Ευρωζώνη:-Συνεχίστηκε-η-συρρίκνωση-της-επιχειρηματικής-δραστηριότητας-τον-Σεπτέμβριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευρωζώνη: Συνεχίστηκε η συρρίκνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας τον Σεπτέμβριο

Η δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα της Ευρωζώνης παρέμεινε σε τροχιά συρρίκνωσης στο τέλος του γ’ τριμήνου, με τον κλάδο της μεταποίησης να παραμένει ο αδύναμος κρίκος, αν και οι υπηρεσίες γνώρισαν υποχώρηση της δραστηριότητας για δεύτερο διαδοχικό μήνα, όπως έδειξε η έρευνα των δεικτών PMI που ανακοίνωσε σήμερα η S&P Global. 

Ο σύνθετος δείκτης HCOB PMI που συνδυάζει την παραγωγή σε υπηρεσίες και μεταποίηση, διαμορφώθηκε στις 47,1 μονάδες τον Σεπτέμβριο, ενισχυμένος οριακά από τις 46,7 μονάδες του Αυγούστου που αποτελούσε χαμηλό 33 μηνών. Η παραγωγή υποχωρεί πλέον για τέσσερις διαδοχικούς μήνες.

Η τελευταία μέτρηση ξεπέρασε πάντως τις εκτιμήσεις των αναλυτών που τοποθετούσαν τον δείκτη στις 46,5 μονάδες σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters. 

Ο δείκτης για την επιχειρηματική δραστηριότητα στις υπηρεσίες διαμορφώθηκε στις 48,4 μονάδες από 47,9 μονάδες τον Αύγουστο, παραμένοντας για δεύτερο διαδοχικό μήνα κάτω από το επίπεδο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση της δραστηριότητας. Η δημοσκόπηση του Reuters τοποθετούσε τον δείκτη στις 47,7 μονάδες.

Παράλληλα, ομεταποιητικός δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 43,4 μονάδες από 43,5 μονάδες τον προηγούμενο μήνα διαψεύδοντας τις ελπίδες των αναλυτών για ενίσχυση στις 44,0 μονάδες. Ο μεταποιητικός δείκτης βρίσκεται κάτω από τις 50 μονάδες από τα μέσα του 2022.

Τέλος, ο δείκτης PMI για την παραγωγή στη μεταποίηση έμεινε αμετάβλητος από τον Αύγουστο στις 43,4 μονάδες. 

Related posts

Μειωμένο κατά 17,6% το εμπορικό έλλειμμα στο πρώτο εξάμηνο

timesadmin

Κ. Σκρέκας: Έλεγχοι ρίχνουν τις τιμές – Οι εκπτώσεις να είναι πραγματικές, να μην κοροϊδεύουν τους καταναλωτές

timesadmin

Πόσο αμείβονται όσοι εργάζονται τη 15η Αυγούστου

timesadmin

“Παράθυρο” για επαναφορά του καθορισμού του κατώτατου μισθού στους κοινωνικούς εταίρους

timesadmin

Μπαράζ εξαγορών στις ΑΠΕ αλλάζει τον ενεργειακό χάρτη της χώρας

timesadmin

Οι προορισμοί που χτύπησαν ρεκόρ τουριστικής κίνησης

timesadmin