Ευρωκοινοβουλευτική-Ομάδα-ΚΚΕ-για-συστάσεις-Κομισιόν:-Μονόδρομος-για-τον-λαό-το-αγωνιστικό-μπλόκο-ενάντια-τους
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα ΚΚΕ για συστάσεις Κομισιόν: Μονόδρομος για τον λαό το αγωνιστικό μπλόκο ενάντια τους

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα ΚΚΕ για συστάσεις Κομισιόν: Μονόδρομος για τον λαό το αγωνιστικό μπλόκο ενάντια τους

πολιτική

ΚΚΕ

«Παρά την κοροϊδία μεγατόνων από τη ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και τα υπόλοιπα κόμματα του συστήματος μπροστά στις ευρωεκλογές, για την ΕΕ που δήθεν εγγυάται τα “κοινωνικά δικαιώματα”, οι πρώτες “Συστάσεις” της Κομισιόν μετεκλογικά τους διαψεύδουν παταγωδώς!» επισημαίνει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ και προσθέτει:

«Η Κομισιόν εντοπίζει “θετική πορεία της οικονομίας” στην Ελλάδα και επισημαίνει στην κυβέρνηση να επιταχύνει τις “μεταρρυθμίσεις”, ώστε να διατηρηθεί και να βελτιωθεί το “επενδυτικό κλίμα” για τις επιχειρήσεις. Με δυο λόγια οι συστάσεις καταγράφουν “συγκρατημένη” αύξηση του μισθολογικού κόστους και “σημαντική αύξηση στρατιωτικών δαπανών” κατά τα πρότυπα της πολεμικής οικονομίας που έχει εξαγγείλει η ΕΕ».

Όπως εξηγεί η ΕΟ του ΚΚΕ «όλα τα παραπάνω σημαίνουν πρακτικά γενίκευση και κλιμάκωση των αντεργατικών μέτρων που βασίζονται σε ευρωενωσιακές οδηγίες, όπως η 6ήμερη εργασία, η επέκταση του ημερήσιου χρόνου εργασίας κατά δύο ώρες σύμφωνα με το Νόμο Χατζηδάκη, η φοροληστεία των λαϊκών νοικοκυριών για να πιάνονται τα “ματωμένα υπερπλεονάσματα” της ΕΕ, το υψηλό κόστος παραγωγής που πλήττει την αγροτιά, το φόρτωμα στις πλάτες του λαού του κόστους των εξοπλισμών για τους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς ΕΕ και ΝΑΤΟ σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή.

Αρκούν για του λόγου το αληθές τα ίδια τα συγχαρητήρια της Κομισιόν προς την ελληνική κυβέρνηση στο κείμενο των “Συστάσεων” για τη μείωση των κρατικών δαπανών στην υγεία και την κοινωνική πρόνοια, ενώ επιβεβαιώνει ότι τα ψίχουλα των κοινωνικών επιδομάτων και των pass δεν έχουν κανένα δημοσιονομικό αντίκτυπο, αποτελώντας μόνο το 0,2% του ΑΕΠ. Ταυτόχρονα επιχαίρει για τα έσοδα από ΦΠΑ και φόρο εισοδήματος που “υπερβαίνουν τις προσδοκίες”, παραλείποντας βέβαια να σημειώσει ότι αυτά βγαίνουν από τις τσέπες μισθωτών, αυτοαπασχολούμενων και συνταξιούχων που έφτασαν να φορολογούνται με 25%. Την ίδια στιγμή προετοιμάζει για τη συνέχιση της κούρσας των τιμών των αγαθών λαϊκής κατανάλωσης μιλώντας για “επίμονο πληθωρισμό”».

«Οι εργαζόμενοι μπορούν να δώσουν αποφασιστική απάντηση και έχοντας ως εφόδιο την ενίσχυση του ΚΚΕ και στις πρόσφατες ευρωεκλογές, να δυναμώσουν την πάλη τους, να σημάνει συναγερμός σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, για να συγκροτηθεί ένα αγωνιστικό μπλόκο στα νέα αντεργατικά-αντιλαϊκά μέτρα, ενάντια στις απαράδεκτες αξιώσεις κυβέρνησης, μεγαλοεργοδοσίας κι ΕΕ, να δυναμώσει η διεκδίκηση για την ικανοποίηση των εργατικών – λαϊκών αιτημάτων» τονίζει καταλήγοντας η ΕΟ του ΚΚΕ.

Related posts

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης ευχαρίστησε τους πολίτες που βρέθηκαν στα γραφεία του – Δείτε φωτογραφίες

protothema.gr

Κοινή δήλωση ΟΝΝΕΔ και YEPP: Καλούν την Αλβανία να προχωρήσει στην άμεση αποφυλάκιση και ορκωμοσία του Φρέντι Μπελέρη

timesadmin

Ανδρουλάκης: Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν έχουν πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό

protothema.gr

Σκέρτσος: «Οικονομική πολιτική ΣΥΡΙΖΑ: άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα αλλιώς»

James Rollner

Ο Σούνακ ακύρωσε τη συνάντηση με τον Μητσοτάκη λόγω των Γλυπτών του Παρθενώνα – «Εκφράζω την ενόχλησή μου» λέει ο πρωθυπουργός

timesadmin

ΣΥΡΙΖΑ: Τουρκία και Β. Μακεδονία παραβιάζουν ευθαρσώς το Διεθνές Δίκαιο

protothema.gr