ΗΠΑ:-Έχασαν-τις-εκτιμήσεις-οι-νέες-θέσεις-εργασίας,-στο-3,9%-κατρακύλησε-η-ανεργία
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Έχασαν τις εκτιμήσεις οι νέες θέσεις εργασίας, στο 3,9% κατρακύλησε η ανεργία

Η αμερικανική οικονομία συνέχισε να δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας τον Δεκέμβριο, οδηγώντας σε νέα μείωση της ανεργίας, αν και δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε μια ένδειξη ότι η πρόσφατη έκρηξη των κρουσμάτων του κορονοϊού λόγω της ιδιαίτερα μεταδοτικής μετάλλαξης όμικρον αρχίζει να επιβαρύνει την οικονομική δραστηριότητα. 

Ειδικότερα, η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε άλλες 199.000 θέσεις εργασίας στο κλείσιμο του έτους, χάνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για 400.000 σε δημοσκόπηση του Reuters. 

Ο δείκτης ανεργίας στο μεταξύ, κατρακύλησε σε νέο χαμηλό για την περίοδο της πανδημίας στο 3,9% από 4,2% τον προηγούμενο μήνα, με τους αναλυτές να περιμένουν μικρότερη πτώση στο 4,1%. 

Τα κυβερνητικά στοιχεία για τον Νοέμβριο αναθεωρήθηκαν ανοδικά δείχνοντας 249.000 θέσεις εργασίας από 210.000 που είχε ανακοινωθεί αρχικά.  

Στο μεταξύ, οι μισθοί συνέχισαν σε ανοδική τροχιά διευρύνοντας τα ισχυρά κέρδη των προηγούμενων μηνών. Η μέση ωριαία αµοιβή αυξήθηκε κατά 19 cents ή 0,6% στα 30,31 δολ. Συνολικά για το 2021 οι μισθοί σημείωσαν άνοδο 4,7% σε μία από τις ταχύτερες αυξήσεις των τελευταίων δεκαετιών. Ωστόσο, ακόμα και αυτή η αύξηση δεν κατάφερε να καλύψει το ράλι του πληθωρισμού. Οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν με ετήσιο ρυθμό 6,8% τον Νοέμβριο. 

Related posts

JP Morgan: Μηνύει την Tesla για warrants 162,2 εκατ. δολαρίων

timesadmin

Ο Μενέντεζ καλωσόρισε την υποψηφιότητα του Τζορτζ Τσούνη – “Η Ελλάδα κρίσιμος σύμμαχος των ΗΠΑ”

timesadmin

Ινδία: 117.100 κρούσματα κορονοϊού, ο υψηλότερος αριθμός των τελευταίων 7 μηνών

timesadmin

Βλ. Πούτιν: “Δίκοπο μαχαίρι” η εθνικοποίηση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων στο εξωτερικό

timesadmin

Ρωσία: Στέλνει στο διάστημα έναν Ιάπωνα δισεκατομμυριούχο

timesadmin

Η Γερμανία κλείνει για πάντα (;) τρία από τα τελευταία έξι πυρηνικά της εργοστάσια

timesadmin