ΕΦΚΑ:-Στις-15-Δεκεμβρίου-οι-εξετάσεις-του-2ου-κύκλου-πιστοποίησης-ιδιωτών
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΦΚΑ: Στις 15 Δεκεμβρίου οι εξετάσεις του 2ου κύκλου πιστοποίησης ιδιωτών

Την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου πρόκειται να διεξαχθούν οι εξετάσεις του 2ου κύκλου πιστοποίησης 1.200 λογιστών-φοροτεχνικών και δικηγόρων από τον ΕΦΚΑ με στόχο οι επιτυχόντες να συμβάλουν άμεσα στην επιτάχυνση έκδοσης των νέων συντάξεων.

Με πρόσφατη τροποποίηση της υπουργικής απόφασης και ανταποκρινόμενοι στα αιτήματα τόσο των δικηγορικών συλλόγων όσο και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, δίνεται η δυνατότητα σε επαγγελματίες που απέτυχαν στις εξετάσεις να επανεξεταστούν σε επόμενο κύκλο πιστοποίησης. Το δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις παρέχεται έως και τρεις (3) φορές.

Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα στους λογιστές και δικηγόρους που συμμετέχουν σε έναν κύκλο εκπαίδευσης-πιστοποίησης να ζητήσουν να εξεταστούν σε μεταγενέστερο, μετά από αίτημα που υποβάλλεται στον οικείο σύλλογο τους το αργότερο 24 ώρες πριν την καθορισθείσα έναρξη των εξετάσεων. Το δικαίωμα αυτό παρέχεται έως και δυο (2) φορές.

Μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων, οι επιτυχόντες μπορούν να υποβάλουν αίτημα εγγραφής στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί. Στη συνέχεια θα μπορούν να ορίσουν την χρονική διαθεσιμότητα τους για μελλοντικές συναντήσεις-ραντεβού με τους ασφαλισμένους που υποβάλλουν αίτημα συνταξιοδότησης. Οι πιστοποιημένοι θα μπορούν να επιλέγονται απο τον ασφαλισμένο που υποβάλλει για πρώτη φορά ηλεκτρονικά αίτημα συνταξιοδότησης στην ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ (στην Ηλεκτρονική Υπηρεσία Υποβολής Αίτησης Συνταξιοδότησης), για να αναλάβουν την συνταξιοδοτική του υπόθεση.

Στον ασφαλισμένο θα εμφανίζονται εκείνοι οι πιστοποιημένοι που είναι διαθέσιμοι (έχουν αναλάβει λιγότερες από 5 υποθέσεις) και αφού επιλέξει αυτόν που επιθυμεί, τότε ορίζει την ημερομηνία και την ώρα του ραντεβού με τον πιστοποιημένο. Στη συνέχεια θα λάβει e-mail ότι η υπόθεσή του έχει ανατεθεί στον πιστοποιημένο επαγγελματία της επιλογής του και ότι ισχύει το ραντεβού που έχει επιλέξει κατά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης συνταξιοδότησης.

Υπενθυμίζεται πως σε πρώτη φάση οι πιστοποιημένοι μπορούν να αναλάβουν νέες συνταξιοδοτικές υποθέσεις του τ. ΙΚΑ, τ. ΟΓΑ και τ. ΟΑΕΕ που αντιστοιχούν στο 75% του συνολικού αριθμού αιτήσεων κάθε μήνα.

Ο Γιώργος Γκράτζιος αναλαμβάνει υποδιοικητής

Την ίδια ώρα στην θέση του υποδιοικητή Επαμεινώνδα Ατσαβέ που ανέλαβε πρόεδρος στο Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων, διορίζεται με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη ο κ. Γιώργος Γκράτζιος.

Ο κ. Γιώργος Γκράτζιος έχει διατελέσει επί σειρά ετών ανώτερο διευθυντικό στέλεχος του ιδιωτικού τομέα. Η θέση του Υποδιοικητή του e-ΕΦΚΑ είναι η πρώτη θέση που αναλαμβάνει στον δημόσιο τομέα.

Ο κ. Γκράτζιος είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών από το πανεπιστήμιο McGill του Καναδά. Έχει εργαστεί σε σειρά επιχειρήσεων στην Ελλάδα και κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του έχει χειριστεί διοικητικά και νομικά θέματα, καθώς και θέματα διαχείρισης δικτύου και εξυπηρέτησης πελατών.

Ειδήσεις σήμερα:

Διπλασιάστηκαν σε 24 ώρες τα κρούσματα της Omicron στη Βρετανία, ουρές για την τρίτη δόση και νέα μέτρα στα «σκαριά»

Δύο Ελληνες «Ιντιάνα Τζόουνς» ξετρύπωσαν τον αρχαιοκάπηλο Μάικλ Στάινχαρντ

Έχουν κλείσει ραντεβού για το εμβόλιο περίπου 29.000 παιδιά 5-11 ετών

Related posts

Καιρός: Κακοκαιρία με καταιγίδες το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, έρχονται μπόρες και στην Αττική

timesadmin

Ίλιον: Στο πλευρό του 12χρονου μαθητή με τη φούστα και οι γονείς του σχολείου – «Υπερασπιζόμαστε την ισότητα»

timesadmin

Λαμία: Κάθειρξη 10,5 ετών σε 69χρονο προπονητή που ασελγούσε σε ανήλικα κορίτσια

timesadmin

38ος Μαραθώνιος της Αθήνας: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από το μεσημέρι του Σαββάτου έως το βράδυ της Κυριακής

timesadmin

Φοιτητές ΑΠΘ: «Στοιβαζόμαστε σε αίθουσες» – Ανησυχία για κρούσματα, ουρές και μέτρα

timesadmin

Ξάνθη: Κακοποιοί «εισέβαλαν» σε τροχόσπιτο και λήστεψαν τον παραθεριστή

timesadmin