Ευρωεκλογές-2024:-Για-τη-μείωση-των-εκλογικών-τμημάτων-διαμαρτύρονται-οι-δικηγόροι-της-Αθήνας
ΕΛΛΑΔΑ

Ευρωεκλογές 2024: Για τη μείωση των εκλογικών τμημάτων διαμαρτύρονται οι δικηγόροι της Αθήνας

Σκληρή ανακοίνωση τεσσάρων σημείων εξέδωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ), εν όψει των Ευρωεκλογών για τη μείωση των εκλογικών τμημάτων, με αντικειμενικό σκοπό, όπως επικαλείται το υπουργείο Εσωτερικών, τον περιορισμό της αποζημίωσης των δικαστικών αντιπροσώπων.

Παράλληλα, ο ΔΣΑ επισημαίνει ότι ο Άρειος Πάγος για πρώτη φορά πιστοποίησε μέσω του συστήματος Taxisnet και όχι μέσω του συστήματος Portal Olomeleia τους δικηγόρους που διορίσθηκαν δικαστικοί αντιπρόσωποι.

Όμως, όπως επισημαίνουν οι δικηγόροι της Αθήνας, η φορολογική αρχή δεν διαθέτει τα εχέγγυα για τον έλεγχο της κατάστασης κάθε δικηγόρου, δηλαδή αν έχει διαγραφή, έχει συνταξιοδότηση, έχει τεθεί σε προσωρινή παύση κ.λπ.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση του ΔΣΑ επισημαίνει τα εξής:

«Ενόψει της διενέργειας των επικείμενων Ευρωεκλογών ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών τονίζει: 

1] Το υπουργείο Εσωτερικών μονομερώς και χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση ή και διαβούλευση αποφάσισε τη μείωση των εκλογικών τμημάτων κατά 2818, αυξάνοντας τον αριθμό των εγγεγραμμένων εκλογέων κάθε εκλογικού τμήματος κατά μ.ο. σε επτακόσιους (700) εκλογείς, θεωρώντας προφανώς δεδομένη τη μειωμένη συμμετοχή στις επικείμενες εκλογές, την ίδια ώρα που ο Πρωθυπουργός της χώρας καλεί τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες και να μην επιλέξουν την αποχή.

2] Το υπουργείο Εσωτερικών επικαλείται, για να δικαιολογήσει την μείωση του αριθμού των εκλογικών τμημάτων, την ανάγκη μείωσης των εκλογικών δαπανών και κατ’ ανάγκη τον περιορισμό της αποζημίωσης των δικαστικών αντιπροσώπων, την ίδια στιγμή που καλεί τους φορολογούμενους Έλληνες πολίτες «να πληρώσουν τα σπασμένα» από το περιβόητο πλέον «email gate» (τόσο το πρόστιμο της ΑΠΔΠΧ όσο και τις τυχόν επιδικασθησόμενες δικαστικές αποζημιώσεις επί των αγωγών των αποδήμων Ελλήνων που έχουν προσφύγει στα διοικητικά Δικαστήρια)!!!

3] Το υπουργείο Εσωτερικών συνεχίζει δυστυχώς να μην επιλύει το ζήτημα της μη προτεραιοποίησης από το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου των δικηγόρων έναντι των δικαστικών υπαλλήλων παρά τις προβλέψεις του άρθρου 68 παρ. 3 του ΠΔ 26/2012, λόγω δε της μη σύμφωνης με το γράμμα της διάταξης ερμηνείας που υιοθετεί το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου πολλοί δικηγόροι μένουν αδιόριστοι. Για πρώτη φορά μάλιστα το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου εξαίρεσε τους συνάδελφους δικηγόρους που εργάζονται στις Ανεξάρτητες Αρχές, γεγονός που καθιστά επιτακτική πλέον την ανάγκη ειδικής νομοθετικής ρύθμισης σχετικά.

4] Επίσης, ο Άρειος Πάγος για πρώτη φορά και χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση πιστοποίησε μέσω του συστήματος Taxisnet και όχι μέσω του συστήματος Portal Olomeleia τους δικηγόρους που διορίσθηκαν δικαστικοί αντιπρόσωποι. Ο ΔΣΑ διαμαρτύρεται εντόνως για το γεγονός αυτό και επισημαίνει ότι η κατά τα ανωτέρω πιστοποίηση εγκυμονεί κινδύνους, καθόσον η φορολογική αρχή δεν διαθέτει τα εχέγγυα και τα εργαλεία για τον έλεγχο της κατάστασης εκάστου δικηγόρου (διαγραφή, συνταξιοδότηση, προσωρινή παύση κ.ο.κ.)».

Ειδήσεις σήμερα:Θεσσαλονίκη: «Σε ευχαριστώ που την κρατάς ζωντανή» – Η μητέρα της Εμμας συνάντησε τη γυναίκα που πήρε την καρδιά της κόρης τηςΠανελλαδικές: Όλα τα «μυστικά» της βαθμολόγησης των γραπτών – Ποιες είναι οι οδηγίες στους καθηγητέςΖορντάν Μπαρντελά: Ο 28χρονος εκλεκτός της Λεπέν – Το Politico τον παρουσιάζει ως… αρσενική Barbie

Related posts

Δίκη για την 21χρονη Έμμα: «Πετάχτηκε ξαφνικά μπροστά μου, δεν την είδα», είπε στην απολογία του ο 27χρονος

timesadmin

Κακοκαιρία: Στη Φθιώτιδα θα πέσει το πιο πολύ νερό – Ποια είναι η απειλή για τη Θεσσαλία

timesadmin

Δολοφονία 11χρονης: Παρέμβαση του ΕΣΡ ζητούν οι δικαστές για την ανάδειξη της απόφασης να αφεθεί ελεύθερος ο βιαστής που έγινε φονιάς

timesadmin

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο για Αττική και άλλες 4 περιφέρειες

timesadmin

Παιδοκτονία στη Βέροια: «Της φερόμουν καλά, είχε όμως πολλά προβλήματα» ισχυρίζεται η μητέρα του συντρόφου της 37χρονης

timesadmin

Καιρός: Χάρτες με τις περιοχές που θα επηρεαστούν από την κακοκαιρία – Πού υπάρχει κίνδυνος για πλημμύρες

timesadmin