Ζητάει-και-τα-ρέστα-η-σύζυγος-του-Γιώργου-Τράγκα-μετά-τις-αποκαλύψεις-για-τα-e100-εκατ.
ΕΛΛΑΔΑ

Ζητάει και τα ρέστα η σύζυγος του Γιώργου Τράγκα μετά τις αποκαλύψεις για τα €100 εκατ.

Με μια αγωγή δεκαοχτώ σελίδων η Μαρία Καρρά, χήρα του Γιώργου Τράγκα στρέφεται εναντίον του «Πρώτου Θέματος» χαρακτηρίζοντας εμμονική την δημοσιογραφική έρευνα μηνών για την αμύθητη περιουσία του εκλιπόντος συζύγου της.

Σε αυτήν υπογραμμίζει πως «αίφνης μετά τον θάνατο του αείμνηστου και πολυαγαπημένου συζύγου μου ήλθε απο τους εναγόμενους στην δημοσιότητα το ζήτημα της κληρονομιάς του και έκτοτε έχω καταστεί έρμαιο των κιτρινιστικών διαθέσεων του τύπου και των μίντια, καθώς δέχομαι μια ανηλεή και άνευ λόγου και ουδενός ερείσματος επίθεση, την ίδια ώρα και στιγμή που πασχίζω να ανταπεξέλθω στο βαρύτατο πένθος της απώλειας του πολυαγαπημένου μου συζύγου».

Οφείλουμε καταρχήν να πούμε πως συμπαραστεκόμεθα στο πένθος της, όμως παράλληλα πρέπει να επισημάνουμε πως η δημοσιογραφική έρευνα είναι επιβεβλημένη και σε καμία περίπτωση δεν μεταφράζεται σε «επίθεση» -όπως λέει η κυρία Καρρά – πόσω μάλλον όταν η έρευνα αυτή έχει να κάνει με πραγματικά γεγονότα και μια κληρονομιά άνω των € 100 εκατ.  ενός δημοσίου προσώπου που εκτός των άλλων ήταν και αρχηγός πολιτικού κόμματος.

Ερωτηματικά προκαλεί και η φράση περί «δήθεν περιουσίας του συζύγου μου» που αναγράφεται σε άλλο σημείο της αγωγής της. Οταν ομιλεί περί δήθεν περιουσίας, άραγε αμφισβητεί την ύπαρξη των ακινήτων (περί τα 17 σε σύνολο) σε Αθήνα, Παρίσι, Κυανή Ακτή, Μονακό, Νέα Υόρκη, Μαϊάμι, Λας Βέγκας και αλλού;

Ή μήπως με τη φράση «δήθεν περιουσία« η κυρία Καρρά, σύζυγος του εκλιπόντος Γιώργου Τράγκα θέλει να καλύψει τις καταθέσεις εκατομμυρίων και τραπεζικές θυρίδες, τις ράβδους χρυσού και άλλα;

Αλήθεια ποια είναι η «δήθεν περιουσία» κατά την άποψη της κυρίας Μαρίας Καρρά;

giwrgos-tragkas-maria-kara-3

Κατανοούμε τον εκνευρισμό της για τα αποκαλυπτήρια και τις τελευταίες εξελίξεις με τη δέσμευση της περιουσίας, επειδή όμως μας κατηγορεί για «ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς» οφείλουμε να απαντήσουμε.

Η κυρία Καρρά στην αγωγή της αναφέρει πως «εμφανίζομαι δολίως και ψευδώς μεταξύ άλλων ότι δήθεν ήξερα από την πρώτη στιγμή ότι υπάρχει διαθήκη και το απέκρυπτα, γεγονός ανακριβές».

Τα γεγονότα όμως δείχνουν πως ήταν η ίδια που κατέθεσε στον συμβολαιογράφο του Μονακό την ιδιόχειρη διαθήκη του συζύγου της, την οποία αποκάλυψε το «ΘΕΜΑ».

Για την ύπαρξη της διαθήκης ενημερώθηκε ο Θέμης Σοφός, δικηγόρος του Φρέντι Τράγκα σε ταξίδι του στο Μονακό, ενώ η κυρία Καρρά δεν είχε ενημερώσει τον τότε δικηγόρο της Νίκο Αγαπηνό για την ύπαρξη της, λέγοντας του επί μήνες ότι δεν υπάρχει διαθήκη!

Το παραδέχθηκε μόνον όταν ο τελευταίος εξεμάνη μετά από τηλεφώνημα του Σοφού που τον ενημέρωσε για την διαθήκη στο Μονακό, με την οποία ο εκλιπών μοίραζε κάποια από τα περιουσιακά στοιχεία της τεράστιας περιουσίας του.

Η δέσμευση της περιουσίας

Σε άλλο σημείο της αγωγής αναφέρει πως είναι ανακριβές ότι έχει μπει στο στόχαστρο της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες. Ωστόσο είναι η συγκεκριμένη ελεγκτική αρχή που την περασμένη Παρασκευή 3 Ιουνίου δέσμευσε το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων που διατηρούσε ο Γιώργος Τράγκας, τόσο τα προσωπικά του όσα και τα κοινά που είχε με τη σύζυγό του.

Ήδη ο Οικονομικός Εισαγγελέας Χρήστος Μπαρδάκας μελετά το πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος), άνω των 60 σελίδων, βάσει του οποίου έγινε η δέσμευση της περιουσίας. Μάλιστα αντικείμενο του ελέγχου είναι και όλα τα κοινά περιουσιακά στοιχεία που διατηρούσε ο εκλιπών με τη σύζυγό του, όπως τραπεζικοί λογαριασμοί, συμμετοχή σε εταιρείες, κλπ. Για όλα αυτά η κυρία Καρρά αναμένεται να κληθεί να δώσει εξηγήσεις στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται.

spitia_tragkas_gallia_parisi
Τα σπίτια του Γιώργου Τράγκα στη Νίκαια της Γαλλίας και το Παρίσι

Σε άλλο σημείο της αγωγής της, η κυρία Καρρά μας κατηγορεί ότι είπαμε πως «είμαι (δήθεν) άφαντη και ότι ενήργησα (δήθεν) σε βάρος των δύο άλλων κληρονόμων, τηρώντας μάλιστα στάση «έπαρσης», ότι αποκρύπτω πράγματα, ότι δεν έχω πληρώσει το δικηγόρο μου».

tragkas_diathiki_in__5_
Nίκαια – Η αστραφτερή βίλα στην Côte d’Azur. Ο έρωτας του Γιώργου Τράγκα με την Κυανή Ακτή στεγάστηκε στην πανέμορφη βίλα με την αστραφτερή πισίνα και την πανοραμική θέα στη Νίκαια

Η αλήθεια είναι πως η χήρα του εκλιπόντος εμφανίστηκε στην Ελλάδα τον Μάιο όταν ήρθε για ένα 24ωρο από το Μαϊάμι για να συναντήσει τους γιους του Γιώργου Τράγκα για να συζητήσουν, προφανώς, τα περί της κληρονομιάς. Η συγκεκριμένη συνάντηση δεν έφερε κάποιο απτό αποτέλεσμα ανάμεσα στους τρεις.

Παράλληλα και σε ό,τι αφορά στην ανεξόφλητη ακόμη οφειλή στο δικηγορικό γραφείο που την εκπροσωπούσε, οι πληροφορίες μας επιμένουν ότι παραμένει ανεξόφλητη, παρότι της έχουν σταλεί τα αναλυτικά τιμολόγια.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στο εξώδικο που μνημονεύεται στην αγωγή της και με το οποία μας ζητά να ανακαλέσουμε τα όσα έχουμε αποκαλύψει για την «δήθεν περιουσία», κρίναμε πως δεν συνέτρεχε λόγοςνα ανακαλέσουμε το ρεπορτάζ που περιέγραφε μόνο αληθή  γεγονότα. Το ίδιο κάναμε και με τα πέντε συνολικά εξώδικα που μας έχει αποστείλει από την πρώτη στιγμή που ξεκινήσαμε να ερευνούμε και να αποκαλύπτουμε στοιχεία της υπόθεσης.

Διαβάστε εδώ  όλη την αγωγή της Μαρίας Καρρά

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόταση μομφής κατά του Μπόρις Τζόνσον – Μπορεί πραγματικά να «πέσει» ο πρωθυπουργός της Βρετανίας;

Βουλγαρία, Ρουμανία και Μαυροβούνιο έκλεισαν τον ενάεριο χώρο τους για τον Λαβρόφ – «Ο Satan 2 δεν θα ζητήσει άδεια πτήσης» απειλεί η Μόσχα

Μυστήριο για τον θάνατο του πρώην παίκτη του Πανιωνίου – Βρέθηκε νεκρός στο αυτοκίνητό του

Related posts

Μετρό Αθήνας: Στο εργοτάξιο στην Κατεχάκη ο Καραμανλής, αρχές του 2023 οι εργασίες για τη νέα Γραμμή 4

timesadmin

Στις 13 Δεκεμβρίου στην Ελλάδα τα εμβόλια της Pfizer για τα παιδιά 5-11 ετών

timesadmin

Νίκαια: Οπαδική επίθεση σε ανήλικο μετά από αγώνα του Ιωνικού – Τέσσερις συλλήψεις

timesadmin

Άκης Τσελέντης: Καταγγελία για «σχολείο-φέρετρο» στη Χίο – «Σε σεισμό θα βιώσουμε νέα Τέμπη»

timesadmin

Μυτιλήνη: Φωτιά σε μεγάλη σκηνή στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ

timesadmin

Τέσσερις συλλήψεις για ναρκωτικά και όπλα στα Ζωνιανά

timesadmin