Ευρωεκλογές-2024:-Πανηγυρισμοί-στη-Χειμάρρα-με-την-εκλογή-του-Φρέντι-Μπελέρη-–-«Είναι-μία-δικαίωση-για-τον-ίδιο»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωεκλογές 2024: Πανηγυρισμοί στη Χειμάρρα με την εκλογή του Φρέντι Μπελέρη – «Είναι μία δικαίωση για τον ίδιο»

Φρέντι Μπελέρης

Σε πανηγυρισμούς ξέσπασε η ελληνική μειονότητα στη Χειμάρρα της Αλβανίας, μετά τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών 2024, τα οποία δείχνουν την εκλογή του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ, Φρέντι Μπελέρη.

Η πιο στενή συνεργάτιδα του Φρέντi Μπελέρη ανέφερε αρχικά: «Είναι αισιόδοξος, αλλά αγχωμένος, και ελπίζει για το καλύτερο. Είναι συγκρατημένος και έχει ανάμεικτα συναισθήματα και περιμένει τα αποτελέσματα. Δεν είναι όπως είναι όλοι οι υπόλοιποι ευρωβουλευτές, θα παραμείνει έγκλειστος».

Ο ίδιος ανέφερε ότι θα απευθύνει μήνυμα σήμερα το βράδυ μέσα από τις φυλακές. Ένα μήνυμα όχι μόνο για τη Χειμάρρα αλλά σε όλη την Ελλάδα για την στήριξη που του έδειξε.

Ο βουλευτής των Ελλήνων της μειονότητας είπε: «Υπάρχει μία βεβαιότητα ότι ο Φρέντι θα είναι ευρωβουλευτής και είναι μία δικαίωση για τον ίδιο, για τους διαχρονικούς αγώνες όλου του ελληνισμού. Είναι μεγάλη βραδιά για την Χειμάρρα. Η ιστορία γράφεται σήμερα με χρυσά γράμματα».

Αναφορικά με το αν ο Φρέντι Μπελέρης θα βγει καθόλου από τη φυλακή, σε περίπτωση που πρέπει να δώσει το παρών όπου απαιτείται, αναφέρεται ότι δεν υπάρχει πια διαδικασία ορκωμοσίας ευρωβουλευτών. Ωστόσο πραγματοποιείται μία συνέλευση στις 16 Ιουλίου, όπου θα χρειαστεί ειδική άδεια για να παραστεί.

Related posts

Παρασκευαΐδης: «Καλώς παρακολουθούσαν τον Ανδρουλάκη, αν ήταν για το εθνικό συμφέρον» – Οι δηλώσεις του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

James Rollner

Πιερρακάκης στον ΑΝΤ1: Δεν υπάρχει κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο στα Πανεπιστήμια

timesadmin

Υπουργείο Εσωτερικών: Σε λειτουργία νέα εφαρμογή για τη διαφάνεια στις οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών

timesadmin

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα πρέπει να είναι πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη – Ποτέ δεν θα γυρίσουμε πίσω στο 2015

wp-needuser

Χριστοδουλίδης για Ναβάλνι: Η ιστορία θα τον θυμάται ως έναν αληθινό και σθεναρό υπερασπιστή της ελευθερίας

timesadmin

Τέμπη: Στη Βουλή η δικογραφία για το «μπάζωμα» στο σημείο της τραγωδίας

protothema.gr