Ευρωπαίος-Επίτροπος:-Η-Μολδαβία-ενδέχεται-να-ξεκινήσει-σύντομα-τις-συνομιλίες-για-την-ένταξή-της-στην-ΕΕ
ΚΟΣΜΟΣ

Ευρωπαίος Επίτροπος: Η Μολδαβία ενδέχεται να ξεκινήσει σύντομα τις συνομιλίες για την ένταξή της στην ΕΕ

Η προσπάθεια της Μολδαβίας να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση έλαβε ώθηση την Πέμπτη, καθώς ανώτερος αξιωματούχος του μπλοκ δήλωσε ότι η χώρα θα είναι πιθανότατα σύντομα σε θέση να ξεκινήσει τις ενταξιακές συνομιλίες, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Η χώρα των περίπου 2,6 εκατ. κατοίκων εργάζεται για την επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ένταξή της στην ΕΕ έως τα τέλη Ιουνίου, αφού έλαβε έγκριση για την έναρξη των συνομιλιών τον Δεκέμβριο. Η πρόεδρος Μάια Σάντου έχει επίσης προκηρύξει δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο για να εδραιώσει την πορεία της κυβέρνησης προς το μπλοκ, εν μέσω προειδοποιήσεων για πιθανή ρωσική ανάμειξη.

Όταν ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην πρωτεύουσα της Μολδαβίας σχετικά με το πότε θα μπορούσαν να ξεκινήσουν οι συνομιλίες, ο επίτροπος της ΕΕ για τον προϋπολογισμό Γιοχάνες Χαν δήλωσε ότι δεν θέλει να κάνει εικασίες, αλλά είναι βέβαιος ότι θα γίνουν στο εγγύς μέλλον.

“Χρειάζεται ακόμη να γίνει κάποια δουλειά, αλλά είμαι εξαιρετικά βέβαιος ότι θα γίνει εγκαίρως και ότι σύντομα θα είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε πραγματικές διαπραγματεύσεις”, δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Κισινάου. 

Ο επίτροπος συμμετείχε σε εκδήλωση για την Ημέρα της Ευρώπης που διοργάνωσε η κυβέρνηση, ενώ λίγους δρόμους πιο πέρα μέλη της φιλορωσικής αντιπολίτευσης κρατούσαν σημαίες της Σοβιετικής Ένωσης προς τιμήν της ημέρας για τον εορτασμό της νίκης στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Related posts

Φον ντερ Λάιεν: Η Κομισιόν θα εισηγηθεί την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Βοσνία

timesadmin

Ρωσικός πύραυλος σκοτώνει τρεις ανθρώπους στην Οδησσό

wp-needuser

Ρωσία: Αεροσκάφος που εκτελούσε ναυλωμένη πτήση και στο οποίο επέβαιναν έξι άτομα, εξαφανίσηκε πάνω από το Αφγανιστάν

timesadmin

Νικαράγουα: Τουλάχιστον 16 νεκροί και 26 τραυματίες από ανατροπή λεωφορείου

timesadmin

Ιταλία: Αποκλείω το ενδεχόμενο αποστολής στρατιωτικών μας δυνάμεων στην Ουκρανία

timesadmin

Επικοινωνία Μπορέλ με το υπουργό Εξωτερικών του Ιράν – Καταδίκασε τις ιρανικές επιθέσεις κατά του Ισραήλ

timesadmin