ΗΠΑ:-Αντικρουόμενα-μηνύματα-από-τις-εκθέσεις-για-την-πορεία-της-μεταποίησης
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Αντικρουόμενα μηνύματα από τις εκθέσεις για την πορεία της μεταποίησης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 17:15

Βελτιώθηκε η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στις ΗΠΑ τον Μάιο, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η S&P Global. Σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση η έκθεση του Institute for Supply Management που έδειξε επιβράδυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας για δεύτερο διαδοχικό μήνα τον Μάιο, με τις νέες παραγγελίες να κατρακυλούν το περισσότερο σε σχεδόν δύο χρόνια. 

Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης PMI της S&P Global ενισχύθηκε στις 51,3 μονάδες τον Μάιο μετά την ουδέτερη μέτρηση του Απριλίου στις 50,0 μονάδες. Σημειώνεται ότι το επίπεδο των 50 μονάδων διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση της δραστηριότητας. 

Η τελευταία μέτρηση δείχνει μικρή βελτίωση στην υγεία του μεταποιητικού κλάδου, για τέταρτη φορά τους τελευταίους πέντε μήνες.

Όπως έδειξε η έκθεση, οι νέες παραγγελίες επέστρεψαν σε τροχιά ανάπτυξης τον Μάιο, υποστηρίζοντας την ταχύτερη επέκταση της παραγωγής, ενώ και η επιχειρηματική εμπιστοσύνη ενισχύθηκε, με τις θετικές προσδοκίες για το μέλλον του κλάδου να συμβάλουν σε επιπλέον προσλήψεις. Στο μεταξύ, ο δείκτης για το εισερχόμενο κόστος ενισχύθηκε σε υψηλό άνω των 12 μηνών, με τις εταιρείες να αυξάνουν ως αποτέλεσμα τις τιμές τους.

Από την πλευρά του το Institute for Supply Management ανακοίνωσε ότι ο μεταποιητικός δείκτης PMI υποχώρησε τον Μάιο στις 48,7 μονάδες από 49,2 μονάδες τον Απρίλιο, παραμένοντας κάτω από το επίπεδο των 50 μονάδων για δεύτερο διαδοχικό μήνα. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών τοποθετούσαν τον δείκτη στις 49,6 μονάδες.

Related posts

Ισραηλινός ΥΠΑΜ: “Δεν σκοπεύουμε να διατηρήσουμε μόνιμη στρατιωτική παρουσία στη Γάζα”

timesadmin

Χάγη: Η Ρωσία παραβίασε τμήματα της συνθήκης του ΟΗΕ κατά της τρομοκρατίας στην ανατολική Ουκρανία

timesadmin

Κρίση στην Αϊτή: Το συμβούλιο μετάβασης θα ορκιστεί και θα αναλάβει εντός της ημέρας

wp-needuser

Ρωσία: Στο 0,3% του ΑΕΠ υποχώρησε το δημοσιονομικό έλλειμμα το α’ τρίμηνο 2024

timesadmin

Μόλις το 38% των Ισραηλινών πιστεύει σε “πλήρη νίκη” στη Γάζα

timesadmin

Ρωσία: Η σορός του Αλεξέι Ναβάλνι παραδόθηκε στη μητέρα του

timesadmin