Ζακ-Κωστόπουλος:-Στη-φυλακή-ο-μεσίτης,-σε-κατ’-οίκον-περιορισμό-ο-κοσμηματοπώλης-–-Μειώθηκαν-οι-ποινές-τους
ΕΛΛΑΔΑ

Ζακ Κωστόπουλος: Στη φυλακή ο μεσίτης, σε κατ’ οίκον περιορισμό ο κοσμηματοπώλης – Μειώθηκαν οι ποινές τους

Στις φυλακές οδηγείται ο μεσίτης που κρίθηκε ένοχος για την υπόθεση θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου σήμερα από το Εφετείο. Το δικαστήριο αποφάσισε την έκτιση της ποινής του (κάθειρξη έξι ετών) στις φυλακές ενώ αντίθετα για τον κοσμηματοπώλη (στον οποίο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης πέντε ετών) αποφασίστηκε κατ’ οίκον έκτιση της ποινής του, καθώς έχει συμπληρώσει τα 80 έτη της ηλικίας του.

Η πρόεδρος ενημέρωσε τους καταδικασθέντες πως έχουν δικαίωμα να ζητήσουν από τον Άρειο Πάγο την αναίρεση της απόφασης. Αξίζει να σημειωθεί πως οι ποινές που επιβλήθηκαν είναι οι ανώτατες, καθώς στον μεσίτη χορηγήθηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και στον κοσμηματοπώλη τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτο βαθμό οι δυο κατηγορούμενοι της υπόθεσης είχαν καταδικαστεί σε κάθειρξη δέκα ετών ο καθένας. Ωστόσο, ο μεσίτης δύο μήνες μετά την καταδίκη του είχε αφεθεί ελεύθερος με αναστολή εκτέλεσης της ποινής του. Αντίθετα, ο κοσμηματοπώλης, με βάση την πρωτοβάθμια απόφαση, βρίσκονταν σε κατ’ οικον περιορισμό.

Τέλος να σημειωθεί πως το πρωτοβάθμιο δικαστήριο με την απόφαση που είχε εκδώσει τον Μάριο του 2022 δεν είχε αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό στους δυο καταδικασθέντες.

Μέσα στο δικαστήριο το ακροατήριο ξέσπασε μετά την ανακοίνωση της τελικής ετυμηγορίας, φωνάζοντας για τους δυο καταδικασθέντες: «Στην κόλαση να πας! Φονιάδες! Δολοφόνοι». Μάλιστα, συγγενείς και φίλοι των καταδικασθέντων φυγαδεύτηκαν από την ειδική είσοδο για τους κρατούμενους με τον κόσμο να φωνάζει «δολοφόνοι και η Zackie ζει τσακίστε τους ναζί».

Είχε αρνηθεί τα ελαφρυντικά ο Εισαγγελέας

Σημειώνεται πως ο Εισαγγελέας Στ. Κωσταρέλος είπε «όχι» στην αναγνώριση ελαφρυντικών στον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη για την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου.

Ειδικότερα, ο εισαγγελικός λειτουργός, πρότεινε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους δυο κατηγορούμενους υποστηρίζοντας πως ο κοσμηματοπώλης εγκλώβισε τον Ζακ Κωστόπουλο και τον χτυπούσε με μανία μέσα στα σπασμένα γυαλιά, ενώ θα μπορούσε να μην τον εγκλωβίσει στο κατάστημα.

Σε ό,τι αφορά στο μεσίτη, ο εισαγγελέας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα όσα ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος είχε αναφέρει στην απολογία του για να επισημάνει χαρακτηριστικά: «Δεν ευσταθεί σε καμία περίπτωση ότι χτυπούσε από αλτρουιστικά κίνητρα. Δεν υπήρξε ανάρμοστη συμπεριφορά σε βάρος του από το θύμα».

Νωρίτερα, οι δύο κατηγορούμενοι είχαν ζητήσει να τους αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του προτέρου σύννομου βίου, της ανάρμοστης συμπεριφοράς θύματος, και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Ειδήσεις σήμερα:Ιρλανδή αεροσυνοδός ξυλοκοπήθηκε από τον άνδρα της, προσπάθησε να αυτοκτονήσει και τώρα αντιμετωπίζει δίωξη στο Ντουμπάι!

Έρευνα για οργανωμένο έγκλημα σε Μύκονο και νησιά με άρση τηλεφωνικού απορρήτου ζητά η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Παιδί 2 ετών πλακώθηκε από μαρμάρινο τραπέζι, έπαθε ρήξη ήπατος και σπλήνας και σώθηκε σε «Γεννηματάς» και «Αγία Σοφία»

Related posts

Δείτε live την τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία

timesadmin

Παρουσία του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνου Κυρανάκη έγινε η διημερίδα για «Το Δίκαιο των Ακινήτων»

timesadmin

Αττική Οδός: Ποιες έξοδοι της Αττικής Οδού κλείνουν σήμερα το βράδυ, λόγω συντήρησης

timesadmin

Θεσσαλονίκη: Έχασε τη σκυλίτσα του στα ελληνοτουρκικά σύνορα το 2023 και τη βρήκε έναν χρόνο μετά στη Σερβία

timesadmin

Αντίστροφη μέτρηση για να προμηθευτούν POS οι επιχειρήσεις

timesadmin

Θεσσαλονίκη: «Νευρίασα γιατί με χτύπησε» είπε στην απολογία του ο 70χρονος που σκότωσε τον γιο του με σκεπάρνι

timesadmin