Ευρωεκλογές-2024:-Ισχυρό-προβάδισμα-της-Νέα-Δημοκρατίας-δείχνουν-4-νέες-δημοσκοπήσεις-–-Οι-κερδισμένοι,-οι-χαμένοι-και-οι-εκπλήξεις
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωεκλογές 2024: Ισχυρό προβάδισμα της Νέα Δημοκρατίας δείχνουν 4 νέες δημοσκοπήσεις – Οι κερδισμένοι, οι χαμένοι και οι εκπλήξεις

Ισχυρό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας και εδραίωση του ΣΥΡΙΖΑ στην δεύτερη θέση δείχνουν τέσσερις δημοσκοπήσεις διαφορετικών εταιριών που παρουσιάστηκαν σήμερα στα κεντρικά δελτία ειδήσεων τηλεοπτικών σταθμών.

Λίγες εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές, οι τέσσερις δημοσκοπήσεις καταγράφουν ακόμα την δυσαρέσκεια των πολιτών για την απόδοση της κυβέρνησης, την οποία απόδοση, οι περισσότεροι αξιολογούν αρνητικά. Ωστόσο εκτιμούν ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν θα επηρεάσει την σταθερότητα της κυβέρνησης.

Δημοσκόπηση MARC για τον ΑΝΤ1: Ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ ενόψει ευρωεκλογών – Το προφίλ της αδιευκρίνιστης ψήφου

Η μεγάλη δημοσκόπηση του ΑΝΤ1 και της MARC, για τις ευρωεκλογές παρουσιάστηκε σήμερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί ισχυρό προβάδισμα ενόψει των ευρωεκλογών, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στη δεύτερη θέση.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 30,7%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 13% και στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ με 10,4%. Στην τέταρτη θέση ανεβαίνει η Ελληνική Λύση με 7,2%, ενώ σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται το ΚΚΕ με 7%.

Ακολουθούν η Πλεύση Ελευθερίας με 3,7%, η Νέα Αριστερά και το ΜέΡΑ25 με 2,6% και η Νίκη με 2,5%.

Στην εκτίμηση αποτελέσματος των ευρωεκλογών, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 33,8% (από 31,1% έως 36,5%), ο ΣΥΡΙΖΑ 15,2% (από 13,2% έως 17,2%), το ΠΑΣΟΚ 12,2% (από 10,3% έως 14,1%), η Ελληνική Λύση 8,3% (από 6,7% έως 9,9%), το ΚΚΕ 8% (από 6,5% έως 9,5%), η Πλεύση Ελευθερίας 4,5% (από 3,3% έως 5,7%), η Νίκη 3,2% (από 2,2 έως 4,2%), το ΜέΡΑ25 3% (από 2% έως 4%) και η Νέα Αριστερά 3% (από 2% έως 4%).

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MARC, το 58,9% αξιολογεί «αρνητικά» και «μάλλον αρνητικά» την κυβέρνηση, ενώ το 40,1% «θετικά» και «μάλλον θετικά».

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πιο ουσιαστική αντιπολίτευση, σύμφωνα με τους ερωτηθέντες.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λαμβάνει ποσοστό 16,7%, έναντι 12,3% του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ενώ ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 8,7%, το ΚΚΕ με 7,3%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3,6%, η Νίκη με 1,2%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί προβάδισμα στις θετικές γνώμες των πολιτών (ποσοστό 42,2%), ενώ δεύτερος κατατάσσεται ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 40,2% θετικές γνώμες. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Νίκος Ανδρουλάκης, στην τέταρτη η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ ακολουθούν ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Στέφανος Κασσελάκης, ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ είναι ο πολιτικός που εμπιστεύονται περισσότερο οι πολίτες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 38,2%, ενώ ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης με 10,1%.

Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της MARC, οι πολίτες που ψήφισαν τους «Σπαρτιάτες» στις εθνικές εκλογές, τώρα ψηφίζουν την Ελληνική Λύση με 23% και την Φωνή Λογικής με 23%, επίσης. Το 7% ψηφίζει ΚΚΕ, το 6,7% «Πατριώτες», ενώ από 3,7% λαμβάνουν η Νέα Δημοκρατία και η Πλεύση Ελευθερίας.

Το προφίλ της αδιευκρίνιστης ψήφου

Σχετικά με το προφίλ της αδιευκρίνιστης ψήφου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, κατά 60,7% είναι γυναίκες. Προηγείται η ηλικιακή ομάδα 45-54 ετών με ποσοστό 26,1%. Το 27% προέρχεται από τον χώρο του κέντρου.

Από τους αναποφάσιστους, το 39,1% δηλώνει ότι προέρχεται από τον χώρο της ΝΔ, το 15,3% από τον ΣΥΡΙΖΑ, το 12,4% από το ΠΑΣΟΚ, το 7,3% από το ΚΚΕ, το 4,3% από τη Νίκη.

Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα ΝΔ με 15 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι πολίτες

Προβάδισμα 15 μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, τρεις εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse η οποία παρουσιάστηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ. Η δημοσκόπηση διεξήχθη την περίοδο 13 Μαΐου – 15 Μαΐου 2024 σε δείγμα 1.104 ψηφοφόρων.

Σύμφωνα με τα ευρήματά της, στην πρόθεση ψήφου, εδραιώνεται στη δεύτερη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.   Το 32% των ερωτηθέντων αξιολογεί θετικά την συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η δημοσκόπηση, αναλύει με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι πολίτες στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πώς αξιολογούν κυβέρνηση και αντιπολίτευση όπως επίσης και τη συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με Ταγίπ Ερντογάν. Δείχνει επίσης αν προτίθενται οι πολίτες  να πάνε να ψηφίσουν και τι θα ψήφιζαν σε περίπτωση διεξαγωγής των ευρωεκλογών την ερχόμενη Κυριακή.

Η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Στο ερώτημα «πώς αξιολογείτε τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν», το 32% την αξιολογεί θετικά, το 30% ουδέτερα και το 27% αρνητικά.  Στην ίδια ερώτηση, και με βάση τον πολιτικό αυτοχαρακτηρισμό, το 50% των ψηφοφόρων που τοποθετούν τον εαυτό τους στην Αριστερά αξιολογούν τη συνάντηση αρνητικά, το 26% ουδέτερα και το 12% θετικά.

Όσον αφορά τους ψηφοφόρους που τοποθετούν τον εαυτό τους στην Κεντροαριστερά, το 41% αξιολογεί ουδέτερα τη συνάντηση, το 27% αρνητικά και το 22% θετικά.

Επίσης, το 44% των ψηφοφόρων που τοποθετούν τον εαυτό τους στο Κέντρο αξιολογούν τη συνάντηση θετικά, το 26% ουδέτερα και το 24% αρνητικά.

Το 61% των ψηφοφόρων της Κεντροαριστεράς αξιολογούν θετικά τη συνάντηση, το 24% αρνητικά και μόλις το 9% αρνητικά ενώ όσοι τοποθετούνται στη Δεξιά, το 42% την αξιολογεί θετικά, το 28% ουδέτερα και το 27% αρνητικά.

Αν θα πάνε να ψηφίσουν

Στην ερώτηση «αν θα πάτε να ψηφίσετε στις ερχόμενες Ευρωεκλογές», το 74% λέει σίγουρα ναι, το 15% μάλλον ναι, το 3% μάλλον όχι και μόλις το 1% λέει σίγουρα όχι. Επιπλέον, το 7% δεν έχει αποφασίσει ακόμα.

Στην ίδια ερώτηση ανά πρόθεση ψήφου, το 80% όσων προτίθενται να ψηφίσουν ΝΔ δηλώνουν σίγουρα ναι, το 13% μάλλον ναι, το 5% δεν έχει αποφασίσει και το 2% μάλλον όχι. Από όσους προτίθενται να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ το 81% λέει ότι σίγουρα θα πάει να ψηφίσει, το 12% μάλλον θα πάει, το 5% δεν έχει αποφασίσει και το 2% μάλλον δεν θα πάει.

Από εκείνους που προτίθενται να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, το 77% απαντάει σίγουρα ναι, το 16% μάλλον ναι, 4% δεν έχει αποφασίσει και το 3% μάλλον όχι.  Όσον αφορά τους ψηφοφόρους που ανήκουν στη «Γκρίζα ζώνη», το 35% λέει ότι σίγουρα θα πάει να ψηφίσει, το 30% μάλλον θα πάει, το 9% μάλλον όχι, το 7% σίγουρα όχι και ένα 19% δεν ξέρει, είτε δεν έχει αποφασίσει ακόμα.

Στην ερώτηση «πόσο σίγουροι είστε ότι τελικά θα ψηφίσετε αυτό που επιλέξατε», το 68% λέει πολύ, το 22% αρκετά, το 8% μέτρια, και 1% λέει λίγο και ελάχιστα έως καθόλου.

Στην ίδια ερώτηση και με βάση την ηλικιακή ομάδα όσων απάντησαν τι θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές, το 41% της ηλικιακής ομάδας 17-29 ετών απάντησε ότι είναι αρκετά σίγουρο τι θα ψηφίσει, το 37% πολύ σίγουρο και το 19% μέτρια σίγουρο.

Στην ηλικιακή ομάδα 30-44 ετών, το 53% λέει ότι είναι πολύ σίγουρο ότι θα ψηφίσει αυτό που επέλεξε, το 33% αρκετά σίγουρο και το 8% μέτρια.

Στην ηλικιακή ομάδα 45-59 ετών, το 72% λέει ότι είναι πολύ σίγουρο, το 22% αρκετά και 5% μέτρια σίγουρο.

Τέλος, στην ηλικιακή ομάδα 60 ετών και άνω το 86% λέει ότι είναι πολύ σίγουρο, το 9% αρκετά και το 4% μέτρια.

Τα κριτήρια της ψήφου

Αναλυτικότερα, στην ερώτηση «πώς θα επιλέξετε τι θα ψηφίσετε στις ερχόμενες εκλογές», το 50% απαντά το ίδιο με τις εθνικές εκλογές, το 27% με κριτήριο τα καλύτερα πρόσωπα και προτάσεις και το 13% για να τιμωρήσει ή να στείλει ένα μήνυμα.

Στην ίδια ερώτηση, το 62% των ψηφοφόρων της ΝΔ (όπως αυτοί διαμορφώθηκαν στις εθνικές εκλογές το 2023), απαντά ότι θα ψηφίσει στις ευρωεκλογές το ίδιο με τις εθνικές, το 17% με βάση τα καλύτερα πρόσωπα και τις καλύτερες προτάσεις και το 14% για να τιμωρήσει ή να στείλει ένα μήνυμα.

Πρόθεση ψήφου στις Ευρωεκλογές

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου επί του συνόλου του δείγματος, και στο ερώτημα «αν την επόμενη Κυριακή είχαμε Ευρωεκλογές, τι θα ψηφίζατε» η ΝΔ προηγείται με 29%, μισή μονάδα υψηλότερα σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της Pulse (1-3 Απριλίου). Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος φαίνεται να έχει εδραιωθεί στη δεύτερη θέση με 14% (έχοντας κερδίσει μια μονάδα), το ΠΑΣΟΚ έρχεται τρίτο με 11% και στη συνέχεια τέταρτη έρχεται η Ελληνική Λύση με 8%, εκτοπίζοντας από την τέταρτη θέση το ΚΚΕ που συγκεντρώνει 7%. Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας συγκεντρώνουν 3%. Νέα Αριστερά και ΜέΡΑ25 συγκεντρώνουν 2,5% και η Φωνή Λογικής 2,1%. Οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 12,5%.

Στην εκτίμηση ψήφου, βάσει κατανομής των αναποφάσιστων, η ΝΔ συγκεντρώνει 33%, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 16% και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 12,5%. Ακολουθεί η Ελληνική Λύση και πάλι τέταρτη με 9%, το ΚΚΕ με 8%, το κόμμα της Νίκης και η Πλεύση Ελευθερίας με 3,5%, η Νέα Αριστερά και το ΜέΡΑ25 με 3% και η Φωνή Λογικής με 2,4%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός

Στο ερώτημα ποιον θεωρείται καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με μεγάλη διαφορά, 36% και ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης με 12%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 7%, ο Κυριάκος Βελόπουλος με 6%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 5%, η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 4%, ο Αλέξης Χαρίτσης με 2% και ο Δημήτρης Νατσιός με 1%. Επίσης, το 22% απαντάει κανένας.

Δημοσκόπηση Alco: Η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και η άποψη των πολιτών για την απόδοση της κυβέρνησης

Το πρώτο μέρος της μεγάλης δημοσκόπησης της ALCO παρουσιάστηκε στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ALPHA.  Η δημοσκόπηση καταγράφει την γνώμη των πολιτών για την απόδοση της κυβέρνησης, όπως και την πρόθεση, αλλά και την εκτίμηση ψήφου για τις ευρωεκλογές.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 27% και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 12,8% το ΠΑΣΟΚ με 11% και το ΚΚΕ με 7,5%. Η Ελληνική  Λύση φτάνει το 8% και η ΝΙΚΗ το 3%.

Η εκτίμηση ψήφου

Στην εκτίμηση της ψήφου των ευρωεκλογών, η Νέα Δημοκρατία έρχεται πρώτη με 30,5 – 34,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται δεύτερος με 14,5%-17,5%, το ΠΑΣΟΚ έρχεται τρίτο με 11,5%-14,5%, το ΚΚΕ έρχεται τέταρτο με 8%-10% και η Ελληνική Λύση έρχεται πέμπτη με ποσοστό 9%-11%.

Ψήφος Διαμαρτυρίας

Στην ερώτηση αν οι ευρωεκλογές αποτελούν ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας το 50% απαντά «ΟΧΙ», ενώ το 48 απαντά «ΝΑΙ». Τον Φεβρουάριο τα ποσοστά ήτσαν αντιστοίχως για το «ΟΧΙ» 56% και για το «ΝΑΙ» 40%.

Η απόδοση της κυβέρνησης

Στην ερώτηση πόσο ικανοποιημένοι είστε από την απόδοση της κυβέρνησης το  49% απαντά «καθόλου», το 27% απαντά «λίγο» και το 23% απαντά «πολύ/αρκετά».

Για τους Σπαρτιάτες

Τι θα επηρεάσει την επιλογή σας στις ευρωεκλογές

Στην εν λόγω ερώτηση το78% απαντά ότι η εξέλιξη των τιμών θα επηρεάσει την ψήφο του. Το 67% απαντά ότι θα επηρεαστεί από τα οικονομικά μέτρα που τον αφορούν, το 52% απαντά «η απόδοση της κυβέρνησης» και το 50% απαντά «οι θέσεις των κομμάτων για την Ευρώπη».

Η σταθερότητα της κυβέρνησης

Δημοσκόπηση MRB: Πού κερδίζουν και πού χάνουν Μητσοτάκης, Κασσελάκης και Ανδρουλάκης

Tο δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της MRB για το OPEN αναφορικά με τις ευρωεκλογές παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού και δείχνει τι πιστεύουν οι πολίτες για το ποιος μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα οικονομία, καθημερινότητα και εθνικά θέματα.

Η πλειοψηφία εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για τους δικαστικούς χειρισμούς σε Τέμπη και Μάτι, ενώ η οικονομία και τα εθνικά θέματα θα καθορίσουν και την ψήφο των πολιτών στην επερχόμενη κάλπη.

Η ακτινογραφία της ψήφου ανά φύλο και ηλικιακή ομάδα

Στους άνδρες η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ανοδικές τάσεις, όπως επίσης και το ΠΑΣΟΚ:

 • ΝΔ: 27,6%
 • ΠΑΣΟΚ: 12,1%
 • ΣΥΡΙΖΑ: 11,4%
 • Ελληνική Λύση: 9,9%

Στις γυναίκες η Νέα Δημοκρατία καταγράφει άνετο προβάδισμα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται ανοδικά. Ειδικότερα:

 • ΝΔ: 25,5%
 • ΣΥΡΙΖΑ: 14,6%
 • ΠΑΣΟΚ: 10,8%
 • Ελληνική Λύση: 6,3%

Στους νέους 17-34 ετών ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει την πρώτη θέση, με το ΠΑΣΟΚ να ακολουθεί και τη ΝΔ να βρίσκεται στην τρίτη θέση:

 • ΣΥΡΙΖΑ: 19,2%
 • ΠΑΣΟΚ: 14,7%
 • ΝΔ: 14,5%
 • Ελληνική Λύση: 5,2%

Στην ηλικιακή ομάδα 35 με 54, η ΝΔ βρίσκεται πολύ μπροστά, με την Ελληνική Λύση να καταγράφει τη δεύτερη θέση, το ΠΑΣΟΚ να ακολουθεί και τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται σε μονοψήφιο. Ειδικότερα:

 • ΝΔ: 27,3%
 • Ελληνική Λύση: 10,4%
 • ΠΑΣΟΚ: 9,1%
 • ΣΥΡΙΖΑ: 8,4%

Στις ηλικίες άνω των 55, η ΝΔ καταγράφει άνετο προβάδισμα, με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται δεύτερο και το ΠΑΣΟΚ να ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής. Ειδικότερα:

 • ΝΔ: 34,7%
 • ΣΥΡΙΖΑ: 12,8%
 • ΠΑΣΟΚ: 11,2%
 • Ελληνική Λύση: 8%

Όσον αφορά τις συσπειρώσεις, το ΠΑΣΟΚ καταγράφει συσπείρωση 75,4%, η ΝΔ 74,4% και ο ΣΥΡΙΖΑ 66,9%.

Τα κριτήρια ψήφου

Όσον αφορά τα κριτήρια της ψήφου:

 • Το 58,7% θα ψηφίσει με γνώμονα τα οικονομικά θέματα
 • Το 41% με γνώμονα τα εθνικά
 • Το 34,1% με γνώμονα τα θέματα δικαιοσύνης
 • Το 34% με γνώμονα τα θέματα βιοτικού επιπέδου
 • Το 32% με γνώμονα τη θέση της χώρας της ΕΕ
 • Το 26,5% με γνώμονα τα θέματα ασφάλειας και δημόσιας τάξης.

Ποιος μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα οικονομία, καθημερινότητα, εθνικά θέματα

Αναφορικά με τα θέματα της οικονομίας:

 • Το 30,6% πιστεύει πως μπορεί να τα διαχειριστεί καλύτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης
 • Το 12,8% πως μπορεί να τα διαχειριστεί καλύτερα ο Στέφανος Κασσελάκης
 • Το 8,7% πως μπορεί αν τα διαχειριστεί καλύτερα ο Νίκος Ανδρουλάκης
 • Το 32,2% απαντά κανένας από τους τρεις
 • Το 15,8% απαντά άλλος

Όσον αφορά τα θέματα της καθημερινότητας:

 • Το 25,5% απαντά πως μπορεί να τα διαχειριστεί καλύτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης
 • Το 15,2% απαντά πως μπορεί να τα διαχειριστεί καλύτερα ο Στέφανος Κασσελάκης
 • Το 11,6% απαντά πως μπορεί να τα διαχειριστεί καλύτερα ο Νίκος Ανδρουλάκης
 • Το 27,1% απαντά πως δεν μπορεί να τα διαχειριστεί κανένας από τους τρεις
 • Το 20,6% απαντά άλλος

Όσον αφορά τα θέματα εξωτερικής πολιτικής:

 • Το 36,3% απαντά πως μπορεί να τα διαχειριστεί καλύτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης
 • Το 13,2% απαντά πως μπορεί να τα διαχειριστεί καλύτερα ο Στέφανος Κασσελάκης
 • Το 10,2% απαντά πως μπορεί να τα διαχειριστεί καλύτερα ο Νίκος Ανδρουλάκης
 • Το 22,6% απαντά κανένας από τους τρεις
 • Το 17,7% απαντά άλλος

Στα θέματα απονομής δικαιοσύνης:

 • Το 20,1% απαντά πως μπορεί να τα διαχειριστεί καλύτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης
 • Το 15,2% απαντά πως μπορεί να τα διαχειριστεί καλύτερα ο Στέφανος Κασσελάκης
 • Το 11% απαντά πως μπορεί να τα διαχειριστεί καλύτερα ο Νίκος Ανδρουλάκης
 • Κανένας από τους τρεις απαντά το 33,6%
 • Άλλος, απαντά το 20,1%

Θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές;

Το 83,5% απαντά πως θα ψηφίσει στις ευρωεκλογές για να συμβάλει σε λύσεις προβλημάτων που σχετίζονται με την ΕΕ, ή με εσωτερικά ζητήματα. Το 12,3% απαντά πως δεν θα ψηφίσει γιατί είναι μάταιη η ψήφος του.

Πώς αξιολογούν τους δικαστικούς χειρισμούς για Μάτι και Τέμπη

Το 82,3% αξιολογεί αρνητικά ή μάλλον αρνητικά την δικαστική απόφαση για τη φωτιά στο Μάτι, ενώ μόνο το 7,4% την αξιολογεί θετικά.

Όσον αφορά την υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών, το 86% αξιολογεί αρνητικά τους χειρισμούς της δικαιοσύνης και το 6,5% τους αξιολογεί θετικά.

«Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» ή «Πατρίς – Θρησκεία – Οικογένεια;»

Το 43,5% απαντά πως το εκφράζει το σύνθημα «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» και το 40,6% το σύνθημα «Πατρίς – Θρησκεία – Οικογένεια;».

Τα ποσοστά των κομμάτων

Υπενθυμίζεται ότι στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές που παρουσιάστηκε στο πρώτο μέρος της δημοσκόπησης, τα ποσοστά των κομμάτων ανέρχονται ως εξής

 • Νέα Δημοκρατία: 26,5%
 • ΣΥΡΙΖΑ: 13,1%
 • ΠΑΣΟΚ: 11,5%
 • ΚΚΕ: 6,6%
 • Ελληνική Λύση: 8,1%
 • Κόμμα Νίκη: 2,4%
 • Πλεύση Ελευθερίας: 2,8%
 • Νέα Αριστερά: 3,1%
 • Φωνή Λογικής: 2,3%
 • Δημοκράτες: 2
 • ΜέΡΑ25: 1,8%
 • Αδιευκρίνιστη ψήφος: 18%

Με την αναγωγή επί των έγκυρων, τα ποσοστά των κομμάτων ανέρχονται ως εξής

 • ΝΔ: 32,3%
 • ΣΥΡΙΖΑ: 16%
 • ΠΑΣΟΚ: 14%
 • ΚΚΕ: 8%
 • Ελληνική Λύση: 9,9%
 • Κόμμα Νίκη: 2,9%
 • Πλεύση Ελευθερίας: 3,4%
 • Νέα Αριστερά: 3,8%
 • Φωνή Λογικής: 2,8%
 • Δημοκράτες: 2,4%
 • ΜέΡΑ25: 2,2%
 • Άλλο κόμμα: 2,3%

Το εύρος των ποσοστών των κομμάτων

 • ΝΔ: Από 30 έως 35%
 • ΣΥΡΙΖΑ: Από 14 έως 18%
 • ΠΑΣΟΚ: Από 12 έως 16%
 • Ελληνική Λύση: Από 8,4 έως 11,4%
 • Νέα Αριστερά: Από 2,8 έως 4,8%
 • Πλεύση Ελευθερίας: Από 2,4% έως 4,4%
 • Νίκη: Από 1,9 έως 3,9%
 • Φωνή Λογικής: Από 1,8 έως 3,8%
 • Δημοκράτες: Από 1,4 έως 3,4%
 • ΜέΡΑ25: από 1,2 έως 3,2%
 • Άλλο κόμμα: Από 1,3 έως 3,3%

Related posts

Μπεκατώρου για Παπανώτα: Ελπίζω ο ΣΥΡΙΖΑ να σταθεί όπως πρέπει – Περιμένω να κάνει την κίνησή του

timesadmin

Ολοκληρώθηκε το ΚΥΣΕΑ υπό τον Πρωθυπουργό: «Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση εναντίον του Ισραήλ»

James Rollner

ΣΥΡΙΖΑ: Τούμπα στην τούμπα ο Κασσελάκης για τα ομόφυλα – Αδειάζει τον εαυτό του, τον Πολάκη και ξαναβάζει κομματική πειθαρχία

timesadmin

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Δεν μπορεί να γίνει συζήτηση με την σκιά του δημοψηφίσματος πάνω από τους συντρόφους

timesadmin

Κασσελάκης και Χαρίτσης υπέρ του Παύλου Χρηστίδη για την επίθεση του αρχιμανδρίτη

timesadmin

Κασσελάκης για νίκη Ολυμπιακού: Η Ελλάδα που αγωνίζεται, ιδρώνει τη φανέλα και κερδίζει

wp-needuser