ΕΦΚΑ-–-ΟΠΕΚΑ:-24ωρη-απεργία-των-εργαζομένων-στις-3-Δεκεμβρίου
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΦΚΑ – ΟΠΕΚΑ: 24ωρη απεργία των εργαζομένων στις 3 Δεκεμβρίου

Σε 24ωρη απεργία και συγκέντρωση έξω από το ΣτΕ προχωρούν οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ και στον ΟΠΕΚΑ αντιδρώντας στην «ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης», όπως τονίζουν σε κοινή ανακοίνωση τους η ΠΟΣΕ-ΙΚΑ και η ΠΟΠΟΚΠ.

Οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ και στον ΟΠΕΚΑ προχωρούν σε κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στην είσοδο ιδιωτών στην απονομή συντάξεων.

Σύμφωνα με τις δύο ομοσπονδίες των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία και το ΙΚΑ, «με την είσοδο των «πιστοποιημένων» ιδιωτών στον ΕΦΚΑ, η κυβέρνηση υλοποιεί τη γενική κατεύθυνση της Ε.Ε. για εκχώρηση υπηρεσιών του Δημοσίου στην επιχειρηματική δράση και ταυτόχρονα εξυπηρετεί τα εγχώρια επιχειρηματικά συμφέροντα που υπηρετεί. Υποκριτικά ισχυρίζεται ότι θέλει τάχα να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των χιλιάδων εκκρεμών συντάξεων, που η ίδια αλλά και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις δημιούργησαν. Αυτοί που κόπτονται για την ταχεία απονομή των συντάξεων, είναι οι ίδιοι που υποβάθμισαν διαχρονικά τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, θέσπισαν προκλητικά «εθνική» σύνταξη πτωχοκομείου, λήστεψαν τα ασφαλιστικά ταμεία – τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής»

Στις 3 Δεκεμβρίου να σημειωθεί ότι εκδικάζεται στο ΣτΕ η προσφυγή της ΠΟΣΕ ΙΚΑ, της ΠΟΠΟΚΠ(Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής) και της ΑΔΕΔΥ κατά της εμπλοκής των ιδιωτών στην έκδοση των συντάξεων.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν:

• Έξω οι ιδιώτες από την Κοινωνική Ασφάλιση.

• Δημόσιο Καθολικό Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης.

•Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους Φορείς Κοινωνικής Πολιτικής – Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων στον ΕΦΚΑ και τον ΟΠΕΚΑ.

• Ενίσχυση και εκσυγχρονισμό της υλικοτεχνικής υποδομής, για την ακώλυτη παροχή υπηρεσιών προς ασφαλισμένους, συνταξιούχους και επιδοματούχους.

• Ενιαιοποίηση πληροφοριακών συστημάτων & ηλεκτρονικών εφαρμογών.

• Ενιαίους Κανονισμούς Ασφάλισης, Συντάξεων και Παροχών, που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες εργαζομένων, συνταξιούχων και επιδοματούχων.

• Πραγματικές επεμβάσεις προνοιακής πολιτικής στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όχι στο πλαίσιο της κοινωνικής φιλανθρωπίας, αλλά κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού που γεννούν οι διαχρονικές πολιτικές των κυβερνήσεων.

• Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές – Επαναφορά 13ου & 14ου μισθού.

• Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών, αντεργατικών νόμων. Δίνουμε δυναμικά το «παρών» στις 3/12 στη συγκέντρωση έξω από το ΣτΕ Στις 10.00 π.μ.

Ειδήσεις σήμερα:Κορωνοϊός – Πλεύρης: Δεν θα υπάρξει lockdown με το 73% των ενηλίκων εμβολιασμένο

Ένοχος ο Μπενζεμά για τον εκβιασμό του Βαλμπουενά με sex tape

Νέα «μόδα» το «πλιάτσικο» σε πανάκριβα καταστήματα στις ΗΠΑ

Related posts

Βαρύ πένθος στη Λαμία για τον χαμό τρίτεκνης μητέρας μετά από σκληρή μάχη με την ασθένειά της

timesadmin

Ασύλληπτη τραγωδία στην Κρήτη: Ο πατέρας βρήκε νεκρούς στη δεξαμενή τον γιο και τον αδερφό του – Δείτε φωτογραφίες

timesadmin

Τραγωδία στην Αθηνών-Θεσσαλονίκης με νεκρούς δύο νέους 21 ετών και μια 22χρονη

timesadmin

Κρήτη: Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες του θανατηφόρου τροχαίου στα Χανιά -Ο 20χρονος ήταν σε άδεια από τον στρατό

timesadmin

Η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που εφαρμόζει 6ωρη εργασία με μισθό 8ωρου – Τι λέει ο ιδρυτής της

timesadmin

Πιερρακάκης: Από την Μακεδονία ξεκινά η νέα υπηρεσία για τον προγραμματισμό των εξετάσεων για τους υποψήφιους οδηγούς

timesadmin