Ζελένσκι:-Ασόβαρο-το-πλαφόν-στα-60-δολάρια-για-το-ρωσικό-πετρέλαιο
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: Ασόβαρο το πλαφόν στα 60 δολάρια για το ρωσικό πετρέλαιο

Το όριο τιμής στα 60 δολάρια για το ρωσικό πετρέλαιο, που συμφωνήθηκε από την G7, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Αυστραλία, δεν είναι σοβαρό και δεν θα αποτρέψει τη Ρωσία από το να συνεχίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο στοχεύει στη μείωση των εσόδων της Ρωσίας από την πώληση πετρελαίου, χωρίς όμως να προκαλέσει εκτίναξη των παγκόσμιων τιμών.

“Δεν θα το λέγατε σοβαρή απόφαση να τεθεί ένα τέτοιο όριο για τις ρωσικές εξαγωγές, κάτι που είναι αρκετά ευνοϊκό για τον προϋπολογισμό ενός τρομοκρατικού κράτους”, είπε ο Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “είναι θέμα χρόνου να χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν ούτως ή άλλως ισχυρότερα εργαλεία. Είναι κρίμα που θα χαθεί αυτός ο χρόνος”.

Σημειώνεται ότι η τιμή του βαρελιού ρωσικού πετρελαίου (αργού Ουραλίων) κυμαίνεται επί του παρόντος γύρω στα 65 δολάρια, ελαφρώς υψηλότερα από τα επίπεδα του πλαφόν.

Νωρίτερα σήμερα, ο επικεφαλής του γραφείου του Ζελένσκι, Αντρέι Γέρμακ, είχε δηλώσει ότι πλαφόν θα πρέπει να οριστεί στα 30 δολάρια “για να καταστρέψουμε την οικονομία του εχθρού πιο γρήγορα”.

Ο Ζελένσκι υποστήριξε ότι ο πλανήτης έδειξε αδυναμία θέτοντας το πλάφόν στα 60 δολάρια, που, όπως είπε, θα διογκώσει τον προϋπολογισμό της Ρωσίας κατά 100 δισ. δολάρια ετησίως.

“Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν για την περαιτέρω αποσταθεροποίηση ακριβώς των χωρών εκείνων που τώρα προσπαθούν να αποφύγουν σοβαρές αποφάσεις”, είπε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πλευρά της Ρωσίας, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η χώρα του “δεν θα δεχτεί” ανώτατο όριο τιμών στο πετρέλαιό της και εξετάζει τρόπους αντίδρασης.

Related posts

Συνάντηση Ζελένσκι-Ντούντα στην Πολωνία κατά την επιστροφή του Ουκρανού προέδρου από τις ΗΠΑ

timesadmin

Κίνα μετά το διάγγελμα Πούτιν: Διάλογος και διαβούλευση η λύση

timesadmin

Η Λιθουανία διακόπτει την αποστολή αγαθών που βρίσκονται υπό κυρώσεις από το έδαφός της προς το Καλίνινγκραντ

timesadmin

Ουκρανικά ΜΜΕ: Στρατιωτικό κονβόι πλησιάζει τα σύνορα από τη Λευκορωσία

timesadmin

Αισιόδοξος για ευρωπαϊκή συμφωνία για εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, ο Όλαφ Σολτς

timesadmin

Ο Λευκός Οίκος προειδοποιεί την Τουρκία ότι “δεν θέλει στρατιωτικές επιχειρήσεις” στη βόρεια Συρία

timesadmin