επιτελείο του εξετάζει οπτικό υλικό με τα οχήματα που φέρονται να χρησιμοποιήθηκαν σε επίθεση στην περιοχή του Μπέλγκοροντ, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Υπογράμμισε ότι η Ουάσινγκτον έχει ξεκαθαρίσει στο Κίεβο πως τάσσεται κατά τη χρήσης αμερικανικού στρατιωτικού εξοπλισμού στο έδαφος της Ρωσίας.

- Α-

Related posts

Πούτιν: Εξετάζουμε το ενδεχόμενο υιοθέτησης “προληπτικού πλήγματος”

timesadmin

Robinhood: Αύξηση 5% στα έσοδα και μείωση ζημιών στο δ’ τρίμηνο

timesadmin

Τουρκία: Και το υπ. Εσωτερικών στη μάχη των fake news κατά της Ελλάδας

timesadmin

Μόσχα: Το Κίεβο έπληξε το Μπερντιάνσκ με πυραύλους κρουζ Storm Shadow που προμήθευσε η Βρετανία

timesadmin

ΗΠΑ: Έξι νεκροί από σύγκρουση δύο στρατιωτικών αεροσκαφών σε αεροπορική επίδειξη στο Ντάλας

timesadmin

ΕΕ: Βαθιά ανησυχία για επαναλαμβανόμενες ενέργειες και δηλώσεις της Τουρκίας – Να σεβαστεί κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα

timesadmin