ΗΠΑ:-Άλμα-10,8%-και-των-τιμών-χονδρικής-στις-παρυφές-του-ιστορικού-υψηλού
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Άλμα 10,8% και των τιμών χονδρικής στις παρυφές του ιστορικού υψηλού

Με εκρηκτικό ρυθμό συνέχισαν να αυξάνονται και οι τιμές χονδρικής στις ΗΠΑ, καθώς μετά το άλμα 8,6% των τιμών καταναλωτή την Παρασκευή, σήμερα ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης τιμών παραγωγού επιταχύνθηκε στο 10,6% τον Μάιο.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσαν οι στατιστικές αρχές των ΗΠΑ, οι τιμές παραγωγού παρουσίασαν μηνιαία αύξηση κατά 0,8% τον Μάιο και κατά 10,8% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Σημειώνεται ότι η μηνιαία αύξηση ήταν εναρμονισμένη με την εκτίμηση των αναλυτών, που ανέμεναν επιτάχυνση κατά 0,8%, αλλά και διπλάσια από την αντίστοιχη κατά 0,4% που είχε προηγηθεί τον Απρίλιο.

Εξαιρουμένων των ευμετάβλητων τιμών της ενέργειας και των τροφίμων, στο λεγόμενο δομικό μέρος του δείκτη, οι τιμές χονδρικής επιταχύνθηκαν κατά 0,5%, ελαφρώς χαμηλότερα της εκτίμησης των αναλυτών για 0,6% αλλά επίσης ταχύτερα από το 0,4% του περασμένου μήνα.

Σε ετήσια βάση, ο δομικός δείκτης τιμών παραγωγού κινήθηκε τον Μάιο με 6,8%, παραμένοντας στα ίδια επίπεδα με του Απριλίου.

Σε κάθε περίπτωση και τα δύο μέτρα, ο ευρύτερος και ο δομικός δείκτης τιμών χονδρικής, παρέμειναν κοντά στα ιστορικά υψηλά επίπεδα του 11,5% και 7,1% αντίστοιχα που είχαν καταγραφεί τον Μάρτιο, εντείνοντας τις ανησυχίες για ανάληψη πιο επιθετικής δράσης από την Fed.

Related posts

Επικοινωνία Φον ντερ Λάιεν με Νορβηγό πρωθυπουργό για δολιοφθορά σε Nord Stream και ενέργεια

timesadmin

Νέες εκρήξεις στην Υπερδνειστερία: Οι τοπικές αρχές “δείχνουν” Ουκρανία – Ανησυχία στη Μολδαβία

timesadmin

Γερμανία: Δεν δώσαμε ποτέ συγκεκριμένες ημερομηνίες παράδοσης όπλων στην Ουκρανία

timesadmin

“Τα γυρίζει” ο Ακάρ για τη συζήτηση για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με τον Ν. Παναγιωτόπουλο

timesadmin

Ρωσία: Σε άγνωστη τοποθεσία μεταφέρθηκε ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι

timesadmin

Μπάιντεν όπως Τραμπ στη Μέση Ανατολή

timesadmin