Ζελένσκι:-Ετοιμάζει-πρόταση-για-6ο-πακέτο-κυρώσεων-της-ΕΕ-κατά-της-Ρωσίας
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: Ετοιμάζει πρόταση για 6ο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς για το ενδεχόμενο επιβολής πρόσθετων κυρώσεων στη Ρωσία, καθώς και για νέα αμυντική και οικονομική στήριξη της χώρας του, σε ανάρτησή που έκανε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

Ξεχωριστή ανακοίνωση από το γραφείο του Ζελένσκι ανέφερε πως ο Ουκρανός πρόεδρος είχε τηλεφωνική συνδιάλεξη με Ουκρανούς αξιωματούχους κατά τη διάρκεια της οποίας αναπτύχθηκαν οι προτάσεις του Κιέβου για ένα έκτο πακέτο κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με το Reuters.

Ζελένσκι: Η ρωσική επίθεση δεν πρόκειται να περιοριστεί μόνο στην Ουκρανία

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επανέλαβε νωρίτερα σε διάγγελμά του την απαίτηση να κηρυχθεί εμπάργκο στο πετρέλαιο που εξάγει η Ρωσία.

“Όταν η τυραννία επιτίθεται εναντίον όλων όσα διατηρούν την ειρήνη στην Ευρώπη, πρέπει να αναληφθεί δράση αμέσως”, υποστήριξε ο ουκρανός πρόεδρος.

“Το εμπάργκο στο πετρέλαιο πρέπει να είναι το πρώτο βήμα. Από όλες τις δημοκρατίες, όλο τον πολιτισμένο κόσμο. Τότε θα το αισθανθεί η Ρωσία. Τότε θα έχει νόημα για αυτή να επιδιώξει ειρήνη, να σταματήσει την ανώφελη βία”, συνέχισε ο κ. Ζελένσκι.

“Ο δημοκρατικός κόσμος ασφαλώς μπορεί να εγκαταλείψει το ρωσικό πετρέλαιο και να το κάνει τοξικό για όλες τις άλλες χώρες”, επέμεινε.

Ο αρχηγός του ουκρανικού κράτους είπε ακόμη πως ο σκοπός της “αντιπολεμικής συμμαχίας μας” είναι να τερματιστεί η σύρραξη “το συντομότερο δυνατόν”, κάτι που χαρακτήρισε όχι μόνο “ηθικό καθήκον για όλες τις δημοκρατίες” αλλά και “στρατηγική άμυνας για κάθε πολιτισμένο κράτος”.

“Η ρωσική επίθεση δεν πρόκειται να περιοριστεί μόνο στην Ουκρανία”, προειδοποίησε ο κ. Ζελένσκι, “ολόκληρο το ευρωπαϊκό σχέδιο είναι στόχος για τη Ρωσία”, έκρινε.

Related posts

Intesa Sanpaolo: Διέκοψε τις επενδύσεις σε Ρωσία και Λευκορωσία

timesadmin

Ρώσος αξιωματούχος απειλεί με απαγωγή υπουργού Άμυνας χώρας του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία

timesadmin

Τζ. Μπούλαρντ (FED) : Ανάγκη “εμπροσθοβαρούς σύσφιξης” γιατί ο πληθωρισμός επιδεινώνεται

timesadmin

Τουρκία – Κορονοϊός: Άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους

timesadmin

Αυστραλία: Ο νέος πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζι διόρισε αριθμό-ρεκόρ γυναικών στη νέα κυβέρνηση

timesadmin

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ παρακολουθεί αναφορές για μεγάλο αριθμό νεκρών στο Μαλί – Πληροφορίες για εμπλοκή της ομάδας Wagner

timesadmin