biden-to-meet-with-ecumenical-patriarch-bartholomew-during-visit
ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ:Τέλος στα σχέδια Biden για υποχρεωτικό εμβολιασμό

biden-reacts-to-rittenhouse-verdit:-“the-jury-system-works”

Τέλος στην παγκόσμια συζήτηση για μαζικο υποχρεωτικό εμβολιασμό έβαλε το ανώτατο δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. 

Το Ανώτατο Δικαστήριο μπλόκαρε την Πέμπτη τους κανόνες της κυβέρνησης Μπάιντεν για το εμβόλιο ή τη δοκιμή Covid-19 για μεγάλους ιδιωτικούς εργοδότες, ανατρέποντας την πιο επιθετική προσπάθεια της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της πανδημίας μέσω του χώρου εργασίας.

Το ανώτατο δικαστήριο, ωστόσο, έδωσε στη διοίκηση μεγαλύτερο περιθώριο στον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης, επιτρέποντάς της να επιβάλει εντολή εμβολίου για περισσότερους από 10 εκατομμύρια εργαζόμενους στον τομέα της υγείας των οποίων οι εγκαταστάσεις συμμετέχουν στο Medicare και το Medicaid.

Ο υποχρεωτικός, για επιχειρήσεις με 100 ή περισσότερους εργαζομένους, θα ίσχυαν για περίπου 84 εκατομμύρια εργαζόμενους. Η συντηρητική πλειοψηφία του δικαστηρίου, είπε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν πιθανότατα δεν είχε τη μονομερή εξουσία να επιβάλει εντολή στους εργοδότες να διασφαλίζουν ότι οι εργαζόμενοί τους εμβολιάζονται ή ελέγχονται κάθε εβδομάδα για τον Covid-19. Τρεις φιλελεύθεροι δικαστές διαφώνησαν.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν σε γραπτή δήλωση είπε ότι η απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου να επιτρέψει την εντολή του εμβολίου για την υγειονομική περίθαλψη «θα σώσει ζωές», αλλά εξέφρασε την απογοήτευσή του που το δικαστήριο μπλόκαρε «κοινές απαιτήσεις σωτηρίας για τους υπαλλήλους σε μεγάλες επιχειρήσεις που ήταν απόλυτα θεμελιωμένες και στην επιστήμη και στο νόμο».

Η απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με τις απαιτήσεις για τους μεγάλους εργοδότες ήταν μια ανακούφιση για ορισμένες επιχειρήσεις, ειδικά εκείνες που είπαν ότι η επιβολή μιας εντολής θα δυσκόλευε τον ανταγωνισμό και τη διατήρηση των εργαζομένων. Άλλες επιχειρήσεις έχουν ήδη υιοθετήσει εντολές για τους εργαζομένους τους από μόνες τους ή λόγω τοπικών κανόνων, για παράδειγμα στη Νέα Υόρκη.

Η απόφαση της Πέμπτης αντανακλούσε τον σκεπτικισμό της πλειοψηφίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου για την ομοσπονδιακή ρυθμιστική εξουσία που ασκείται χωρίς συγκεκριμένη και ρητή άδεια του Κογκρέσου. Οι συντηρητικοί δικαστές, όπως έκαναν όταν σταμάτησαν το ομοσπονδιακό μορατόριουμ έξωσης πέρυσι, είπαν ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν μπορούσε να καταπολεμήσει την πανδημία του κορωνοϊού επιβάλλοντας εξουσίες έκτακτης ανάγκης για την υγεία και την ασφάλεια που ενέκρινε το Κογκρέσο υπό διαφορετικές συνθήκες πριν από δεκαετίες.

Η Διοίκηση Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία εξέδωσε τους κανόνες ιδιωτικής εργοδοσίας τον Νοέμβριο. Αρκετά μέρη των κανονισμών, συμπεριλαμβανομένης της απαίτησης για χρήση μάσκας στο χώρο εργασίας από μη εμβολιασμένα άτομα, επρόκειτο να τεθούν σε ισχύ αυτή την εβδομάδα.

Η ανυπόγραφη γνώμη της πλειοψηφίας ανέφερε ότι ο κανόνας “εμβολιάστε” φαινόταν να υπερβαίνει κατά πολύ την εξουσία που το Κογκρέσο παραχώρησε στον OSHA όταν ίδρυσε τον οργανισμό το 1970.

Related posts

Θήβα: Αθώος o παιδίατρος για ασέλγεια σε ανήλικη ασθενή του στη Θήβα ύστερα από δύο χρόνια

timesadmin

Μακρόν: Η Γαλλία δεν θα αφήσει τη Μάγχη να γίνει νεκροταφείο – Τέσσερις συλλήψεις διακινητών μετά το ναυάγιο

timesadmin

Ουισκόνσιν: Πέντε κατηγορίες για ανθρωποκτονία στον οδηγό που έπεσε στο πλήθος στη χριστουγεννιάτικη παρέλαση

timesadmin

Ρωσία: Στο 4,3% η ανεργία τον Οκτώβριο

timesadmin

Νότια Αφρική: Χαμηλότερος ο κίνδυνος σοβαρής νόσου από την Όμικρον σε σχέση με άλλες παραλλαγές

timesadmin

Ουκρανία: 21χρονος Ρώσος στρατιώτης δήλωσε ένοχος για εγκλήματα πολέμου

timesadmin