Ευρωκοινοβούλιο:-Αύριο-η-παρουσίαση-των-σχεδίων-εκθέσεων-για-το-νέο-Σύμφωνο-για-τη-Μετανάστευση-και-το-Άσυλο
ΚΟΣΜΟΣ

Ευρωκοινοβούλιο: Αύριο η παρουσίαση των σχεδίων εκθέσεων για το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

Η Birgit Sippel (Σοσιαλιστές, Γερμανία), εισηγήτρια για τον κανονισμό για τη θέσπιση ελέγχου διαλογής υπηκόων τρίτων χωρών στα εξωτερικά σύνορα, και ο Juan LÓPEZ AGUILAR (Σοσιαλιστές, Ισπανία), πρόεδρος της επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) και εισηγητής για τον κανονισμό για την αντιμετώπιση καταστάσεων κρίσης και ανωτέρας βίας στον τομέα της μετανάστευσης και του ασύλου, θα παρουσιάσουν τα σχέδια των σχετικών εκθέσεων στα μέλη της επιτροπής LIBE, αύριο Τρίτη 30 Νοεμβρίου.

Οι δύο κανονισμοί περιλαμβάνονται στο νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, το οποίο υποβλήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Σεπτέμβριο του 2020.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά εδώ (10:00-10:30 ώρα Ελλάδας) τη συζήτηση για το σχέδιο έκθεσης για τον κανονισμό για τη θέσπιση ελέγχου διαλογής υπηκόων τρίτων χωρών στα εξωτερικά σύνορα και για το σχέδιο έκθεσης για τη θέσπιση κεντρικού συστήματος εντοπισμού των κρατών μελών που διαθέτουν πληροφορίες σχετικά με καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος υπηκόων τρίτων χωρών και ανιθαγενών.

Θα ακολουθήσει στις 12:30-13:00 (ώρα Ελλάδας) η παρουσίαση του σχεδίου έκθεσης για τον κανονισμό για την αντιμετώπιση καταστάσεων κρίσης και ανωτέρας βίας στον τομέα της μετανάστευσης και του ασύλου. Παρακολουθήστε τη συζήτηση ζωντανά εδώ.

Στη συνέχεια, στις 13:15 (ώρα Ελλάδας), ο εισηγητής Juan LÓPEZ AGUILAR θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συνέντευξη Τύπου ζωντανά στο Κέντρο Πολυμέσων του ΕΚ και στο EBS+. Διερμηνεία θα είναι διαθέσιμη στα αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά. Δημοσιογράφοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν και να υποβάλουν ερωτήσεις, παρακαλούνται να συνδεθούν  μέσω Interactio.

Related posts

Ουκρανία: Η Ρωσία συνεχίζει να βομβαρδίζει από τη Μαύρη Θάλασσα και από στρατηγικά βομβαρδιστικά

timesadmin

ΗΠΑ: Σε χαμηλό άνω των 50 ετών τα επιδόματα ανεργίας

timesadmin

Γερμανία: Ο Αντενάουερ κατασκόπευε επί μια δεκαετία το SPD (Süddeutsche Zeitung)

timesadmin

Η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε σε κοινές αγορές εμβολίου και αντιιικής θεραπείας κατά της ευλογιάς των πιθήκων

timesadmin

Γερμανία: Χιλιάδες στους δρόμους κατά των περιοριστικών μέτρων

timesadmin

Γερμανία: Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά του κορονοϊού 7 στους 10 πολίτες

timesadmin