Ευρωεκλογές-2024:-Κόντρα-Σακελλαρίδη-και-Παππά-–-«Ο-ΣΥΡΙΖΑ-δεν-γεννήθηκε-με-υποκλαπείσες-έδρες»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωεκλογές 2024: Κόντρα Σακελλαρίδη και Παππά – «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν γεννήθηκε με υποκλαπείσες έδρες»

Ανέβηκαν οι τόνοι ανάμεσα στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Αριστεράς Γαβριήλ Σακελλαρίδη και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά οι οποίοι φιλοξενήθηκαν στην εκπομπή του OPEN για τις ευρωεκλογές 2024.

Η Νέα Αριστερά δεν κατόρθωσε να εκλέξει ευρωβουλευτή, καθώς έμεινε κάτω του 3% με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη να κάνει λόγο για αποτυχία σχολιάζοντας το exit poll, τονίζοντας πως το αποτέλεσμα είναι κάτω από τις προσδοκίες. Παράλληλα, υπογράμμισε πως «ήταν μία δύσκολη μάχη και εμείς ως Νέα Αριστερά δώσαμε τη μάχη σε μικρό χρονικό διάστημα και δεν καταφέραμε να κάνουμε διακριτό το πολιτικό μας στίγμα και την πολιτική μας ταυτότητα, μέσα σε ένα πολιτικό σκηνικό αρκετά πολωμένο» με τον Νίκο Παππά να αναρωτιέται μήπως τελικά και η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν λάθος.

«Πολιτική, εμείς και οι περισσότεροι από εμάς που ασχολούμαστε με την πολιτική, δεν κάνουμε με βάση τις δημοσκοπήσεις. Ξέρουμε πολύ καλά ότι υπάρχουν μειοψηφικές θέσεις μέσα στην κοινωνία, το γεγονός ότι οι θέσεις μας είναι μειοψηφικές όπως φαίνεται και στο exit poll, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αλλάξουμε πολιτικές θέσεις, αλλά θα πρέπει να λάβουμε το μήνυμα στο επίπεδο της πολιτικής επικοινωνίας και της στρατηγικής» απάντησε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Δείτε βίντεο:

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d1vmp4t07q5d)

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο Νίκος Παππάς ρώτησε τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη αν βλέποντας τα αποτελέσματα αισθάνεται πως η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μία δικαιωμένη επιλογή, με τον τελευταίο να σχολιάζει «Ζητήματα πολιτικής συνείδησης δεν μπαίνουν στο ζύγι της κάλπης και των δημοσκοπήσεων» και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να του απαντά: «Πολιτική συνείδηση να είχατε και να παραδίδατε τις έδρες, καταλάβατε;».

«Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να πολιτευτεί με αυτό τον τρόπο που πολιτεύεται, υπό τον κ. Κασσελάκη, είναι ζήτημα πολιτικής ασυνέπειας του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ. Το γεγονός ότι ο κόσμος επιλέγει τον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Κασσελάκη σε σχέση με τη Νέα Αριστερά δεν είναι κάτι που εμάς μας υποχρεώνει να αποδεχτούμε ότι αυτό είναι σωστό. Μπορείς να υπάρξεις σε μειοψηφία χωρίς να αποδέχεσαι ότι αυτός είναι ο μονόδρομος» τόνισε ο κ. Σακελλαρίδης.

Σε άλλο σημείο ο Νίκος Παππάς επανέφερε το θέμα των εδρών, λέγοντας πως «εγώ από τα πολιτικά μου γεννοφάσκια υπηρέτησα αυτό το κόμμα το οποίο δεν γεννήθηκε με υποκλαπείσες έδρες. Πήρατε τις έδρες και φύγατε και έχετε πάρει κάτω από 3% και δεν έχετε κανένα ηθικό έρεισμα να κρατάτε τις έδρες τώρα».

«Θα μπορούσαμε να πούμε ότι μεγάλωσε στη συνέχεια με τέτοιες πρακτικές, γιατί άμα το βάζουμε σε αυτή τη διάσταση, στην πορεία του όταν δεν ήμουν στο ΣΥΡΙΖΑ μεγάλωσε με τέτοιες έδρες, αλλά τότε δεν τις λέγατε υποκλαπείσες» τόνισε ο κ. Σακελλαρίδης.

Δείτε βίντεο:

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d1vn6nrhapap)

Ειδήσεις σήμερα:

Ευρωεκλογές – Μητσοτάκης: Δεν πιάσαμε τον στόχο, οι πολίτες μας είπαν «σας εμπιστευόμαστε αλλά προσπαθήστε περισσότερο», νέα διαδρομή από τώρα

Ευρωεκλογές 2024 – Live η ροή αποτελεσμάτων στις ευρωεκλογές

Γαλλία: Πρόωρες εκλογές μετά τη σαρωτική νίκη της Λεπέν

Related posts

Κασσελάκης: Συναντήθηκε με μητέρες θυμάτων γυναικοκτονιών – «Δεν είστε μόνες σας»

timesadmin

Παπαστεργίου: Περίπου 10.000 φίλαθλοι πέρασαν τα εισιτήρια διαρκείας τους στο Gov.gr.wallet

timesadmin

Σπαρτιάτες: Ανεξαρτητοποιήθηκε και ο Διονύσης Βαλτογιάννης

timesadmin

Νέα Αριστερά: Επίθεση στον Μητσοτάκη για την επιλογή Μπελέρη στην ευρωλίστα της ΝΔ

wp-needuser

Το ελικόπτερο του Ραϊσί είναι ίδιου τύπου με των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων

James Rollner

Μαρινάκης: Τα γήπεδα θα ανοίξουν μόνο αν οι ομάδες συμμορφωθούν

timesadmin