Ευρωεκλογές-–-Βαρουφάκης:-Προχωράμε,-με-μόνιμο-στόχο-την-ενοποίηση-της-Ριζοσπαστικής-Αριστεράς
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωεκλογές – Βαρουφάκης: Προχωράμε, με μόνιμο στόχο την ενοποίηση της Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Ευρωεκλογές – Βαρουφάκης: Προχωράμε, με μόνιμο στόχο την ενοποίηση της Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Ευρωεκλογές – Βαρουφάκης: Προχωράμε, με μόνιμο στόχο την ενοποίηση της Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Προχωράμε, είναι το μήνυμα του Γιάνη Βαρουφάκη μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, σε δήλωσή του, επισημαίνει ότι αύριο θα εισηγηθεί στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος «την δημιουργία μόνιμου συντονιστικού οργάνου στο οποίο θα συμμετέχουν όλες οι δυνάμεις που μαζί συγκροτήσαμε το ΜέΡΑ25|Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά και, βέβαια, όλες οι δυνάμεις που θα προσέλθετε από αύριο».

«Ζούμε σε μια Ευρώπη όπου επελαύνει ο Νεοφασισμός και η Αποχή – ένας συνδυασμός που επιτρέπει στους ολιγάρχες να λεηλατούν. Μέσα σε αυτό το ζόφο, η ενωτική μας πρωτοβουλία ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά διατηρήσαμε τα ποσοστά μας στο εσωτερικό, ενώ αναδειχθήκαμε δεύτερη δύναμη στους απόδημους – εκεί που τα κανάλια των ολιγαρχών δεν φτάνουν», τονίζει στη δήλωσή του ο Γιάνης Βαρουφάκης και προσθέτει: «Νόμισαν ότι μας εξαφάνισαν. Όμως οι πολίτες ενίσχυσαν την παράταξη της υπεύθυνης ανυπακοής – την μοναδική πρωτοβουλία ενοποίησης της Αριστεράς. Το ΜέΡΑ25|Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά πέρασε δια πυρός και σιδήρου και βγήκε γαλβανισμένο, συγκροτημένο. Αυτό που μπορώ να σας πω με σιγουριά τώρα είναι ότι θα τιμήσουμε την εντολή των πολιτών να προχωρήσουμε την ενωτική μας προσπάθεια».

«Απόψε, καλώ όλες τις δυνάμεις της Ριζοσπαστικής Οικολογικής Αριστεράς που δεν ήταν μαζί μας σήμερα, να έρθουν μαζί μας ώστε, διατηρώντας τις διαφορές μας, να ανταποκριθούμε στην λαχτάρα των ανθρώπων της Αριστεράς και της Οικολογίας για ακηδεμόνευτη, αγωνιστική ενότητα στη βάση κοινών αξιών και προγράμματος. Αύριο θα εισηγηθώ στην ΠΓ του ΜέΡΑ25 την δημιουργία μόνιμου συντονιστικού οργάνου στο οποίο θα συμμετέχουν όλες οι δυνάμεις που μαζί συγκροτήσαμε το ΜέΡΑ25|Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά και, βέβαια, όλες οι δυνάμεις που θα προσέλθετε από αύριο. Κάτι όμορφο ξανα-ξεκίνησε σήμερα. Στην Ελλάδα. Στη Γερμανία, όπου διαφαίνεται πως το MERA25 θα εκλέξει ευρωβουλευτή. Ίσως και αλλού. Κάτι μικρό αλλά με μεγάλη προοπτική. Από αύριο θα το μεγαλώσουμε. Μαζί. Ενωτικά», επισημαίνει στη δήλωσή του και καταλήγει: «Προχωράμε!».

Related posts

Κυριάκος Μητσοτάκης: Καταδικάζουμε την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ – Δυσάρεστες και ανησυχητικές οι εξελίξεις

timesadmin

Η Άγκυρα προωθεί κοινές έρευνες στην περιοχή του Τουρκολιβυκού Μνημονίου

timesadmin

Nέα Αριστερά: Στο Παιδικό Χωριό SOS το πρωί ο πρόεδρος και αντιπροσωπεία της ΚΟ

timesadmin

Μητσοτάκης- Ερντογάν: Live κόντρα για μειονότητα, Μονή της Χώρας και Χαμάς – Συμφωνίες σε Οικονομικά, Πολιτική Προστασία

timesadmin

Μητσοτάκης: Παραμένουμε απόλυτα ενωμένοι στην αποφασιστικότητά μας να υποστηρίζουμε την Ουκρανία

protothema.gr

Βελόπουλος: Η φοροδιαφυγή θα λυθεί με οριζόντιο φόρο 15% για όλους

James Rollner