Ζελένσκι:-Χρειαζόμαστε-περισσότερα-όπλα,-μην-τα-αφήνετε-σε-αποθήκες
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: Χρειαζόμαστε περισσότερα όπλα, μην τα αφήνετε σε αποθήκες

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 23:58

Η Ουκρανία θα ανακτήσει όλες τις πόλεις που κατέλαβαν οι ρωσικές δυνάμεις, ανάμεσά τους και το Σεβεροντονέτσκ, που έπεσε σήμερα στα χέρια των Ρώσων, δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, παραδεχόμενος την ίδια στιγμή ότι ο πόλεμος είναι ψυχοφθόρος.

Σε βιντεοσκοπημένο βραδινό του μήνυμα, ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι η χώρα του επλήγη κατά τις τελευταίες 24 ώρες από 45 ρωσικούς πυραύλους και ρουκέτες, κάνοντας λόγο για κυνική, αλλά καταδικασμένη, απόπειρα της Μόσχας να κάμψει το ηθικό του ουκρανικού λαού.

“Ως εκ τούτου, θα πάρουμε πίσω όλες τις πόλεις μας – Σεβεροντονέτσκ, Ντονέτσκ, Λουχάνσκ”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αυτή ήταν η μόνη φορά κατά τη διάρκεια του βιντεοσκοπημένου μηνύματός του που που αναφέρθηκε στο Σεβεροντονέτσκ, το οποίο τελικά έπεσε στα χέρια των Ρώσων σήμερα, μετά από εβδομάδες βίαιων μαχών και βομβαρδισμών.

“Σε αυτό το στάδιο, ο πόλεμος είναι ψυχοφθόρος… δεν έχουμε την αίσθηση ότι θα διαρκέσει πολύ, πόσοι ακόμη βομβαρδισμοί, απώλειες και προσπάθειες θα χρειαστούν για να δούμε τη νίκη στον ορίζοντα”, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Παράλληλα, τόνισε ότι οι ανηλεείς πυραυλικές επιθέσεις της Ρωσίας επιβεβαιώνουν ότι οι κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας δεν είναι αρκετές για να βοηθηθεί η Ουκρανία, η οποία χρειάζεται περισσότερα όπλα.

“Τα συστήματα αεράμυνας -τα σύγχρονα συστήματα που διαθέτουν οι εταίροι μας- δεν πρέπει να βρίσκονται σε χώρους εκπαίδευσης ή σε αποθήκες, αλλά στην Ουκρανία, όπου χρειάζονται τώρα, χρειάζονται περισσότερο από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο”, πρόσθεσε ο Ζελένσκι.

Related posts

Βρετανία: Η Ρωσία έχει απομακρύνει αρκετούς στρατηγούς από την Ουκρανία

timesadmin

Ουκρανία: Απαράδεκτο ότι επετράπη στο ρωσικό πλοίο με τα σιτηρά να φύγει από την Τουρκία

timesadmin

ΗΠΑ: Τα τεστ αντιγόνων είναι λιγότερο ευαίσθητα στη νέα παραλλαγή Όμικρον

timesadmin

Τα βασικά σημεία από τη συνάντηση Λαβρόφ – Μπλίνκεν

timesadmin

G7: Έως και 5 δισ. για την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια

timesadmin

Τούρκος αξιωματούχος: Τρία ουκρανικά πλοία θα μπορούν να φεύγουν καθημερινά από τα λιμάνια

timesadmin