Ευρωζώνη:-Υψηλότερη-των-εκτιμήσεων-η βιομηχανική-παραγωγή τον-Μάιο
ΚΟΣΜΟΣ

Ευρωζώνη: Υψηλότερη των εκτιμήσεων η βιομηχανική παραγωγή τον Μάιο

Η βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης σημείωσε αύξηση μεγαλύτερη των προσδοκιών τον Μάιο, καθώς η παραγωγή κεφαλαιουχικών και μη διαρκή καταναλωτικών αγαθών ενισχύθηκε, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Ειδικότερα, η Eurostat ανακοίνωσε ότι η βιομηχανική παραγωγή στις 19 χώρες του ευρώ ενισχύθηκε κατά 0,8% σε μηνιαία βάση και κατά 1,6% σε σχέση με έναν πριν.

Οι αγορές εκτιμούσαν άνοδο 0,3% τόσο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα όσο και με τον Μάιο του 2021.

Η παραγωγή μη διαρκή καταναλωτικών αγαθών, όπως τρόφιμα ή είδη ένδυσης, αυξήθηκε κατά 2,7%, και των κεφαλαιουχικών αγαθών, τα οποία συνήθως αντανακλούν τις επιχειρηματικές επενδύσεις, κατά 2,5%. Η τελευταία αυξήθηκε επίσης κατά 0,9% σε ετήσια βάση, για πρώτη φορά μέσα στο 2022. 

Η παραγωγή διαρκών καταναλωτικών αγαθών, η οποία ήταν έντονα υψηλότερη από ό,τι το 2021, αυξήθηκε κατά 1,4% τον Μάιο. Η παραγωγή ενδιάμεσων αγαθών παρέμεινε αμετάβλητη, ενώ για την ενέργεια μειώθηκε κατά 3,3%.

Οι υψηλότερες μηνιαίες αυξήσεις καταγράφηκαν στην Ιρλανδία και την Ελλάδα, ενώ οι μεγαλύτερες μειώσεις στη Λιθουανία, τις Κάτω Χώρες και το Λουξεμβούργο.

Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα η βιομηχανική παραγωγή παρουσίασε αύξηση κατά 2,6% σε μηνιαία βάση, ενώ σε σχέση με το περασμένο έτος ήταν ενισχυμένη κατά 3,3%.

Στην Ιρλανδία η παραγωγή εκτινάχθηκε κατά 13,6% σε σχέση με τον περασμένο μήνα, ενώ σε σχέση με πέρυσι ήταν αυξημένη κατά 3,4%.

Related posts

Ταϊβάν: Η “ελευθερία έχει εξαφανιστεί” από το Χονγκ Κονγκ

timesadmin

Τυνησία: Δεξαμενόπλοιο βυθίστηκε ανοικτά της Γκαμπές – Kίνδυνος για περιβαλλοντική καταστροφή

timesadmin

Κεντρική Τράπεζα Ρωσίας: Μειώνει στο 11% το βασικό της επιτόκιο

timesadmin

Ιράκ: Δύο πτήσεις επαναπατρισμού μεταναστών που έχουν εγκλωβιστεί μεταξύ Πολωνίας-Λευκορωσίας

timesadmin

Ισραήλ και Μαρόκο υπογράφουν Μνημόνιο Συνεννόησης για στρατιωτική συνεργασία

timesadmin

Ισπανία: Προσωρινοί φόροι θα επιβληθούν σε τράπεζες και εταιρίες ενέργειας

timesadmin