Ευρωζώνη:-Άνοδος-του-σύνθετου-pmi-τον-Φεβρουάριο
ΚΟΣΜΟΣ

Ευρωζώνη: Άνοδος του σύνθετου PMI τον Φεβρουάριο

Η οικονομική ανάπτυξη της ευρωζώνης ανέκτησε τη δυναμική της τον Φεβρουάριο για να φτάσει στο υψηλότερο ποσοστό από τον περασμένο Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της IHS Markit.

Μετά από την πτώση του Ιανουαρίου σε χαμηλό 11 μηνών, ο σύνθετος δείκτης PMI της ευρωζώνης σημείωσε άνοδο στις 55,5 μονάδες τον Φεβρουάριο, από τις 52,3 μονάδες στον προηγούμενο μήνα.

Η άνοδος ήταν αρκετά ισχυρή τόσο στη μεταποίηση όσο και στον τομέα των υπηρεσιών, με μια πιο σημαντική ανάκαμψη στις υπηρεσίες που οδήγησαν στην αναζωπύρωση της ανάπτυξης σε σύνθετη βάση, τόνισε η Markit.

Ο ΡΜΙ υπηρεσιών της ευρωζώνης σημείωσε άνοδο στις 55,5 μονάδες τον Φεβρουάριο από τις 51,1 στον Ιανουάριο, σηματοδοτώντας την ισχυρότερη επέκταση στην παραγωγή υπηρεσιών σε τρεις μήνες.

Η χαλάρωση των περιορισμών για τον κορονοϊό οδήγησε σε αναζωογόνηση των δαπανών για τις υπηρεσίες που απευθύνονται στους καταναλωτές.

Η αύξηση της ζήτησης επιταχύνθηκε και οι προσλήψεις αυξήθηκαν καθώς οι εταιρείες ανακοίνωσαν καλύτερες προοπτικές, ανέφερε η IHS Markit.

Ωστόσο, η επιχειρηματική δραστηριότητα συνεχίζει να είναι περιορισμένη τόσο από τις ελλείψεις στην αγορά εργασίας όσο και από τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Οι τιμές αυξήθηκαν με το μεγαλύτερο ρυθμό των τελευταία 25 ετών, ανέφερε η IHS Markit.

Related posts

Kashkari: Η Fed πρέπει να συνεχίσει τη σύσφιξη μέχρι να δει πειστικά στοιχεία πως ο πληθωρισμός υποχωρεί

timesadmin

Berkshire Hathaway: Εξαγοράζει την Alleghany έναντι 11,6 δισ. δολ

timesadmin

Εκλογές Ιταλίας: Στους μισούς δήμους της χώρας ψήφισε το 18,39% των ψηφοφόρων ως τις 12 το μεσημέρι

timesadmin

Πέντε χρόνια από την τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο

timesadmin

Μ. Ντράγκι: Η αποφυγή μιας επισιτιστικής κρίσης πρέπει να ξεκινήσει από την άρση του αποκλεισμού των ουκρανικών λιμανιών

timesadmin

Σουηδία: Η Άντερσον θα ζητήσει αύριο ευρεία υποστήριξη για την ένταξη στο ΝΑΤΟ από το κοινοβούλιο της χώρας

timesadmin