Ευρωκοινοβούλιο:-Αύριο-η-παρουσίαση-των-σχεδίων-εκθέσεων-για-το-νέο-Σύμφωνο-για-τη-Μετανάστευση-και-το-Άσυλο
ΚΟΣΜΟΣ

Ευρωκοινοβούλιο: Αύριο η παρουσίαση των σχεδίων εκθέσεων για το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

Η Birgit Sippel (Σοσιαλιστές, Γερμανία), εισηγήτρια για τον κανονισμό για τη θέσπιση ελέγχου διαλογής υπηκόων τρίτων χωρών στα εξωτερικά σύνορα, και ο Juan LÓPEZ AGUILAR (Σοσιαλιστές, Ισπανία), πρόεδρος της επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) και εισηγητής για τον κανονισμό για την αντιμετώπιση καταστάσεων κρίσης και ανωτέρας βίας στον τομέα της μετανάστευσης και του ασύλου, θα παρουσιάσουν τα σχέδια των σχετικών εκθέσεων στα μέλη της επιτροπής LIBE, αύριο Τρίτη 30 Νοεμβρίου.

Οι δύο κανονισμοί περιλαμβάνονται στο νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, το οποίο υποβλήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Σεπτέμβριο του 2020.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά εδώ (10:00-10:30 ώρα Ελλάδας) τη συζήτηση για το σχέδιο έκθεσης για τον κανονισμό για τη θέσπιση ελέγχου διαλογής υπηκόων τρίτων χωρών στα εξωτερικά σύνορα και για το σχέδιο έκθεσης για τη θέσπιση κεντρικού συστήματος εντοπισμού των κρατών μελών που διαθέτουν πληροφορίες σχετικά με καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος υπηκόων τρίτων χωρών και ανιθαγενών.

Θα ακολουθήσει στις 12:30-13:00 (ώρα Ελλάδας) η παρουσίαση του σχεδίου έκθεσης για τον κανονισμό για την αντιμετώπιση καταστάσεων κρίσης και ανωτέρας βίας στον τομέα της μετανάστευσης και του ασύλου. Παρακολουθήστε τη συζήτηση ζωντανά εδώ.

Στη συνέχεια, στις 13:15 (ώρα Ελλάδας), ο εισηγητής Juan LÓPEZ AGUILAR θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συνέντευξη Τύπου ζωντανά στο Κέντρο Πολυμέσων του ΕΚ και στο EBS+. Διερμηνεία θα είναι διαθέσιμη στα αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά. Δημοσιογράφοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν και να υποβάλουν ερωτήσεις, παρακαλούνται να συνδεθούν  μέσω Interactio.

Related posts

ΗΠΑ: Ένα χρόνο μετά την έναρξη των εμβολιασμών η χώρα αντιμετωπίζει μια νέα έξαρση Covid

timesadmin

ΗΠΑ: Κλείνουν τα σύνορα σε ταξιδιώτες από 8 χώρες της νότιας Αφρικής

timesadmin

Johnson & Johnson: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα κέρδη γ’ τριμήνου – Αύξησε τις προβλέψεις της για το 2021

timesadmin

Τι σημαίνει το “τελεσίγραφο” της Ρωσίας προς τη Δύση

timesadmin

Αντ. Γκουτέρες: Το μήνυμά του για τη Διεθνή Ημέρα Μεταναστών

timesadmin

Γερμανία-Covid-19: Ο δείκτης επίπτωσης αυξήθηκε στα επίπεδα Μαΐου

timesadmin