Ζ.-Μπορέλ:-Το-ΝΑΤΟ-δεν-είναι-μία-στρατιωτική-συμμαχία-α-λα-καρτ
ΚΟΣΜΟΣ

Ζ. Μπορέλ: Το ΝΑΤΟ δεν είναι μία στρατιωτική συμμαχία α λα καρτ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11:38

Το ΝΑΤΟ δεν είναι μία στρατιωτική συμμαχία α λα καρτ που λειτουργεί ανάλογα με τη διάθεση που μπορεί να έχει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ επισήμανε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ προσερχόμενος στο άτυπο Συμβούλιο των υπουργών ανάπτυξης στις Βρυξέλλες.

“Επιτρέψτε μου να είμαι σαρκαστικός. Θα ακούσουμε πολλά στη διάρκεια αυτής της εκστρατείας. Ας είμαστε σοβαροί. Το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να είναι μία στρατιωτική συμμαχία α λα καρτ. Δεν μπορεί να είναι μία συμμαχία που λειτουργεί ανάλογα με τη διάθεση του Προέδρου των ΗΠΑ εκείνες τις ημέρες” ανέφερε ο κ. Μπορέλ.

Όπως υπογράμμισε το ΝΑΤΟ “δεν μπορεί να είναι σήμερα ναι και αύριο όχι, να εξαρτάται από το ποιος είσαι εσύ. Ας είμαστε σοβαροί. ΤΟ ΝΑΤΟ ή υπάρχει ή δεν υπάρχει. Δεν θα ξοδέψω τον χρόνο μου σχολιάζονται κάθε ανόητη ιδέα που έρχεται σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ”.

Μπορέλ: Η UNRWA πρέπει να μπορεί να συνεχίσει την εργασία της στη Γάζα στη διάρκεια των ερευνών

Το Γραφείο Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA) πρέπει να μπορεί να συνεχίσει τη δουλειά του στη διάρκεια της διεξαγωγής ερευνών για τις κατηγορίες ότι κάποια από τα 13.000 μέλη του προσωπικού του στη Γάζα συμμετείχαν στις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στο Ισραήλ, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ.

“Κανένας άλλος δεν μπορεί να κάνει αυτό που κάνει η UNRWA, οι κατηγορίες πρέπει να επαληθευτούν (…) ας περιμένουμε να γίνουν οι έρευνες”, δήλωσε ο Μπορέλ, προσερχόμενος στο άτυπο συμβούλιο των υπουργών Ανάπτυξης της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

“Στο μεταξύ, πρέπει ο κόσμος να συνεχίσει να τρώει, πρέπει να συνεχίσει να πηγαίνει στους γιατρούς”, πρόσθεσε.

Related posts

Παραιτήθηκε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας

timesadmin

Ο Μπλίνκεν θα ταξιδέψει την Τετάρτη στο Ισραήλ

timesadmin

Έκτακτο διάγγελμα Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν το Ισραήλ

timesadmin

Το ΥΠΕΞ καταδικάζει το πραξικόπημα στον Νίγηρα

timesadmin

Μπερνς (CIA): Είναι λάθος να υποτιμάμε την εμμονή του Βλαντίμιρ Πούτιν να ελέγξει την Ουκρανία

timesadmin

EY: Η τεχνητή νοημοσύνη κορυφαία ευκαιρία για τον κλάδο τεχνολογίας το 2024

timesadmin